Veikkausliigan kierroskatsaus: Tärkeimmät pointit täydestä kierroksesta

Veikkausliigassa on perjantaina täyden kuuden ottelun kierros. Otteluihin lähdetään harvinaisesta tilanteesta, sillä joukkueet ovat sarjataulukossa tasaisesti pisteen perässä toisistaan. Edessä onkin monia mielenkiintoisia kamppailuja tärkeistä pisteistä.

FC Lahti – SJK: Jatkuuko tasapeliputki?

Lahti lähtee metsästämään avausvoittoa mainiosti kauden aloittaneen SJK:n kustannuksella. Seinäjokelaiset ovat sarjassa toisena, kun joukkue on napannut neljästä ottelusta kymmenen pistettä. Varsinkin puolustuspeli on toiminut mainiosti, sillä SJK ei ole päästänyt kuin yhden maalin ja senkin avauspelissä.

Viime kaudella pronssille yltänyt Lahti on aloittanut kauden hieman tahmeasti. Neljästä ottelusta Toni Korkeakunnaksen suojatit ovat saalistaneet vain kolme pistettä voittosarakkeen näyttäessä yhä nollaa, vaikka joukkue on pelannut jo peräti kolme kotipeliä. Toisaalta tappioitakin on vain yksi, mutta Lahti ei ole onnistunut kääntämään tiukkoja pelejä voitoiksi. Oma pää ei ole pysynyt puhtaana yhdessäkään ottelussa, vaan jokaisessa kamppaiussa lahtelaisten verkko on heilunut kertaalleen.

Lahti ja SJK ovat kohdanneet yhteensä kolme kertaa Veikkausliigassa ja jokainen peli on päättynyt 1-1 tasapeliin. Kaikki kilpailut mukaan lukien SJK on hävinnyt vieraspelin viimeksi 19.07.2014, kun joukkue kärsi 0-2 tappion HJK:lle Helsingissä. Tappiottomia vieraspelejä on nyt 13 putkeen, joista saldona on seitsemän voittoa ja kuusi tasapeliä.

FF Jaro – RoPS: Pitääkö RoPSin nolla uuden maalivahdin johdolla?

Pietarsaaressa lähdetään otteluun varsin tasaisista asemista. RoPS on sarjataulukossa kuudentena, kun saldona viidestä ottelusta on kuusi pistettä. Jaro on kaksi pykälää alempana. Neljästä ottelusta pistepussi on karttunut yhtä monella pisteellä.

Jaro on voittanut kuluvan vuoden puolella vain yhden matsin, kun sarjanousija Ilves jäi pietarsaarelaisten jalkoihin maalein 3-1. Sarja-avauksesta joukkue pelasi 1-1 tasapelin IFK Mariehamnin kanssa, mutta lopuista seitsemästä pelistä Jaro on poistunut tappio niskassaan.

Pohjoisen ylpeys RoPS aloitti Veikkausliigakauden kolmella tappiolla maalieron ollessa 1-8. Välissä joukkue vielä tippui Interille Suomen Cupissa maalein 3-7. Viimeiset kaksi ottelua ovat kuitenkin menneet aivan eri nuotin mukaan. Ensin RoPs nappasi kauden avausvoiton kaatamalla HIFK:n 2-0. Seuraavalla kierroksella rovaniemeläiset hakivat 1-0 vierasvoiton Ilveksestä. Juha Malinen onkin saanut tiivistettyä joukkueen puolustuspeliä, mistä on todisteena yli 180 minuuttia ilman päästettyä maalia. Myös Moshtagh ”Mosa” Yaghoubin palaaminen avaukseen on näkynyt rovaniemeläisten hyökkäyspelissä vaarallisuutena.

RoPS on kärsinyt maalivahtiongelmista, kun joukkueen ykkösmaalivahti Tomer Chencinski loukkaantui kauden avausottelussa. Kauden viidessä aiemmassa ottelussa rovaniemeläisten maalia on vartioinut peräti kolme eri maalivahtia. Perjantaina tolppien väliin astelee brasilialainen Ricardo, joka saapui Suomeen brasilialaisseura Esportivosta aivan huhtikuun lopussa. Myös Jaro esittelee ottelussa uuden hankintansa, kun ghanalainen laitahyökkääjä Seth Paintsil tekee debyyttinsä.

