Kohti Rautamaljaa: viikko 3

Lappeenrannassa nähtiin rakeita ja ukkosta 2 viikkoa sitten.

Lappeenrannassa nähtiin rakeita ja ukkosta 2 viikkoa sitten.

Viikonloppuna pelataan huipputasainen kierros, kun sarjataulukossa peräkkäin olevat joukkueet kohtaavat toisensa. Ennakkoon mielenkiintoisin ottelu pelataan Hangossa, jonne kotijoukkuetta saapuu haastamaan Hämeenlinna Huskies. Hangossa nähdään sarjataulukon mukaan kaksi sarjan kovinta joukkuetta, joten paikalle kannattaa saapua katsomaan ottelua vähän kauempaakin. Toisaalta on myös mielenkiintoista nähdä kumpi nollakerhossa olevista joukkueista voittaa Sipoossa. Ottelut jakautuvat jälleen koko viikonlopulle.

Bulldogs – Rajaritarit

07.06 kello 14.00 Söderkullan kenttä Sipoo

Bulldogs-hyökkäys sai elintärkeän onnistumisen viime kierroksella Kuopio Steelersiä vastaan, tuo onnistuminen voikin nostaa sipoolaisten osakkeita rajusti tulevilla kierroksilla. Onhan jo yhden maalin tekeminen kokemattomalle ryhmälle todella iso asia. TD arvoa kasvattaa vielä sekin, että maali syntyi kovaa Steelers-puolustusta vastaan. Onkin hyvin mielenkiintoista nähdä viikonloppuna, onko sipoolaisten hyökkäys saanut kauan kadoksissa olleen itseluotamuksensa kuntoon.

Verrattuna ensimmäisen viikon Huskies kohtaamiseen, Bulldogs-puolustus otti viikolla 2 Steelersiä vastaan isoja askeleita kohti parenpaa. Siinä missä Huskies-ottelu oli käytännössä ohi ensimmäisen neljänneksen jälkeen, oli Steelers-ottelu lähes 3 neljännestä kovaa vääntöä. Tiukasta toisen viikon ottelusta suurimman kiitoksen saakin Bulldogs-puolustus, joka oli jo viikossa nostanut tasoaan todella rajusti. Joukkueen puolustus ei ollut ensimmäiselläkään viikolla huono, silloin vain virheet heittopuolustuksessa näkyivät liian räikeästi.

Rajaritareiden hyökkäys oli toisella viikolla vaikeuksissa koska pelinrakentaja Juho Väisänen sai ensimmäisellä viikolla olkapäävamman. Vamma pitää herran sivussa pelikentiltä ainakin 4 viikkoa. Väisäsen puuttuminen näkyykin ritareiden hyökkäyksessä selvästi ja korvaajaksi ”hankittu” Mikko Koskinen ei pystynyt ainakaan ensimmäisessä ottelussaan kovinkaan erikoisiin suorituksiin. Koskisen pelaamattomuus ja treenien vähyys näkyikin herran otteissa selvinä vihreinä. Virheitä korosti entisestään se, että laitahyökkääjien ajoitukset ja juostut kuviot eivät olleet kovinkaan laadukkaita. Koskisen pelaaminen tulevana viikonloppuna Sipoossa ei ole mitenkään varmaa koska edellinen ottelu rankkasateitten piiskaamassa Lappeenrannassa päättyi takareisivammaan.

Pienellä rosterilla pelaava Rajaritareiden joukkue joutuu monien loukkaantumisten ja asevelvollisuuksien vuoksi peluuttamaan todella monia pelaajia kahteen suuntaan. Isot peliminuutit ovatkin näkyneet joukkueen puolustuksen tasossa varsinkin otteluiden lopulla, jolloin vastustajat ovat pystynyt ”kaunistelemaan” otteluiden lopputuloksia. Sipoossa vastaan ei asetu joukkuetta jolla olisi 40 pelaajaa, joten onkin mielenkiintoista nähdä miten ritareiden puolustus jaksaa tälläisessä ottelussa.

Arvio:

Ottelussa tuskin nähdään kovinkaan montaa TD ja ennakkoon on helppoa veikata tasaista ottelua. Rajaritarit ovat kuitenkin kärsineet loukkaantumisista, joten rosteri alkaa olemaan hyvin kapea ja se ei voi olla näkymättä joukkueen otteissa. Bulldogs taas paransi toisella viikolla niin rajusti, että joukkueen ensimmäinen voitto melkein kahteen vuoteen on viikonloppuna hyvin lähellä. Bulldogs voittaa 14-7

Steelers – Wolverines II

07.06 kello 15.00 Väinölänniemi

Steelers-hyökkäyksen aivot ja aloittava pelinrakentaja Andy Bezaire on Suomen maajoukkueen mukana Itävallassa pelattavissa EM-kilpailuissa. Bezairen puuttuminen onkin iso menetys Steelers-hyökkäykselle, joka on kauden alussa hieman kärsinyt tehottomuudesta. Tehottomuutta ei ainakaan helpota se, että joukkueen paras pelinrakentaja on poissa ja pelinrakentajan paikalle joutuu Mikko Aspinen. Vaikka urheilullinen Aspinen onkin hieman kokematon pelinrakentajan tontilla, olivat herran otteet hyvin pirteitä harjoitusottelussa huhtikuun lopulla. Harjoitusottelun perusteella Aspinen tuleekin pyörittämään vaarallista option-juoksuhyökkäystä viikonlopun ottelussa.

