Englannin Valioliiga 3.2.2019: Leicester – Manchester United -ennakko

Viaplay LogoEnglannin Valioliigan kaikki ottelut Viaplayn ja Viasatin kanavilla.

Joulukuussa Jose Mourinho sai lähteä ManU:n päävalmentajan paikalta ja vastuun otti Ole Gunnar Solskjaer. 16.12. Joukkue hävisi Liverpoolille 3-1 ja sen jälkeen ManU voitti Solskjaerin komennossa kahdeksan ottelua peräkkäin, kun myös FA Cupin ottelut huomioidaan. Vasta tammikuun 29. päivä ManU koki ensimmäisen pistemenetyksensä uuden valmentajan alaisuudessa, kun Burnley taisteli Old Traffordilla 2-2-tasapelin. Tuolloin ManU oli jo 0-2-tappiolla, mutta Paul Pogban ja Victor Lindelöfin ottelun lopussa tekemät maalit toivat tasapelipisteen.

Leicester on asettunut varsin tukevasti Valioliigan keskikastiin ja sen panoksena on ollut lähinnä kiusaajan rooli, sillä karsintaviiva on kymmenen pisteen päässä ja ensi kauden kansainvälisiin peleihin on matkaa jo 15 pistettä. Joukkue ei ole ottanut voittoa viimeiseen neljään otteluun, mutta tasaisia pelejä on piisannut. Viimeisestä kymmenestä ottelusta kaikki ovat päättyneet tasatulokseen tai yhden maalin erolla, saldolla 3-1-6. Viimeksi Leicester kohtasi sarjakärki Liverpoolin tämän kotikentällä ja pelasi tasapainoisen ottelun, päätyen 1-1-tulokseen. Paremmalla viimeistelyllä Leicester olisi voinut jopa voittaa, mutta esimerkiksi Jamie Vardya ei ruokittu tarpeeksi syötöillä ja James Maddison ei onnistunut viimeistelemään muutamassa helpossa tilanteessa.

ManUlla on kaksi huolenaihetta loukkaantumisten suhteen, sillä pitkäaikaisen jatkosopimuksen allekirjoittanut Anthony Martial jätti väliin Burnleyta vastaan käydyn ottelun harjoituksissa sattuneen lievän loukkaantumisen vuoksi. Lisäksi Paul Pogban nähtiin nilkuttavan ulos Old Traffordilta saman ottelun päätyttyä. Pogba on ManU:n paras maalintekijä yhdeksällä osumallaan ja Martial on viimeistellyt kahdeksan maalia. Solskjaer elättelee toiveita, että molemmat pystyvät pelaamaan tänään. Leicester lähtee otteluun lähes terveellä miehistöllä, sillä vain marraskuun lopussa loukkaantunut keskikenttäpelaaja Daniel Amartey on sivussa nilkkavamman vuoksi.

Tilastojen valossa Leicester ei ole voittanut ManU:a kotikentällään sitten vuoden 2014, mutta Jamie Vardy on vastaavasti tehokkain maalintekijä Manchesterilaisia vastaan viimeisen viiden kauden aikana. ManU:n hype-jakso jatkuu edelleen, sillä voittoputken katkettua joukkue sai kuitenkin yhden pisteen edellisen ottelun hyvän nousun myötä. Leicesterin tasapainoinen esitys Liverpoolia vastaan antaa silti odottaa hankalaa iltaa vierasjoukkueelle.

Ottelu alkaa klo 16.05 Suomen aikaa.

Kansikuva: Gareth Copley/Getty Images