Kohti pudotuspelejä: Viikko 17 – NFC:n pudotuspelijoukkueet selvillä

Vikingsin ja Redskinsin voittojen myötä NFC:n kuusi pudotuspelijoukkuetta on nyt selvillä. Sijoitukset Redskinsin neljättä sijaa lukuunottamatta ovat kuitenkin vielä ratkaisematta ja viimeisellä kierroksella nähdäänkin kaksi tulikuumaa ottelua. Konferenssin peräpäässä Eagles otti pienoisen varaslähdön ja erotti päävalmentaja Chip Kellyn jo nyt, viikkoa ennen tuttua irtisanomismaanantaita.

Kärkikaksikko

Carolina Panthers koki kauden avaustappionsa viime viikolla Falconsille ja antoi samalla Arizona Cardinalsille vielä mahdollisuuden napata NFC:n ykköspaikka. Näiden kahden joukkueen osalta tilanne on hyvinkin selkeä, sillä he aloittavat päätösottelunsa samanaikaisesti myöhään sunnuntaina ja niiden lopputulokset määrittävät kaksikon marssijärjestyksen. Panthers varmistaa voitollaan ykköspaikan, mutta jos joukkue häviää, tulee Cardinalsin samanaikaisesti voittaa oma ottelunsa. Tasapisteissä Cardinals on hiuksen hienosti Panthersia parempi. Todennäköisyydet ovat siis Panthersin puolella huomioiden vielä joukkueiden eritasoiset vastustajat, mutta maanantaiaamuna vasta näemme, kenen johdolla pudotuspeleihin lähdetään. Varmaa kuitenkin on, että tämä kaksikko jatkaa pelejään vasta 16.-17. tammikuuta kotiareenoillaan.

1. Carolina Panthers (14–1)
Vastustaja: Buccaneers

2. Arizona Cardinals (13–2)
Vastustaja: Seahawks

Loput pudotuspelipaikat

NFC Eastin tasainen divisioona ratkesikin aavistuksen jopa yllättäen jo tässä vaiheessa Redskinsin hakiessa tarvittavan voiton Eaglesista. Joukkueen neljässija onkin jo kirkossa kuulutettu, eikä kaipaa sen enempää spekulaatioita. Sen sijaan kolme muuta joukkuetta ovatkin mielenkiintoisessa tilanteessa. Kaksikosta Packers–Vikings toiselle on tarjolla kotietu pudotuspelien avauskierrokselle ja  toisaalta nyt luodaan asetelmat pudotuspelikaavioon. Tässä lyhyt katsaus viimeisten otteluiden lopputulosten vaikutuksiin:

  • – Packers kohtaa siis Vikingsin ja säilyttää voitollaan tai tasapelillään NFC:n kolmossijan. Tappio taas tarkoittaa joukkueelle viidettä sijaa ja reissua Washingtoniin.
  • – Seahawks puolestaan on jo menettänyt mahdollisuutensa divisioonavoittoon, joten he pelaavat sijoituksista 5 ja 6. Voittamalla Cardinalsin joukkue nousee viidenneksi, jos Vikings häviää Packersille.
  • – Vikings varmistaa voitollaan divisioonavoiton ja kolmannen sijan. Tasapeli puolestaan varmistaa joukkueelle viidennen sijan. Jos Vikings häviää, riippuu joukkueen kohtalo siitä, miten Seahawksin ottelussa on käynyt. Seattle menee voitollaan tässä tilanteessa ohi.

3. Green Bay Packers (10–5)
Vastustaja: Vikings

4. Washington Redskins (8–7)
Vastustaja: Cowboys

5. Seattle Seahawks (9–6)
Vastustaja: Cardinals

6. Minnesota Vikings (10–5)
Vastustaja: Packers

Käy laatimassa oma pudotuspelikaaviosi osoitteessa http://espn.go.com/nfl/playoffs/machine.

Kansikuva: Getty