Siinä missä Steelers-hyökkäys on hakenut kuvioitaan vielä kauden alussa, on joukkueen puolustus ollut yksi sarjan parhaista. Puolustuksen nollapelit ovat olleet hyvin lähellä niin Hangossa kun Sipoossakin. Hangossa nolla meni rikki vasta viimeisellä minuutilla kun kotijoukkue teki TD tuomareiden avustamana. Sipoossa taas pieni löysäily kostautui maalin muodossa. Kauden ensimmäisten otteluiden perusteella on hyvin vaikea löytää Steelers-puolustuksesta heikouksia.

Wolverines-hyökkäys näytti hampaattomalta toisella viikolla Sun Cityä vastaan, sillä juoksuhyökkäys ei lähtenyt toimimaan ollenkaan ottelun aikana. Juoksuhyökkäys onkin se osa-alue jonka varassa ”ahmalauma” elää ja kuolee, koska ahmojen heittohyökkäyksen tehot eivät tule riitämään tämän vuoden 2. divisioonassa. Helsinkiläisten kannalta on hyvin tärkeää saada linjapelaamiseen lisää onnistumisia koska ilman niitä tehokkaasti juokseminen on hyvin vaikeaa. Edellisessä ottelussa linja hävisikin taistelunsa ja se näkyi heti hyökkäyksen tehoissa.

Wolverines-puolustus sai kehuja ensimmäisellä viikolla mutta toisella viikolla se oli jopa yllättävän huono. Hankolaisten juoksuhyökkäys tekikin lähes mitä halusi edellisellä kierroksella ja se näkyikin myös tulostaululla melkein 30 pisteen edestä. Ahmojen pitääkin parantaa juoksupuolustustaan huomattavasti, jotta aina vaarallinen Steelers-hyökkäys tulee pysähtymään viikonlopun ottelussa.

Arvio:

Vaikea keksiä edellisen kierroksen perusteella miten Wolverines-hyökkäys pystyisi tekemään yli 14 pisteettä Kuopiossa. Steelers-hyökkäys taas tuskin jää alle 20 pisteeseen. Steelers voittaa 21-14

Sun City – Huskies

08.06 kello 16.00 Rukki Areena

Sun City-hyökkäys lähti rullaamaan edellisellä kierroksella todella hyvin ja varsinkin joukkueen Counter-juoksu toimi todella mallikkaasti. Se kuitenkin on ihmeellistä, että viime kaudella toiminut hankolaisten heittohyökkäys ei ole toiminut tämän kauden aikana ollenkaan. Edellisessä ottelussakin joukkueen hyökkäys joutui usein lentopotkaisemaan pallon pois juuri niillä hyökkäysvuoroilla, jolloin se yritti heittää enemmän. Hankolaisten valmennuksella onkin kova pähkinä purtavana sen kanssa, miten joukkueen heittohyökkäys pääsisi juoksuhyökkäyksellä tasolle.

Sun City-puolustus on aloittanut kauden todella hyvin ja tuloksena on ollut ainoastaan 3 päästettyä TD kahdessa kovassa ottelussa. Viikonlopun ottelussa hankolaisten puolustuksen takakenttä kuitenkin pääsee vasta todelliseen testiin kun vastaan asettuu viime vuoden välierävastustaja. Viime kaudella hankolaisten kausi päättyi juuri takakentän ongelmien vuoksi välieriin kun hurttalauma pommitti ilmateitse taululle komeat 48 pistettä.

Huskies-hyökkäys on ollut eittämättä sarjan tehokkain, tilastoja tutkiessa huomaa joukkueen tehneen yli 2,5 kertaa enemmän pisteitä (108 pistettä) kun sarjan toiseksi tehokkain hyökkäys (Steelers 41 pistettä). Niclas ”Nesi” Carpelan onkin ollut sarjan tehokkain pelaaja 11 heitetyllä TD. Kuinkahan monella joukkueella on edes 11 onnistunutta heittoa tämän kauden aika, joten siihen nähden Huskies pelinrakentajan suoritus on todella kova. Huskies-hyökkäys näytti vahvuutensa viime kierroksella kun ukkoskuurojen aikana pelattussa ottelussa oli lähes mahdotonta heittää ja joukkue pystyi hallitsemaan silti ottelua todella vahvalla juoksuhyökkäyksellään. Hyökkäyksen ainoaksi miinukseksi kosteissa olosuhteissa voidaan mainita heitetty syötönkatko , jonka lappeenrantalaiset palauttivat aina maaliin asti.

Huskies-puolustus on pitänyt nollan kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa, jonka lisäksi hurttien puolustus on tehnyt yhden TD. TD syntyi Lappeenrannassa kun takamies Aku Kattainen palautti syötönkatkon aina maalialueelle asti. Nollapeleistä huolimatta hurttien puolustuksessa on näkynyt selviä ongelmia, mutta ensimmäisistä otteluista takaiskuitta on selvitty vastustajan virheiden vuoksi. Ensimmäisessä ottelussa heikosti pelannut puolustuksenlinja paransi toisessa ottelussa peliään rajusti ja varsinkin ikämiessarjoihinkin hyväksyttävä Pasi Mannonen näytti esimerkkiä kahdella säkillään. Puolustuksenlinja onkin se osa-alue joka hämeenlinnalaisilla pitää olla kunnossa ja kurinalainen, kun joukkue matkustaa viikonloppuna hankolaisten vieraaksi.

Arvio:

Sun City ottaisi voitolla jo vahvan kiinnityksen runkosarjan voittoon koska ilman suurempaa tason laskua joukkue selviäisi runkosarjan ensimmäisestä puolikkaasta tappioitta, jos Huskies kaatuu viikonloppuna. Huskies taas tulee kahden ”helpomman” ottelun jälkeen sarjan pahamaineisimmalle kotikentälle. Yllättääkö pelinopeus hämeenlinnalaiset kotiyleisön huutaessa onkin viikon suurin arvoitus. Huskies voittaa 21-35

Rajaritarit vs. Huskies ottelun jälkeiset haastattelut: