Interillä iso viikko edessä: ”Tämä viikko voi kääntää kurssimme”

Mika Ojala palasa Interin riveihin tämän kauden alussa (kuva: Veikkausliiga)

Mika Ojala palasa Interin riveihin tämän kauden alussa (kuva: Veikkausliiga)

Hieman vaisumman viime kauden jälkeen FC Interin povattiin kamppailevan tällä kaudella jälleen kärkisijoista. Ennakkokaavailut saivat lisäpontta, kun Mika Ojala liittyi joukkueen mukaan. Turun sinimustien kone on kuitenkin hieman tökkinyt.

Inter on pelannut viisi viimeistä otteluaan tasan eikä tilillä ole kuin kaksi voittoa. Ojalan mukaan tulokset eivät täysin vastaa peliesityksiä.

– Olemme pelanneet liikaa tasapelejä. Viisi tasapeliä on paljon. Olen kuitenkin iloinen siitä miten olemme pelanneet. Neljä noista viidestä tasapelistä ovat olleet hyviä pelillisesti, mutta olemme vain olleet tehottomia. Olemme olleet parempi joukkue. Selvää on kuitenkin, että pisteitä ja maaleja pitäisi olla enemmän, Ojala korostaa.

Joukkueen suurimpana kompastuskivenä on ollut maalinteko, sillä se on iskenyt tällä kaudella ainoastaan yhdeksän maalia. Se on vähän hyökkäysvoittoisesta pelitavasta tunnetulle joukkueelle.

– On totta, ettei ole Interin tyylistä, että maaleja on tullut keskimäärin vain yksi ottelua kohden. Emme ole olleet tarpeeksi huolellisia maalitilanteissa ja viimeiset ratkaisut ovat usein olleet heikkoja. Emme ole saaneet paikoistamme sisään ja sitä on yritetty painottaa treeneissä ja siihen on keskitytty. En ole tilanteesta niin huolissani ja olen varma, että maalihanat tulevat aukeamaan. Vielä on kuitenkin paljon pelejä jäljellä. Nyt meillä on iso viikko edessä, kun ensin on vastassa HJK ja sitten kauden ensimmäinen derby.

Ojala palasi täksi kaudeksi yhden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen takaisin Interin riveihin. Ennen siirtoaan Ojala pisti Veikkausliigan tehotilastoja uusiksi, mutta tällä kaudella myös Ojalalla on ollut tukkoisempaa.

– Itsellänikin on ollut paikkoja. Siihen pyritään, että tehoja tulisi. Olen pelannut ihan hyviä pelejä ja luonut myös paikkoja. Pitäisi ehkä löytää useammin sinne maalille. En voi olla tehojen puolesta tyytyväinen, mutta en ole huolissani, sillä kyllä niitä vielä alkaa säännöllisesti tulla.

Iso viikko edessä

Interillä on kova viikko edessä, sillä keskiviikkona edessä on ottelu hurjavireistä HJK:ta vastaan ja sunnuntaina vastassa on paikallisvastustaja TPS.

– HJK on tosi kovassa iskussa ja (Mika) Lehkosuo on saanut joukkueen pelin uomiin. Todella tiukka peli on tulossa ja meidän pitää pystyä parhaimpaamme. Meillä on ollut pieni breikki ja nyt on taas virtaa. Tämä on taas sellainen ottelu, joka voi kääntää meidän kurssimme.

Veikkausliigassa on vietetty maajoukkuetaukoa ja Interin pelaajat ovat päässeet vetämään hieman henkeä. HJK:lta usea peluri on sen sijaan ollut maajoukkuetehtävissä. Ojalan mukaan Inter ei saa kuitenkaan ylimääräisestä levosta hyötyä.

– En usko, että se hirveästi vaikuttaa. Heillä on hyvä materiaali ja maajoukkuetehtävistä tulee usein lisää virtaa ja penkiltä löytyy kyllä leveyttä. En usko, että maajoukkuekomennukset vaikuttavat heidän peliinsä.

Sunnuntaina Inter kohtaa paikallisvastustajansa TPS:n. Kaupungin valtikka on pysynyt tiukasti TPS:n hallussa, sillä Interin edellinen voitto on vuodelta 2009.

– Viime vuodet on menty TPS:n komennossa, mutta pelit ovat olleet erittäin tiukkoja. Emme ehkä ole olleet peleissä ihan terävimmillämme ja TPS:lla on ollut Marko Rajamäen johdolla kova lataus. Nyt meillä on mahdollisuus näyttää kuka kingi. Nämä ovat niitä kauden hienoimpia matseja eikä aikaisemmilla otteluilla ole väliä, Ojala miettii paikallisotteluiden luonnetta.

Paikalliskamppailussa korostuu taisteluasenne ja usein pelikirja saa jäädä nurkkaan.

– Voi olla, että TPS on saanut paremman fiiliksen peleihin ja ne ovat yleensä olleet maalin pelejä. Derbyjen pelipalaverissa ei fläppitauluja tarvita, vaan pään ja jalkojen täytyy olla iskussa. Jokainen haluaa viimeiseen saakka voittoa, Ojala valottaa.