Jaro ja RoPS ovat pelanneet viime kausina tiukkoja vääntöjä. Edellisestä kuudesta kohtaamisesta vain yksi on päättynyt yli maalin voittoon. Näistä otteluista Jaro on voittanut kolme, kaksi kertaa on pelattu tasan ja kerran voiton on korjannut RoPS.

HIFK – FC Inter: Rokottaako Hambo jälleen helsinkiläisiä?

Pystyykö Stading Kingit energisoimaan kotijoukkueen maaleihin? (AOP)

Pystyykö Stading Kingit energisoimaan kotijoukkueen maaleihin? (AOP)

HIFK ja Inter kohtaavat lyhyen sisään toistamiseen, kun samat joukkueet kohtasivat Suomen Cupissa vajaat kaksi viikkoa sitten. Inter oli tuolloin parempi maalein 2-0. Veikkausliigan maalipörssiä neljällä osumalla johtava Vahid Hambo vastasi turkulaisten molemmista maaleista.

HIFK:lle kauden alku on ollut hankala. Neljästä ottelusta pistepussi on karttunut kahdella pisteellä, mutta kaksi edellistä peliä on päättynyt tappioon helsinkiläisten jäädessä kokonaan ilman maaleja. Vastustajan verkko on heilunut neljässä ottelussa kahdesti, kun taas tähtirintojen päätyyn on tehty kuusi maalia.

Inter on aloittanut kauden positiivisesti. Turkulaiset majailevat kahdeksalla pisteellä sarjataulukon neljännellä sijalla. Varsinkin maalinteko on toiminut, sillä joukkue on tehnyt neljässä ottelussa jo yhdeksän maalia. Iso osuus on ollut Hambon loistavalla alkukaudella, sillä nuorukainen on viimeistellyt tehokkaasti, mutta järjestellyt paikkoja myös muille.

Joukkueet kohtasivat myös Liigacupissa kahdesti voittojen mennessä tasan. Inter voitti kotiottelunsa 3-2, Hambon rokottaessa helsinkiläisiä jälleen kahden osuman verran. HIFK kuitenkin tasasi tilit nuijimalla Interin Helsingissä peräti 6-0.

IFK Mariehamn – FC KTP: Jatkuuko IFK Mariehamnin tappioton putki?

Saarella iskevät yhteen kaksi pirteästi aloittanutta joukkuetta. Kotijoukkue IFK Mariehamn on sarjataulukossa kolmantena eikä Pekka Lyyskin suojatit ole hävinneet viidestä ottelustaan vielä ainuttakaan. Kaikki kamppailut ovat tosin olleet todella tiukkoja, eikä saarelaiset ole onnistuneet tekemään missään ottelussa yhtä maalia enempää. Vastaavasti joukkue ei ole jäänyt kertaakaan maaleitta. Saldona on kaksi voittoa ja kolme tasapeliä. Harjoituskausi mukaan lukien IFK Mariehamn ei ole hävinnyt kymmeneen peräkkäiseen otteluun.

FC KTP on aloittanut liigataipaleensa varsin positiivisesti. Viidestä ottelusta on kertynyt yhtä monta pistettä yhden voiton ja kahden tasapelin myötä. Joukkue kärsi karvaat tappiot hienojen taisteluiden jälkeen sekä HJK:lle että KuPSille maalein 0-1. Edellisellä kierroksella kotkalaiset nappasivat kauan kaivatun voiton, kun VPS kaatui lukemin 3-2. Voitto oli KTP:n ensimmäinen sitten syyskuun alun. Ilari Äijälä on kahdella maalillaan maalipörssin jaetulla kolmannella sijalla.

