Vielä kerran Job – Inter on tehnyt oikeita korjausliikkeitä viime kauden pettymyksen jälkeen

FC Inter lähtee jälleen suurin toivein kauteen. Turkulaisilla on kasassa potentiaalinen nippu ja selvät vahvuudet, mutta kysymysmerkkejäkin riittää.

Interin viime kaudesta jäi päällimmäisenä mieleen pettymys. Turussa ei onnistuttu paikkaamaan Vahid Hambon ja Mika Ojalan lähtöjä ja tuloksena oli jääminen täpärimmällä mahdollisella tavalla ullos europeleisä. Inter sijoittui sarjataulukossa neljänneksi ja hävisi Suomen Cupin finaalissa IFK Mariehamnille maalein 1-2, vaikka sai pelata yli puolet pelistä ylivoimalla.

Sinimustien leirissä onkin tehty paljon muutoksia talven aikana. Vuodesta 2007 seuraa valmentaneen Job Dragtsman sopimus päättyy tähän kauteen eikä sopimusta olla oletettavasti enää jatkamassa. Jatkoipa hollantilainen Interin peräsimessä ensi kaudella tai ei, niin tulevalta kaudelta on saatava hyvä tulos.

Turkulaisten kokoonpano on vaihtunut paljon talven aikana. Joukkueen ovat jättäneet muun muassa Magnus Bahne, Petros Kanakoudis, Vincent Onovo, Kaan Kairinen sekä Juuso Hämäläinen. Inter on saanut kuitenkin naarattua kovia nimiä siirtomarkkinoilta. Varsinkin puolustus on tulevalla kaudella joukkueen suurin vahvuus.

Yllättävin siirto oli Faith Fridayn Obilorin hankinta. Veikkausliigan parhaimpiin puolustajiin kuuluvalla Obilorilla oli kysyntää ulkomaillakin, mutta mies päätyi lopulta Turkuun. 25-vuotias toppari dominoi fyysisyydellään liigakenttiä ja tullee olemaan jälleen pelipaikkansa parhaita pelaajia Veikkausliigassa. Toinen puolustuksen mielenkiintoinen hankinta on 30-vuotias Pape Habib Sow, joka on pelannut urallaan muun muassa Panathinaikosissa, Portugalin pääsarjassa Académica de Coimbrassa sekä Turkin korkeimmalla sarjatasolla Turkin Elazigsporin riveissä. Sow pystyy pelaamaan myös puolustavassa roolissa keskikentällä. Maaliskuun lopussa Inter julkaisi myös kyproslaisen Marios Nikolaun sekä malilaisen Adama Tambouran sopimukset, jotka kuuluvat myös maajoukkueidensa kokoonpanoon. Vasenjalkaisen Tambouran ensisijainen pelipaikka on laitapuolustaja, kun taas Nikolau tuo ruutia turkulaisten keskikentälle.

Inter luottaa jälleen kovaan maalivahtikaksikkoon. Joukkue hankki riveihinsä FC Lahdessa torjuneen Henrik Moisanderin, joka kuuluu sarjan parhaiden maalivahtien joukkoon. Moisander muodostaa yhdessä Jukka Lehtovaaran kanssa Veikkausliigan kovimman maalivahtikaksikon.

Hyökkäyspään ainoa hankinta on viime kaudella Ekenäs IF:n riveissä pelannut 17-vuotias Benjamin Källman. Viime kaudella Ykkösessä 25 ottelussa viisi maalia viimeistellyt Källman omaa valtavasti potentiaalinen ja on vahva ehdokas jopa vuoden tulokkaaksi Veikkausliigassa. Vastuuta turkulaisten hyökkäyksessä on ainakin tarjolla. Nuorukainen viimeisteli preseasonilla yhteensä viisi osumaa, joista yksi tuli Liigacupissa.

Interin puolustuspää on kunnossa, mutta hyökkäyksestä ei voi sanoa täysin samaa. Takuuvarmoja tekijöitä ei ole, mutta Guy Gnabouyoun mainio vire Liigacupissa on turkulaisten kannalta erinomainen asia. Gnabouyou viimeisteli neljässä Liigacupin ottelussa kolme osumaa, vaikka pelasi vain 269 minuuttia. Viime kaudeksi kahden vuoden jälkeen Interiin palannut hyökkääjä oli myös koko Liigacupin ahkerin laukoja, kun ranskalainen laukoi peräti 12 kertaa.

Interin preseason meni varsin hyvin, sillä joukkueen ainoat tappiot tulivat FC Lahdelle ja AIK:lle. Turkulaiset sijoittuivat Liigacupin B-lohkon toiseksi, kun viidestä ottelusta irtosi kahdeksan pistettä.

Sinimustat tulevat taistelemaan alkavalla kaudella mitaleista. Joukkueen puolustus on kunnossa, mutta suurimmat kysymysmerkit leijailevat hyökkäysosaston yllä. Mikäli maalinteko tökkii liikaa, niin joukkuetta pystyttäneen kuitenkin vielä vahvistamaan. Inter päästi viime kaudella neljänneksi vähiten maaleja, mutta nyt puolustuspää on entistä paremmin kunnossa.

Faneille.comin arvio: sija 3

Veikkausliiga alkaa lauantaina kahden ottelun voimin. Tulevalla kaudella voit seurata otteluita myös Ruutu -palvelun kautta.

Kansikuva: All Over Press