Tottenham on noussut Valioliigan pelilliseksi mahtijoukkueeksi – ”Ei jää yhden kauden ihmeeksi”

Penkinlämmittäjät-jalkapallopodcast palaa takaisin perinteiseen viikkorytmiin Mestarien liigan ennakoiden jälkeen. Tällä viikolla käsittelyssä on kovaa tulosta Valioliigassa tehnyt Tottenham Hotspur. Lisäksi toimituksen kolmikko pui Fifan ja sen uuden puheenjohtajan Gianni Infantinon tilannetta.

Tällä hetkellä Valioliigan toisella sijalla majaileva lontoolaisjoukkue Tottenham on hiljentänyt epäilijänsä kuluvalla sesongilla. Mauricio Pochettinon johtama pelaajisto on omaksunut haastavan pelitavan loistavasti, ja pelaajien roolitus on ollut avainasemassa sen toimivuuden kannalta.

Kapealla 4–2–3–1-ryhmitelmällä pelaava Spurs prässää aggressiivisesti heti pallonmenetyksen jälkeen. Ajatusmalli on perua legendaariselta argentiinalaisvalmentaja Marcelo Bielsalta, jonka pelityyliä Pochettino on kuitenkin pystynyt kehittämään.

Penkinlämmittäjät nostavatkin esille, mitkä elementit tekevät joukkueesta tällä hetkellä niin hyvän.

Tulevaisuus näyttää tällä hetkellä Pohjois-Lontoossa valoisalta, sillä kokoonpanoon on murtautunut myös tukku nuoria, lupaavia pelaajia.

Jussi Vainikka ei epäile, etteikö Tottenham voisi menestyä myös tämän kauden jälkeen.

– En usko, että menestys jää yhden kauden ihmeeksi. Pochettinolla on hyvä ympäristö Daniel Levyn johtamassa organisaatiossa.

Jakson toisella puoliskolla toimitus kertoo tarkemmin, millainen mies on Fifan uudeksi puheenjohtajaksi noussut Gianni Infantino. Mutta miten Fifan tulisi lähteä puhdistamaan kasvojaan korruptio- ja lahjusskandaalien jälkeen?

[mixcloud https://www.mixcloud.com/penkinlammittajat/penkinl%C3%A4mmitt%C3%A4j%C3%A4t-s03e03-tottenham-hotspur-ja-fifan-uudet-vaatteet/ width=100% height=60 hide_cover=1 mini=1]

Kansikuva: Getty

Facebook: Penkinlämmittäjät
Twitter: @Penkinlam

Toimittajat: Atte Ruuttila (@ARuuttila), Anssi Karjalainen (@A_Karjalainen) ja Jussi Vainikka (@j_vainikka)