KuPS – HJK: Kierroksen kärkikamppailussa riittää panosta

Jatkuuko Örlundin nollaputki kolmen ottelun mittaiseksi? (AOP)

Jatkuuko Örlundin nollaputki kolmen ottelun mittaiseksi? (AOP)

KuPS saa mieluisia vieraita Helsingistä, kun HJK saapuu Savon Sanomat Areenalle. Ottelua on mainostettu paljon ja paikalle odotetaankin jopa seuran ennätysyleisöä.

Molemmat joukkueet ovat Veikkausliigassa vielä ilman tappioita. KuPS on voittanut kolmesta ottelustaan kaksi ja pelannut kerran tasan. Seitsemällä pisteellä irtoaa sarjataulukon viides sija. Kuopiolaisten verkkoon on tehty vain yksi osuma, kun taas KuPS on onnistunut maalinteossa kertaalleen jokaisessa ottelussa.

HJK on vallannut sarjan piikkipaikan heti ensimmäisistä kierroksista lähtien. Viiden ottelun jälkeen kasassa on 11 pistettä maalieron ollessa 9-3. Kaikki kolme päästettyä maalia tulivat kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussa ja Daniel Örlund onkin pitänyt maalinsa puhtaana nyt kahdessa ottelussa putkeen. Demba Savage on kolmella maalillaan maalipörssin toisena. Myös Erfan Zeneli on ollut mainiossa iskussa ja osunut tolppien väliin jo kahdesti.

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun mainiossa vireessä. KuPS on voittanut edellisestä kuudesta ottelustaan viisi ja pelannut kerran tasan. HJK on kymmenen ottelun tappiottomassa putkessa. Saldona on kuusi voittoa ja neljä tasapeliä.

HJK ja KuPS ovat pelanneet viimeisten vuosien saatossa varsin maalirikkaita ottelua. 2010-luvun 14 kohtaamisessa Veikkausliigassa on jääty vain kolme kertaa alle kolmeen maaliin. Peräti kahdeksassa ottelussa on tehty vähintään neljä maalia.

VPS – Ilves: Joko VPS:n pistetili aukeaa?

Vaasassa on jaossa todella tärkeät pisteet, kun kaksi varsin mollivoittoisesti aloittanutta joukkuetta kohtaavat. Ilves on saalistanut neljästä ottelusta pisteen, kun taas VPS on kolmen ottelun jälkeen vielä ainoana nollakerhossa. Joukkueet miehittävätkin sarjataulukon kahta viimeistä sijaa.

VPS on kärsinyt kolme tiukkaa maalin tappiota. Edellisessä ottelussa KTP:tä vastaan vaasalaiset saivat maalihanat auki, mutta tuloksena oli 2-3 tappio. Kauden alku on ollut pettymys viime vuonna neljänneksi sijoittuneelle joukkueelle, joten perjantaina vaasalaisille kelpaa vain voitto.

Ilveksen taival Veikkausliigassa ei ole alkanut ruusuisesti, kun neljästä ottelusta on kertynyt yksi tasapeli ja kolme tappiota. Maaliton tasapeli tuli toista sarjanousijaa Kotkaa vastaan, mutta viime kaudella Veikkausliigassa pelanneita joukkueita vastaan kyyti on ollut kylmempää. Tuloksena on kolme tappiota maalierolla 2-7. Tamperelaiset ovat olleet hyvin peleissä mukana ja jopa hallinneet joitakin otteluja, mutta kokeneempien joukkueiden rutiini on ollut liikaa ja viimeistely paljon tehokkaampaa.

Vedonlyönti

Poimimme kierrokselta muutaman silmiinpistävän kohteen.

FF Jaro-RoPS

 • Merkki 2
 • Kerroin 3.00
 • RoPS voitti edellisellä kierroksella Ilveksen 0-1, mutta maalipaikkoja oli usempaankin osumaan. Numerolla 77 viilettävä ”Mosa” Yaghoubi on lähes mahdoton pideltävä ja joukkueen puolustuspelikin toimii. ”Boris” Kokko maalaa paikoista ja joukkue on vaarallinen myös erikoistilanteissa. Jaro on kotonaan erittäin kova, mutta joukkue tuntuu olevan useiden vahvistuksiensa kanssa vielä rakennusvaiheessa. Malisen pohjoisilla suojateilla on kertoimia paremmat mahdollisuudet hakea ottelusta vieraspisteet. Varmemman kautta pelaavat voivat iskeä kupongille RoPSille draw no bet -vetona kertoimella 2.13.

