Kohti Tinamaljaa: Välierät – Selviä suosikkeja ei ole

Kotimainen jenkkifutiskesä on kääntymässä loppusuoralle divisioonien osalta. Tulevana viikonloppuna pelataan niin 1. divisioonan finaali Spagettimalja kuin 2. divisioonan finaalina tunnettu Rautamalja. Faneille.comin seuraamassa 3. divisioonassa ei olla vielä kuitenkaan päästy vielä finaaliin asti.

Lähtökohtaisesti näihin tämän viikonlopun 3. divisioonan välieriin on hyvin vaikea keksiä selviä suosikkeja ja se onkin se ratkaiseva ero, joka erottaa 3. divisioonan muista tämän kesän kotimaisista jenkkifutis divisioonista. Onhan esimerkiksi Porissa pelattavaan Rautamaljaan ainoastaan yksi ja ainoa suosikki ja se on kotijoukkue Pori Bears. 1. divisioonassa taas oli tällä kaudella ainoastaan kaksi todella kovaa joukkuetta ja siinä mielessä runkosarja sekä välierät olivat osittain turhia. Olisihan noin 98 prosenttia lajia seuraavista voinut ennustaa oikein ne joukkueet, jotka pelaavat viikonloppuna Spagettimaljassa. Eli siinä mielessä 3. divisioonan tasaisuus on jotain, mitä monessakaan muussa sarjassa ei olla tällä kaudella koettu.

Northern Lights – Lions

21.08 kello 13:00 Castrenin kenttä, Oulu

Ottelu jossa toisen joukkueen unelmat noususta murenevat

Oululaisten on pitänyt keksiä jotain uutta

Northern Lights eli Revontulet vetivät runkosarjan läpi hyvin yksinkertaisella paketilla. Joukkueen menestys ei runkosarjassa perustunutkaan monipuoliseen ja vaihtelevaan pelisuunnitteluun vaan enemmin hyvin harjoiteltuun ja yksinkertaiseen pakettiin. Siitä johtuen Lohja Lions tietää takuuvarmasti mitä Revontulet tulevat yrittämään välierässä, ellei sitten oululaisten kokenut ja positiivisessa mielessä ammattimainen valmennus ole keksinyt jotain täysin uutta välierää varten.

Se että Revontulet tulisivat otteluun kahden tai kolmen uuden pelin siivittämänä ei olisi mikään ihme, sillä kyllähän Oulussa tiedetään, että tulevana viikonloppuna vastaan asettuu ehkä koko sarjan tarkimmin ohjeistettu joukkue. Löytyyhän lohjalaisten valmennuksesta niin paljon kokemusta ja osaamista, että ainakaan valmistautumisesta ja vastustajan tuntemattomuudesta ei lohjalaisten jatkopaikka tule jäämään kiinni. Ellei sitten oululaiset ole tosiaan keksineet jotain uutta ja hieman erilaista juuri tätä välieräottelua varten.

Lohjalaisten pitää jatkaa siitä mihin he jäivät viime viikonloppuna

Lions oli viime viikonloppuna käydyssä puolivälierässä kauniisti sanottuna ylivoimainen. Viikkoa aiemmin Kotkassa paikallisen Eaglesin todella ahtaalle laittanut Nordmen ei nimittäin pystynyt oikein edes haastamaan Lionsia kosteissa olosuhteissa pelatussa ottelussa.

Se oliko Lionsin ylivoimainen esitys enemmän Nordmenin huonoutta vai Lionsin hyvyyttä, on vähän kuin veteen piirretty viiva, koska vieraiden pelinrakentajana toiminut Jorge Huete Bonet pelasi todella huonosti. Toisaalta taas paineen alla ja hyvää takakenttää vastaan niitä virheitä sattuu ja siksi Huete Bonetin virheet eivät olleet yksin hänen huonouttaan vaan myös Lions puolustuksen hyvyyttä.

Hyökkäyksen osalta Lions ei kyllä esittänyt aivan parastaan kyseisessä puolivälierässä, mutta siihen taas osasyynä on varmasti suhteellisen kehno sää ja kostea pallo joka vaikeutti heittohyökkäystä huomattavasti. Huonoa Lionsin hyökkääminen ei kuitenkaan kyseisessä ottelussa ollut vaan oikeastaan juuri sellaista mitä me Faneille.comilla odotimme ennen kauden alkua puhuessamme lohjalaisesta mörköpallosta.

Arvio: Kääntää asetelmaa miten päin vaan, ei otteluun ole ennakkosuosikkia. Joukkueitten keskinäinen runkosarja ottelukin päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen 24-20, joten sekään ei paljon aukaise lisää joukkueitten keskinäisiä voimasuhteita. Siksipä päädymme toteamaan, että ottelun voittaa se joukkueista joka pystyy pelaamaan virheettömämpää pudotuspelijefua ja maustamaan vanhaa soppaansa uusilla mausteilla. Koska olemme veikanneet kauden jokaiseen matsiin lopputulosta teemme sen nytkin ja siksi arvioimme vierasjoukkueen voittavan ottelun lukemin 28-20. Ottelu tulee ratkeamaan syötönkatkoon, jonka lohjalaisten tuulennopea takamies Jorge Ruiz palauttaa aina maalialueelle saakka.

