Vetonurkkaus: Turun derby on palannut – tasainen paikalliskamppailu korkkaa Kupittaan

Ruutu LogoVoit katsoa Turun derbyn Ruutu+ -palvelun kautta

Alkavaa viikonloppua voisi Veikkausliigan osalta kutsua derbyviikonlopuksi: huomenna pelataan FC Interin ja TPS:n välinen Turun derby, ja sunnuntaina RoPS ja PS Kemi iskevät yhteen kamppailussa Lapin herruudesta. Betsivinkkimme kohdistuu paikalliskamppailuista eittämättä mielenkiintoisempaan, eli pitkästä aikaa Veikkausliigassa nähtävään Turun derbyyn.

FC Inter – TPS: X (Betsafe: 3,25)

Kevätpakkasista kärsinyt Kupittaan luonnonnurmi saadaan huomenna viimein korkattua tämän kauden osalta. TPS joutui pelaamaan kauden ensimmäisen kotipelinsä poikkeuksellisesti Valkeakoskella, mutta mikä olisikaan sopivampi avausottelu Veritas Stadionille kuin kauan odotettu Turun derby.

Interin liigaurakka alkoi VPS:lle kärsityllä 0–2-tappiolla, mutta peli saatiin sen jälkeen uomiinsa Kemistä haetulla 4–2-vierasvoitolla. Maaleista vastasivat tutut nimet: Timo Furuholm ja Benjamin Källman, jolta voitaneen tällä kaudella odottaa lopullista läpimurtoa Veikkausliigan eliittiin.

Suomen Cupin otteisiin voidaan molempien joukkueiden leireissä olla varsin tyytyväisiä. Inter haastaa HJK:n toukokuussa pelattavassa finaalissa, ja TPS selviytyi Cup-urakastaan tappioitta ja vain kahdella päästetyllä maalilla. Lohkovaiheessa pelattu kauden ensimmäinen Turun derby päättyi maalittomaan tasapeliin.

TPS on aloittanut sarjassa kahdella tappiolla, mutta vahvat otteet Suomen Cupissa todistivat, että tiiviillä puolustuksella Tepsi pystyy ryöväämään pisteitä myös Veikkausliigajoukkueilta.

Turun jättiläisten keskinäiset kohtaamiset ovat aitoon derbytyyliin olleet tasaväkisiä. Neljästä edellisestä kohtaamisesta kolmessa on pelattu tasan – kahdesti Suomen Cupissa ja kertaalleen Veikkausliigan nousukarsinnoissa toissakaudella. Kupittaan nurmen kunto on ponnisteluista huolimatta vielä kysymysmerkki, ja mahdolliset perunapeltomaiset piirteet olisivat omiaan jarruttamaan pelistä tasaista vääntöä pallollisen iloittelun sijaan.

Muutaman viikon takainen tasurihakumme Salibandyliigan pleijareissa oli riemukas osuma, joten samaa on syytä kokeilla huomiseen taistoon. Lapulle lähtee risti kertoimella 3,25.

Vetonurkkaus on kahden urheilun ja vedonlyönnin tuoman jännityksen yhdistäneen nuoren miehen yhteisprojekti. Faneille.comissa jaamme vihjeitä perjantaisin. Seuraa meitä Instagramissa päivittäisiä vihjeitä varten! Viimeistään tässä vaiheessa kannattaa myös ottaa Facebook-sivumme haltuun, ensimmäisten tykkääjien kesken arvomme 50 euroa pelirahaa!