Kohti Tinamaljaa: Finaaliviikonloppu

Jenkkifutiskesä kääntyy syksyksi ja niinpä meidän on aika julkaista kesän viimeinen kotimainen jenkkifutisennakkomme. Ei kuitenkaan hätää jenkkifutiksen ystävät, aloitamme heti ensi viikolla julkaisemaan NFL-ennakoita. Joten jenkkifutis kyllä jatkaa valikoimissamme läpi talven.

Nyt kuitenkin paneudumme jenkkifutiksen kotimaiseen 3. divisioonaan ja sen finaaliin. Pori Bears selvitti tiensä finaaliin voittamalla Rovaniemi Nordmenin viime viikonloppuna yllättävän tiukassa välierässä. Ottelusta jälkeenpäin kuultujen huhujen mukaan porilaisten peliä sekotti joukkueen tähtilaitahyökkääjä Toni Sandhu. Sandhu nimittäin hölmöili jo toistamiseen tämän kauden aikana itsensä ennenaikaiseen suihkuun ja sitä kautta pelikieltoon.

Nokia Ghosthunters selvitti tiesä finaaliin kaatamalla Kotka Eaglesin yllättävän selvässä ottelussa. Ghosthuntersin voitto itsessään ei ollut mitenkään yllättävää, mutta se miten joukkue sen otti oli sitäkin yllättävämpää. Olihan nokialaiset lähes ylivoimaisia Eaglesia vastaan voittaen ottelun 32-6.

Bears – Ghosthunters

29.08 kello 16:00 Urheilukeskus, keinonurmi. Pori.

Bearsin hyökkäys kärsii viime viikonlopun hölmöilyistä

3. divisioonan tehokkain hyökkäys joutuu tulemaan toimeen finaalissa ilman parasta laitahyökkääjäänsä, koska jo aiemmin mainittu Toni Sandhu hölmöili viime viikonlopun ulosajon lisäksi itselleen yhden ottelun pelikiellon. Sandhun poissa olo on kotijoukkueen heittohyökkäämisen kannalta todella iso asia, koska Sandhu on ollut läpi kauden se pelaaja, jolle hänen nuorempi veljensä Nicolas on yrittänyt palloa toimittaa.

Bearsin kannalta on kuitenkin hyvä, että joukkueelta löytyy myös tehokas juoksuhyökkääminen, jolloin heittohyökkäyksen puutteet eivät tule niin hyvin näkyviin. Ennakkoon ajatellen finaali tuleekin ratkeamaan siihen, kuinka hyvin Ghoshunters pystyy pysäyttämään kotijoukkueen juoksuhyökkäämisen ja sitä kautta pakottamaan Bearsin heittohyökkäämään.

Ghosthunters on saanut junan raiteilleen

Mainitsimme jo viime viikolla nokialaisten palanneen runkosarjan lopulla sarjan parhaiden joukkueiden joukkoon, mutta siltikin viime viikonlopun esitys oli mykistävän hyvä. Pystyihän nokialaiset lähes nollaamaan hyvään lentoon pääseen Eagles-hyökkäyksen. Nokialaisten puolustus onkin se osa-alue, joka on parantunut kauden mittaan huomattavasti ja sitä teoriaa tukee myös joukkueen kolme viimeistä ottelua. Ghosthunters ei ole päässänyt kolmeen viime otteluun 6 pistettä enempää omaan päätyynsä ja joukkoon mahtuu myös yksi nollapeli. Joten viime otteluiden päästettyjen pisteiden keskiarvo on huimat 4.0 ja sitä voidaan pitää tasaisessa sarjassa HUIKEANA suorituksena.

Bears lähtee otteluun ennakkosuosikkina

Runkosarjan ilman tappioita selvittänyt Bears on finaalin selvä ennakkosuosikki, vaikka joukkue ei pääsekään lähtemään finaaliin parhaalla mahdollisella pelaajistollaan. Onhan joukkueen meno ollut vakuuttavaa läpi kauden ja siksi yhden pelaajan puuttuminen ei pitäisi olla mikään maailmanloppu sarjan parhaalle joukkueelle. Toisaalta, osalle Bears-pelaajista tilanne voi olla yllättävänkin tuttu, koska 2007 Bears oli lähes samanlaisessa tilanteessa. Bears nimittäin eteni tuona kesänä 1. divisioonan finaaliin ilman yhtäkään tappiota ja oli siitä syystä Spagettimaljan selvä ennakkosuosikki. Silloin kuitenkin runkosarjassa kahdesti porilaisille hävinnyt Saints yllätti ja vei pokaalin mukaan tampereelle. Tänä vuonnahan Bears ei Spagettimaljasta pelaa, mutta Saints voitti sen tänäkin vuonna ja Bears eteni finaaliin ilman yhtäkään tappiota. Joten Bearsin kannalta ennusmerkit eivät ole kovinkaan suosiolliset finaaliin.

Arvio: Joukkueiden välinen runkosarjakohtaaminen oli hyvin tiukka ja sen valossa finaalista tulee varmasti yksi kesän mielenkiintoisimmista. Vielä ennen viime viikonloppua olisi allekirjoittanut sanonut Bearsin voittavan tämän vuoden Tinamaljan selkeällä erolla, mutta viime viikonlopun otteluiden jälkeen vaaka on alkanut kääntymään nokialaisten suuntaan. Nykyisten huhujen valossa allekirjoittanut uskoo ottelun päättyvän vierasjoukkueen 21-14 voittoon.