HIFK-FC Inter

 • alle 2,5 maalia
 • Kerroin 1.76
 • HIFK:n seitsemän edellistä peliä ovat päättyneet alle 2.5 maalin lukemiin ja myös joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi turkulaisten 0-2 voittoon. HIFK pelaa kurinalaista puolustuspeliä ja sen maalihanat ovat tällä hetkellä tukossa. Interin ”Zlatan” Hambo voi tehdä mitä tahansa, mutta Helsinki on paha paikka vierailijoille. HIFK on saanut fanit liikkeelle ja katsomosta tukea ei puutu. Tämä energisoi joukkueen tekemään kaikkensa ja se tulee näkymään maalimäärässä. Inter joutuu hakkaamaan päätään seinään useaan otteeseen, joten edessä voi olla keskikenttien todellinen taisto.

IFK Marienhamn-FC KTP

 • Kotijoukkue voittaa ilman päästettyä maalia – kyllä
 • Kerroin 2,34
 • IFK Marienhamn on pelannut jo 10 ottelua tappioitta, mutta maaleilla joukkue ei ole mässäillyt. Samalla joukkueen puolustus on toiminut, mistä todisteena on vieraissa VPS:n ja FC Lahden jättäminen nollille. Saarelaisten kotikenttä on erittäin paha paikka vierailijoille ja olosuhteet saattavat yllättää. KTP on pystynyt tukkimaan alakertansa, mutta maalinteko on viimeistä ottelua lukuunottamatta ollut tervanjuontia – joukkue on jäänyt nollille kolme kertaa viidessä Veikkausliigaottelussaan. Maarianhamina ottaa varman 1-0/2-0 voiton kotonaan.

KuPS-HJK

 • Molemmat joukkueet tekevät maalin – kyllä
 • Kerroin 2.10
 • Viimeisessä 14 keskinäisessä ottelussa 8 kertaa tullut vähintään 4 maalia – jokaisessa näissä otteluista kumpikin joukkue on osunut maalipuiden väliin. KuPS pääsee hurmioituneen ennätysyleisönsä eteen ja ottelussa on siis enemmän pelissä kuin normaalisti. HJK sai maalipurkin auki edellisessä ottelussaan  Jaroa vastaan ja siltä pitää aina odottaa materiaalinsa turvin osumia. Helsinkiläiset ovat jääneet vain kertaalleen maaleitta viimeiseen 32 Veikkausliigaotteluun. Tässä ottelussa on siis maalinodotusarvo korkealla, joten kerroin kumpikin joukkue tekee maalin on pakko poimia mukaan hymyssä suin.

VPS-Ilves

 • Merkki 1
 • Kerroin 1.74
 • VPS on ollut alkukaudella jopa hieman epäonninen. Joukkueen laatu riittää paljon parempaan, mitä tulokset tällä hetkellä osoittavat. Ilvekselle povattiin jo ennen kauden alkua kivikkoista tietä, ja peli onkin näyttänyt juuri niin vaikealta kuin ounastella sopi. Tamperelaisten pistesaraketta komistaa vain 0-0 tasapeli Kotkasta ja joukkue on pystynyt tekemään neljään otteluun vasta kaksi maalia. Kotijoukkueen laatu, kokemus sekä halu napata avausvoitto kotonaan pesevät nousijajoukkueen 100-0, joten uskomme vaasalaisten juhlivan tällä kierroksella.

Yhteiskerroin 41.15. Lyömme kohteet sisään kvartetteina sekä yhdistelmänä.

Kertoimien ja kohteiden lähteenä on käytetty Betsson.com sivua. Sivun alhaalla kaikki peruskertoimet otteluihin.

Kaikki ottelut alkavat kello 18.30. Mikäli et pääse paikan päälle, niin voit seurata kaikkia otteluja IS Extran kautta.