Viihtyisään Bungalowiin Las Palmasissa, sinnehän ne Vetomiehet haluaisivat

Tein vuosia työtä kovin / Säästin, ahkeroin / Sain viihtyisän Bungalowin Las Palmasissa
Niin kauas kuin silmä kantaa / Merta nähdä voin / Käyn päivisin hiekkarantaa 

Las Palmasissa

– Irwin Goodman

Ainahan se Las Palmas on mielessä, mutta pelataan ensin. Todella jäinen vire vain jatkuu. Siinä vaiheessa kun osumia on 16 kpl 50:stä vedosta, ei voi kuin katsoa peiliin ja miettiä, missä vika. Suurin osa hutivedoista on laitettava virheellisen analyysin piikkiin. Palautusprosentti on tipahtanut huippuajoista ja yli 110 % 95:n tuntumiin, yksiköissä takkiin on tullut jo miltei kymmenen napsun verran.

Nyt tarkkana. Jos meillä olisi lähtenyt panokset laukalle ja olisivat olleet vaikkapa 10 % luokkaa pelikassasta, me olisimme kuivahtaneet jo, hävinneet kaikki rahamme ja olisimme kaivamassa pankkitunnuksia esille. Mutta eihän vedonlyönnin niin pidä mennä. Kassanhallinta. Se on äärimmäisen tärkeää, olitpa sitten amatööri harrastelija (kuten me) tai enemmän tosissasi vedonlyöntiin suhtautuva henkilö.

Vaikka olemme vetäneet yli 30 vetoa ohi 50:stä edellisestä, on pelikassamme pienentynyt alkuhetkestä vain reilut 10 %. Ja tämä mahdollistaa sen, että voimme haaveilla vielä uudesta noususta ja voitollisesta vetovuodesta 2016. Muistakaa suhteuttaa panosten suuruus suhteessa pelikassaan, hyväksyä tappiot ja suhtautua vedonlyöntiin sen ansaitsemalla huumorilla!

Elikä pitäkää panokset 1-5 % pelikassasta ja säästäkää isoimmat panostukset oikeastin hyviin pelikohteisiin. Me olemme kuivahtaneet osittain myös sen takia, että miltei poikkeuksetta jokainen kolmen yksikön panostuksemme (oma maksimimme) on lirvahtanut hudin puolelle.

Espanyol ja putoamisen uhka

La Ligassa pelataan yksi ottelu perjantaina, kun Estadio Gran Canarialle saapuu vieraita Barcelonasta. Espanyol nappasi edellisellä kierroksella pisteen kotitasurilla Celtaa vastaan, ja ero putoamisviivaan on viisi pistettä. Kierroksia jäljellä on neljä, joten vaikka pisteitä ei tulisi yhtään jäljellä olevista otteluista (Las Palmas, Sevilla kotona, Barcelona vieraissa ja Eibar kotona), on putoamisen uhka varsin pieni. Emme jaksa uskoa alempana olevien joukkueiden keräävän niin kovalla tahdilla pisteitä.

Las Palmas voi kasvattaa voitolla eron putoamisviivaan hetkellisesti jo 11 pisteeseen ja käytännössä varmistaa sarjapaikka kaudelle 2016-17. Me uskomme tähän. Las Palmas on pelannut kotona varsin pirteästi pitäen jopa Barcelonaa ja Real Madridia pelillisesti tiukilla.

Mikäli kotijoukkueen Sergio Araujo ja vieraiden Oscar Duerte ovat pelikunnossa, ei kummallakaan ole merkittäviä poissaoloja.

Espanyol on helmi-maaliskuun suonenvetoa lukuunottamatta ollut varsin kehno vierasjoukkue, ja saaren joukkueena keskivertoa isompaa kotietua nauttivalla Las Palmasilla on mielestämme varsin hyvät mahdollisuudet napata voitto taskuunsa. Näemme kuitenkin, että voitto vaatisi vähintään kaksi maalia, johon on myös varsin hyvät mahdollisuudet.

Näillä puheilla nappaamme kotivoiton sijaan lapulle Las Palmasin yli 1.5 maalia kertoimella 2.30. Todennäköisyys tälle on arviomme mukaan 46-47 % luokkaa, joten pelille on tilaus. Isketään yhden yksikön panostus kehiin.

Vetovalinta

Liigaankin tekisi mieli pelata jotain, mutta katsotaan. Jos tulee jotain peliä, niin isketään se meidän Twitteriin (@Vetomiehet).

La Liga, klo 21.45:
Las Palmas – Espanyol, kotijoukkue yli 1.5 maalia @ 2.30 (NordicBet)

Hei muuten, Nordicilla on käynnissä ihan oma kerroinskaba, jonka voittaja lunastaa itselleen matkan vuoden isoimpiin futiskarkeloihin Ranskaan. Lue lisää täältä!

Kuva: Dennis Doyle / Getty