Tyhjätaskusta taivaisiin: viikko 4

Viime viikolla kaivettiin kuoppaa oikein kunnolla ja tämän viikonlopun tarkoitus olisi nousta takaisin maan pinnalle. Viime viikonlopun selitykseksi voidaan kertoa loukkaantumiset, joista päälimmäisenä esiin voidaan nostaa Houston Texansin keskushyökkääjä Arian Fosterin loukkaantuminen. Texans oli todella huono New York Giantsin vieraana ilman hyökkäyksensä tärkeintä pelaajaa. Tämän viikon kohteisiin on tarkastettu aiempaa tarkemmin myös loukkaantumiset ja niiden ei pitäisi tänään päästä yllättämään ainakaan negatiivisesti.

23:25 San Francisco 49ers – Philadelphia Eagles yli 50,5 pistettä 1,93

Philadelphia Eaglesin osakkeita pudottaa pitkä vierasmatka ja hyökkäyksenlinjan ongelmat. Hyökkäyksenlinjan ongelmat eivät kuitenkaan haitanneet edellisessä ottelussa kovinkaan paljon, ja sen vuoksi on helppo uskoa hyökkäyksen toimivan myös tämän iltaisessa ottelussa. San Francisco 49ers on hävinnyt kaksi viimeisintä otteluaan toisen puoliajan romahtamiseen ja varsinkin puolustuksen ongelmat ovat tulleet esille otteluiden lopulla. Puolustuksen ongelmista paras esimerkki on kahden viikon takaa, kun Chicago Bears voitti 49ersin vieraana viimeisen neljänneksen 0-21. Eaglesin ja Chip Kellyn taktiikka on taas ollut väsyttää vastustaja ja iskea lopussa takaa ohitse. Eagles hyökkäykseltä voidaan siis odottaa toisella puoliajalla tänään vähintää 3 TD:tä. Tähän kun vielä lisätää hieman ailahtelevasti pelannut Eagles puolustus, pitäisi yli 50 pisteen tekeminen olla helppoa illan ottelussa. Nippelitietona voisi vielä sanoa että tämän kauden jokaisessa Eagles pelissä on tehty yli 50 pistettä joten tämän illan ottelukaan tuskin tästä poikkeaa.

03:30 Dallas Cowboys – New Orleans Saints yli 53 pistettä 1,93

Yleensä 50 pistettä on se kriittinen raja, kun mietitään alle/ylivetoja. Tänään kuitenkin otamme kaksi yli 50 pisteen ylitystä kiinni, koska ennakkoon otteluiden pitäisi mennä selvästi yli ja näitä kohteita on vaikea sivuuttaa. Dallas Cowboysin puolustus ei ole kovinkaan hyvä ja varsinkin takakenttä tuntuu olevan hieman sekaisin. Takakentän ongelmat saivat uuden mittasuhteen aiemmin viikolla, kun Cowboys valmennus päätti penkittää kulmapuostaja Morris Claibornen. Takavuosien kärkivaraus ei ottanut asiaa kovinkaan leppoisasti ja lähti kävelemään treeneistä. Claibornen kiukuttelu ei voi olla näkymättä jo muuten sekasin olevan puolustuksen otteissa, joten New Orleans Saintsin pitäisi pystyä tekemään lähemmäs 30 pistettä ottelussa. Saintsin pelaaminen ei ole ollut kauden alussa kovinkaan vakuuttavaa ja tilastoihin onkin kertynyt vasta 1 voitto ja 2 tappiota. Saints-hyökkäys on pystynyt kuljettamaan palloa suhteellisen tasaisesti ja viime viikkoinen voitto varmasti helpotti asioita henkisellä puolella. Isoa pistemäärää tukee myös Dallasissa vallitsevat tuulettomat olosuhteet ja sen ansiosta heittäminen on helppoa.

20:00 New York Jets – Detroit Lions 2 1,85

New York Jets yleensä yllättää silloin kun sitä vähiten odottaa, ja sen vuoksi joukkueen otteluita on todella vaikea veikata. Detroit Lions on kuitenkin ollut todella vakuuttava kauden alussa ja varsinkin joukkueen puolustus tuntuu olevan todella kovassa iskussa. Lions-hyökkäys etsii edelleen hieman itseään ja sen vuoksi ottelusta voidaan ennustaa myös hyvin tiukkaa pisteiden valossa. Lions on joukkueista selvästi parempi ja sen vuoksi se löytyy lapulta. Lionsin laadukkaammat yksilöt, Calvin Johnsonin johdolla, pystyvät ratkomaan pelejä yksilösuorituksilla. Johnson pelaa 90% todennäköisyydellä vaikka mies oli treeneistä vielä viikolla sivussa. Jets hyökkäys sortuu helpommin isoihin virheisiin ja myös laitahyökkääjä Eric Deckerin vammat pudottavat Jetsin osakkeita.

Mustahevonen:

Philadelphia Eagles 2,97

Ilman hyökkäyksenlinjan loukkaantumisia ja pelikieltoa joukkue olisi selvä suosikki otteluun. Loukkaantumisten kanssa kohde menee suhteellisen tasan ja kertoimessa on selvästi ylikertoimen tuoksua. 49ers puolustus lähtee myös otteluun loukkaantumisten sävyttämänä, joten ei senkään pelaaminen ole takavuosilta tuttua. 49ersin toisen puoliajan ongelmat sopivat Eaglesin pelitaktiikkaan ja ei olisi siis ihme vaikka vieraat nousisivat vielä ottelun lopulla 10 pisteen takaa ohitse. Ottelu tulee ratkeamaan Eagles pelinrakentaja Nick Folesin pelaamiseen ja siihen pysyykö taso samana kuin viime viikolla. Foles oli viime viikolla Washington Redskinsiä vastaan huomattavasti paremmassa iskussa kuin kauden ensimmäisissä otteluissa joissa heitot olivat todella epätarkkoja.