Kohti Spagettimaljaa: Hämeenlinna Huskies vahvistui jälleen

Hämeenlinna Huskies on solminut vuoden sopimuksen puolustuksen linjasssa viime vuodet viihtyneen Mika Luoman kanssa.

Luoma edusti viime vuonna Vaahteraliigassa pelaavaa Seinäjoki Crocodilesiä, mutta parhaiten Luoma varmasti muistetaan Jyväskylän seudun Jaguaareista, jossa hän pelasi Vaahteraliigaa useamman vuoden ajan. Luoma on oman pelaamisensa lisäksi ehtinyt viime vuosina myös valmentaa Jaguaarien naisten joukkuetta. Menestys valmentajanakaan ei ole ollut huonoa, sillä jyväskyläläisnaiset pelasivat viime vuonna SM-sarjan finaalissa.

Huskiesin puolustuksenlinjan tilanne ei ollut huono ennen Luoman sopimustakaan, sillä joukkueen rosterista löytyi jo ennen Luoman sopimusta 12-13 puolustuksenlinjassa pelaavaa pelaajaa. Luoman tuoma kokemus kuitenkin on jotain mitä monelta hämeenlinnalaiselta puuttuu, ja sen takia häntä voidaankin pitää yhtenä Hämeenlinnalaisten kovimpana värväyksenä koko kuluneen off-seasonin aikana.

Huskiesin tilanne näyttää muutenkin pelaajiston kohdalta todella hyvältä, sillä joukkueen rosterista löytyi ennen Luoman sopimusta peräti 56 nimeä. Ainakaan materiaalin leveydestä hämeenlinnalaisten menestys ei tule jäämään kiinni ensi kaudella. Toinen merkittävä tekijä hämeenlinnalaisten menestykselle voi olla ulkomaalaispelaajat ja heidän sopeutumista Suomeen on helpotettu mahdollisimman aikaisella saapumisella. Huskies puolustuksen vahvistukseksi hankittu Joel Sisler saapui jo viime viikolla suomeen ja pääsee tutustumaan ensi kesän joukkueeseensa hyvissä ajoin ennen kauden alkua. Jos sinua kiinnostaa miten jenkkipoika sopeutuu Suomeen ja uuteen joukkueeseensa, niin ei muuta kun Hämeenlinna Huskiesin Instagram-tili seurantaan.