Eagles – Wolverines II

21.08 kello 17:00 Puistolan kenttä, Kotka

Nesi vs. Rojo

Eaglesin on pakko parantaa tekemistään

Eagles oli allekirjoittaneen papereissa vielä kaksi viikkoa sitten sarjan ylivoimainen suosikki, mutta suhteellisen kehno esitys Rovaniemi Nordmenia vastaan pudotti osakkeita rajusti. Eagles olisi nimittäin hävinnyt kyseisen ottelun ilman Nordmenin aivopieruja ja kyseenalaisia tuomareita, joilta jäi useampikin asia näkemättä.

Kaikkein huolestuttavinta Eaglesin tekemisessä oli joukkueen heittopuolustaminen, joka oli ajoittain jopa luokattoman huonoa Nordmenia vastaan. Se onkin asia jonka on pitänyt muuttua kahdessa viikossa radikaalisti tai muuten Robert ”Rojo” Johnson tulee pitämään bileet sunnuntaina Kotkassa.

Toinen merkittävä asia joka Nordmenin-ottelusta pisti allekirjoittaneen silmään oli Eaglesin heittohyökkääminen. Niclas ”Nesi” Carpelan kun on selvästi joutunut hieman rajoittamaan heittämistään ja muuttamana jopa vähän heittotyyliään olkapäävamman takia. Kyseinen vamma Nesillä on ollut vaivanaan jo useamman ottelun ajan, mutta Nordmen-ottelussa se jotenkin yli korostui huonoina heittoina ja yli-ilmavina kaarina. Siksi onkin mielenkiintoista nähdä lähteekö Nesin valmentama hyökkäys välierään enemmän juoksemaan vai heittämään, koska juoksuhyökkääminen Eaglesillä on kuitenkin suhteellisen kovassa iskussa, joten siinä mielessä Nesin ratkaisun ei pitäisi olla kovinkaan vaikea.

Wolverines hamuaa viikonlopulta kahta isoa voittoa

Wolverinesille tuleva viikonloppu on seurana todella iso, pelaahan seuran edustusjoukkue Spagettimaljassa ja miesten kakkosjoukkue 3. divisioonan välierässä. Sinänsä otteluilla ei ole keskenään mitään merkitystä, koska Wolverines pelaajaruletti on alkanut jo viime viikkoina hieman laantumaan, mutta Wolverines voittaessa Spagettimaljan voi esimerkiksi Rojon ajatukset karkailla sunnuntain ottelusta pois. Onhan Rojon päätoiminen työ kuitenkin johdattaa seuraa valmentajana eikä pelaajana, jota hän todennäköisesti kuitenkin tekee sunnuntain kamppailussa.

Eaglesin toiveissa voisikin olla Wolverinesin mestaruus, jotta joukkue voisi saada jonkinlaisen pienen henkisen yliotteen Wolvoista. Toisaalta kuitenkin pitää muistaa, että Eaglesissä pelaa useampikin pelaaja joka on edustanut aiemmin urallaan Hämeenlinnalaista Huskiesia, joten he tuskin toivovat vanhalle seuralleen tappiota. Eli käytännössä tällä asialla tuskin tulee olemaan suurtakaan merkitystä ottelussa muitten kun Rojon osalta, joka hänkin varmasti osaa käsitellä asian ammattimaisesti. Onhan tämä jo kymmenisen vuotta Suomessa asunut pelimies pelannut urallaan huomattavasti kovempiakin otteluita niin Suomessa kun Yhdysvalloissa. Rojon keskittymiseen ottelu tuskin tuleekaan ratkeamaan.

Arvio: Allekirjoittanut ”nimesi” ottelun Nesi vs Rojoksi ja syynä ei ole se, että nämä herrat toimivat joukkueidensa pelinrakentajina vaan siksi, että nämä herrat tulevat vastaamaan hyvin pitkälti joukkueidensa pelikutsuista. Nesi siis ei joudu pelkästään suorittamaan hyökkäyksen kutsujaan vaan myös päättämään ne pelit joilla Eagles aikoo tehdä tarvittavat pisteet, joilla se selviää Tinamaljaan. Sama asia pätee myös Rojoon jonka apuna kuitenkin on Nesiä enemmän silmiä. Teemu Kuusisto kyllä varmasti auttaa ja ohjeistaa jollakin tapaa Nesiä välierän aikana, mutta Rojon apuna taas toimii varmasti liuta kokeneita ukkoja ja siksi heidän pelikutsunsa voivat osua paremmin kohdilleen. Onhan Kuusistonkin tehtävä havaintonsa pelikentältä käsin ja sieltä kaikkien pienien yksityiskohtien huomaaminen on hyvin vaikeaa. Siksipä allekirjoittanut päätti kulminoida tämän ottelun näiden kahden edellä mainitut pelinrakentajan ympärille hyvinkin tiukkaan.

Ottelu itsessään tulee olemaan varmasti hyvin tiukka ja tasaväkinen. Todennäköistä onkin, että ottelu tulee ratkeamaan johonkin hyvin räikeään virheeseen josta toinen joukkue tulee rokottamaan armottomasti. Se kumpi joukkue sen ratkaisevan räikeän virheen tekee on vielä epäselvää, mutta todennäköisempää se on nähdä Wolverinesiltä. Onhan Wolverines vetänyt kauden läpi hieman vaihtelevalla miehistöllä ja siksi yhteen hitsaantuminen on ollut kotkalaisia hitaampaa. Allekirjoittanut kuitenkin hieman kutittelee ajatus siitä, että Wolverines voittaa ottelun lopulta pisteen tai kahden erolla ja siksi ennustamme ottelun päättyvän vieraille 22-20.