Kohti pudotuspelejä: Viikko 16 – Ratkeaako AFC:n kärkikuusikko jo jouluviikolla?

AFC:n pudotuspelikaavailuissa nähtiin liikehdintää Steelersin voittaessa Broconsin ja Texansin päihittäessä Coltsin. Kun muut kärkipään joukkueet hoitivat ottelunsa voittoisasti, tiivistyy konferenssin jännitys entisestään.

Kärkipaikat

Toiseksi viimeiselle viikolle lähdettäessä konferenssin kärki tiivistyy kahteen joukkueeseen, jotka ovat vakuuttavasti astelemassa kohti ensimmäisen kierroksen huilivuoroa. Tulevalla viikolla tosin molemmat joukkueet kohtaavat mielenkiintoiset vastustajat Patriotsin matkatessa Jetsin ja Bengalsin Broncosin vieraaksi. Jälkimmäinen ottelu on sinällään merkityksellisempi, sillä se takaa kärkikaksikolle takuupaikat ykkösenä ja kakkosena. Toistaalta Patriots varmistaa AFC:n ykköspaikan joka tapauksessa voitollaan. Molempien hävitessä Broncos loikkaa kuin varkain takaisin taisteluun jopa AFC:n ykköspallista. Jos kaikki päätyvät 12–4-saldoon, loppujärjestys on Broncos, Patriots ja Bengals.

1. New England Patriots (12–2)
Vastustajat: Jets ja Dolphins

2. Cincinnati Bengals (11–3)
Vastustajat: Broncos ja Ravens

3. Denver Broncos (10–4)
Vastustajat: Bengals ja Chargers

Loput pudotuspelipaikat

Texans laittoi AFC South -divisioonan entistä mielenkiintoisemmaksi voitollaan Coltsista. Se on luonnollisesti parhaissa asetelmissa ennen kahta viimeistä ottelua, mutta jopa Jaguarsilla on vielä mahdollisuus ponnahtaa heidän ohitseen. Jaguarsin mahdollisuudet makaavat siinä, että joukkue napsii vielä kaksi voittoa, Colts häviää Titans-ottelunsa ja Texans molemmat. Texans vahvistaa kuitenkin ykköspaikkansa voittamalla Titansin ensi ottelussa.

AFC:n sijat 5 ja 6 ovat edelleen kolmen kauppaa. Jos kolmikko onnistuu voittamaan loput ottelunsa, sijoitukset pysyvät nykyisinä ja Jets jää ulos jatkopeleistä. Heitä vastaan puhuu myös tuleva vastustaja Patriots, joka on paria astetta kovempi pala kuin kilpaveljien Titans ja Browns. Chiefs on joukosta parhaassa asetelmassa, koska se tulee olemaan edellä jokaisessa tasapistetilanteessa. Jets on siis ulkona varmasti, jos häviää Patriotsille ja kaksikko hoitavat omat ottelunsa viikonloppuna kunnialla kotiin.

4. Houston Texans (7–7)
Vastustajat: Titans ja Jaguars

5. Kansas City Chiefs (9–5)
Vastustajat: Browns ja Raiders

6. Pittsburgh Steelers (9–5)
Vastustajat: Ravens ja Browns

7. New York Jets (9–5)
Vastustajat: Patriots ja Bills

10. Indianapolis Colts (6–8)
Vastustajat: Dolphins ja Titans

11. Jacksonville Jaguars (5–9)
Vastustajat: Saints ja Texans

Käy laatimassa oma pudotuspelikaaviosi osoitteessa http://espn.go.com/nfl/playoffs/machine.

Kansikuva: Getty