FC Inter valmiina mitalitaisteluun

Tunnustetaan väriä (Bjorn Heidenstrom)

Tunnustetaan väriä (Bjorn Heidenstrom)

FC Interin kausi 2013 Veikkausliigassa oli heikko ja lopullinen sijoitus oli yhdeksäs. Nyt turkulaisjoukkue on kuitenkin taas valmiina palaamaan mitalikantaan.

Menneellä kaudella Interin peli tökki pahemman kerran. Hyökkäyspeli ei toiminut yhtään Mika Ojalan lähdön jälkeen ja nihkeästi puolustuspelaamisesta kertoo parhaiten se, että topparina jouduttiin peluuttamaan Tamás Gruborovicsia.

Talven aikana Inter on kuitenkin tehnyt kaikessa hiljaisuudessaan itsestänsä taas yhden mitalisuosikin.

Puolustus rautaa Bahnen johdolla

Interin puolustus on juhlimisen arvoista tällä kaudella (Patric Westerlund)

Interin puolustus on juhlimisen arvoista tällä kaudella (Patric Westerlund)

Joukkueen ykkösmaalivahtina jatkaa edelleen Magnus Bahne, joka on parhaimmillaan Veikkausliigan eliittiä omalla pelipaikallaan. Jos Bahne pysyy terveenä, pelaa hän kaikki kauden pelit. Jere Koponen on kelpo kakkosvahti, mutta peliaika on tiukassa Bahnen takana.

Juuso Hämäläinen, Mathias Lindström, Ari Nyman, ja Joni Aho pystyvät kaikki pelaamaan toppareina. Harvalla liigajoukkueella on näin kovaa toppariosastoa. Todennäköisesti toppareina tulevat pelaamaan nuori Hämäläinen sekä paluun Inter-paitaan FC Lahdesta tehnyt Aho. Jos Ahoa tarvitaan laitapakkina, nousee HJK:sta tullut Lindström avaukseen.

Vasempana laitapakkina tulee pelaamaan Stefan Marinkovic, joka on pelannut aikaisemmin Ajaxin nuorisoakatemiassa. Marinkovicilla on jopa mahdollisuuksia tehdä samat kuin Jos Hooiveld aikanaan – eli nousta Interin kautta Euroopan huippusarjoihin. Marinkovic saatiin Interiin päävalmentaja Job Dragtsman suhteilla.

Oikeana pakkina tullee saamaan eniten vastuuta Ville Nikkari, joka on kuulunut jo useamman kauden ajan Interin runkopelaajiin.

Interin puolustus on erittäin vahva. Topparin paikalle on hyviä ehdokkaita monia ja laitapakkeina Marinkovicia ja Nikkaria pystyvät hyvin paikkaamaan Nyman, Aho ja Henri Lehtonen.

Liigan parhaat laitapelaajat

Severi Paajanen on liigan eliittiä omalla pelipaikallaan (All over press)

Severi Paajanen on liigan eliittiä omalla pelipaikallaan (All over press)

Keskikentän keskustassa Interin ykkösnimet ovat Severi Paajanen sekä Tamás Gruborovics. Molemmat ovat liigatasolla eliittiä, jos vaan pääsevät pelaamaan omilla vahvuuksillaan. Gruborovicsilla on nyt hyvät mahdollisuudet tehdä taas yli 10 maalia, jos hän saa vapaan rooliin keskikentän keskustassa. Keskikentän keskustan kolmannesta paikasta taistelevat Kalle Kauppi, Nyman, Aho tai nuoret Blend Miftari ja Aleksi Laiho.

Interillä on asettaa molemmille laidoille huippupelaajat. Vasemmalla kiitää Inter-ikoni Henri Lehtonen ja oikealla paluun Interin tehnyt Mika Ojala. Kumpikin pelaaja pystyy tekemään itse maaleja kaksinumeroisen määrän, mutta kumpikin heistä pystyy myös ruokkimaan kärjessä pelaavaa Irakli Sirbiladzea. Georgialaishyökkääjä on liigan paras target-pelaaja, joka pystyy pitämään palloa hyvin sekä voittamaan hyökkäyspään kaksinkamppailut. Jos Lehtonen ja Ojala pysyvät ruokkimaan Sirbiladzea, voi hän voittaa tällä kaudella liigan maalipörssin.

Sirbiladze on tällä kaudella Interin tärkein pelaaja. Jos ”Sirbi” on sivussa, on Inter pulassa.

Hyökkäyspäässä Solomon Duah ja Demba Camara tuuraavat tarvittaessa. Molemmat ovat kuitenkin myös erinomaisia vaihtopelaajia, sillä nopeat ja tuoreet jalat ovat pelin loppuhetkillä myrkkyä vastustajan puolustajille. Duah ja Camara pääsevät molemmat hyvin maalipaikkoihin, mutta viimeistely on vielä heikkoa.

Interin avauskokoonpano on Veikkausliigan parhaimmistoa heti HJK:n jälkeen. Puolustuksessa on tarpeeksi laajuutta ja hyökkäyspäässä tehoja, joten kaikki on pedattu Interin mitalille tällä kaudella.

Inter on jopa HJK:n ykköshaastaja mestaruustaistelussa.

Kuvat: Patric Westerlund ja Bjorn Heidenstrom