Valioliigan maanantai – Harakat haastavat Hammersin

West Ham ja Newcastle paketoivat Valioliigan viidennen kierroksen nippuun maanantain myöhäisillassa. Vierailija Newcastle hakee kauden ensimmäistä voittoaan ja West Ham pyrkii hyvien vieraspelien lisäksi kasvattamaan pistepottiaan nyt myös kotonaan. Tässä ennakkomme maanantain kohtaamiselle.

West Ham – Newcastle, klo 22.00

Valioliigan viides kierros päättyy Boleyn Groundille, kun Hammers isännöi Harakoita. Vierailija Newcastle on onnistunut keräämään neljästä ensimmäisestä ottelusta vain kaksi pistettä ja tarvitseekin nyt onnistumisia päästäkseen pois putoamisviivan alapuolelta. West Ham on hakenut kaksi yllättävää vierasvoittoa kaatamalla ensin sarja-avauksessaan Arsenalin 0—2 ja viimeisimmässä ottelussaan Liverpoolin peräti 0—3. Kotiottelut ovat menneet heikommin, kun Leicester ja Bournemouth ovat hakeneet täydet pistepotit Hammersin vieraina.

Newcastlen reissut West Hamin luokse ovat tarjonneet vuoroin molempien joukkueiden voittoja ja tasapelejä. Viimeisestä viidestä kohtaamisesta molemmat joukkueet ovat voittaneet kaksi kamppailua ja yksi on päättynyt tasan. Kotietu ei ole lähihistoriassa taannut Hammersille hyviä tuloksia Harakoista.

West Hamin manageri Slaven Bilic joutuu kasaamaan kokoonpanonsa melko rikkonaisesta paletista. Ykkösmaalivahti Adrian Castillo on saamansa punakortin takia pois pelistä ja maalilla pelaa todennäköisesti kakkosvahti Darren Randolph. Alex Song ja Enner Valencia ovat sivussa loukkaantumistensa vuoksi ja Andy Carroll, Mauro Zarate sekä Joey O’Brien ovat vasta toipumassa vaivoistaan. Harakoita luotsaava Steve McClaren joutuu myöskin pohtimaan avauskokoonpanoaan loukkaantumisten ja pelikieltojen takia. Hyökkäyksestä ovat poissa pelikieltoaan kärsivä Aleksandar Mitrovic ja polvivaivainen Emmanuel Riviere. Hyökkäävissä keskikentän rooleissa viihtyvä Sylvain Marveaux ei ole pelikuntoinen ja puolustajat Paul Dummett, Curtis Good sekä Michael Williamsson ovat mahdollisesti sivussa vaivojensa kanssa.

Hammers on maalannut alkukauden aikana jo yhdeksän kertaa ja onkin ollut Manchester Cityn jälkeen kaikkein tehokkain joukkue. Onnistumisia on tullut laajalla rintamalla, kun kärkipelaajien toimesta on syntynyt vasta kaksi osumaa. Newcastle osui avauskierroksella kahdesti Southamptonin verkoon, mutta sen jälkeen se on jäänyt kolmessa ottelussa kokonaan maaleitta.

Newcastle hakee kauden ensimmäistä voittoaan, mutta se jäänee haaveeksi, kun West Ham ottaa kauden ensimmäisen kotivoittonsa ja tarjoaa myös kotiyleisölleen aihetta riemuun.

Tulosveikkaus: 2—1.

Ottelu on nähtävissä MTV Sport 1 kanavalta 21.45 alkaen.

Kansikuva: All Over Press