Kohti Tinamaljaa: Viikko 10 – Runkosarja tulee päätökseensä

Jenkkifutiksen 3. divisioona on tullut siihen pisteeseen, että tulevana viikonloppuna pelataan runkosarjan viimeinen kierros. Mikä tästä kierroksesta tekee todella hienon, niin viikonlopun jokaisella ottelulla on vielä oma panoksensa mietittäessä lopullisia sijoituksia. Joten siinä mielessä sarja ei voisi loppua enää parempaan aikaan tai ainakaan paremmin.

Wolverines II – Panthers

5.8. kello 18:30 Brahen kenttä, Helsinki

Viikonlopun isät vs. pojat -ottelu.

Wolverinesin loppukauden iskukyky selviää

Tämän viikon torstaina sulkeutui liiton virallinen siirtoikkuna ja siitä syystä Wolverines II näyttää todellisen luonteensa ensimmäistä kertaa tänään. Onhan seuran ollut pakko ilmoittaa viimeistään eilen ne pelaajat, jotka pelaavat seuran edustusjoukkueessa tämän kauden loppuun ja heillä ei ole enää asiaa tämän kauden aikana 3. divisioonaan. Se antaa myös oman mielenkiintonsa tähän otteluun, selviäähän illan ottelun myötä esimerkiksi se, kummassa joukkueessa seuran päävalmentajana toimiva Robert ”Rojo” Johnson aikoo tämän kauden vetää loppuun.

Me Faneille.comilla veikkaamme Rojon pelaavan loppukauden seuran edustusjoukkueen mukana, koska nuori ja lupaava Oskar Drockila on ilmeisesti edelleen sairasosaston puolella ja siksi Rojoa tarvitaan edustusjoukkueen varapelinrakentajana. Olisihan Rojon peluuttaminen 3. divisioonassa jonkinlainen riski sen suhteen, jos Janne Lehtiselle tapahtuisi jotain 1. divisioonan pudotuspeleissä. Ilmeistä kuitenkin on se, että Wolverines haluaa ensi kaudeksi takaisin Vaahteraliigaan ja sinne pääseminen vaatisi joukkueelta 1. divisioonan voittoa.

Panthersin laaja rosteri kapenee kapenemistaan

Panthersin rosteri näytti kauden alussa todella leveältä, mutta viimeisten 3-4 ottelun aikana pelaavasta kokoonpanosta on pudonnut ukkoja tasaisen tappavaan tahtiin. Siinä mielessä runkosarjan viimeinen ja hyvin todennäköisesti myös kauden viimeinen ottelu tulee lahtelaisille kreivinaikaan.

Se, mistä nämä kaikki loukkaantumiset johtuvat, on mysteeri, mutta yksi yhteinen seikka on varmasti harjoittelu. Joka on Lahdessa takuuvarmasti ollut jotenkin vääränlaista, koska se on asia, joka on voinut vaikuttaa jokaisen pelaajan tekemiseen. Kokonaan tätäkään asiaa ei voi silti kaataa valmentajien niskaan, koska harjoitteluun kuuluu valmentajien vetämien lajiharjoitusten lisäksi niin pelaajien omatoimiset harjoitukset kuin kaikenlainen kehonhuolto. Näistä asioista kasaantuva kokonaisuus on kuitenkin mennyt Lahdessa tällä kaudella jotenkin metsään, koska mikään muu yksittäinen seikka ei voi selittää noin kolmea kymmentä suhteellisen isoa loukkaantumista. Tietysti tähän voidaan lisätä vielä huono tuuri, jota varmasti on ollut jossakin loukkaantumisissa, mutta sitäkään ei varmasti ole ollut jokaisessa, joten lahtelaisten on pakko muuttaa tekemistään tulevan talven aikana, jotta joukkue voi taistella tulevaisuudessa läpi kauden kilpailukykyisellä joukkueella.

Arvio:
Ottelun lähtökohdat ovat ennakkoon ajatellen hyvin selkeät. Kotijoukkue lähtee varmistelemaan puolivälierien kotietuaan kun taas vierasjoukkue lähtee pelaamaan kauden viimeistä otteluaan. Ennakkoon ajatellen ainoastaan kotijoukkueella on ottelussa jonkinlaista panosta ja se varmasti tulee näkymään joukkueen tekemisessä. Lopputulosta on vaikea lähteä ennustamaan, mutta lähtökohtaisesti kotijoukkue tulee voittamaan ottelun noin 30 pisteellä. Lopputulokseksi veikkaamme kotijoukkueen voittoa lukemin 42-12.

Lions – Bulldogs

6.8. kello 12:00 Harjun kenttä, Lohja

Kotijoukkueen kenraaliharjoitus pudotuspelejä ajatellen.

Leijonalaumasta alkaa löytymään kuningas

Moni varmasti ihmetteli 2-3 viikkoa sitten, kun Lions toi Espanjasta kaksi vahvistusta, mutta näin jälkikäteen ajatellen kyseinen temppu nosti Lionsin taistelemaan uudelleen koko 3. divisioonan voitosta. Olihan Lionsin hyvin alkanut kausi kääntynyt hieman mollivoittoiseksi jo muutamia viikkoja ennen vahvistuksien saapumista, joten siinä mielessä hankintojen tekeminen oli aiheellista.

Näistä Espanjan pojista isokokoisempi Artur Pinheiron on osoittautunut vieläpä todelliseksi pelimieheksi, joten siinä mielessä lohjalaisten hankinnat ovat osuneet todella nappiin. Ei puolustuksen takakentällä viihtyvä Jorge Ruizikaan ole mikään turha hankinta, mutta monsterimaisen Pinheiron rinnalla hän on jäämässä hieman varjoon. Pinheiroa nimittäin voidaan kohta alkaa pitämään Lohjalla jonkinlaisena leijonakuninkaana, niin ylivoimaisia suorituksia hän on esittänyt viimeisissä otteluissa.

Sipoolaisten eväät olivat lopulta niin kuivat kuin ennakkoon ajattelimme

Tekemämme kausiennakko on menossa suhteellisen rajusti metsään, mutta yhdestä asiasta olimme oikeassa ennen kauden alkua, Sipoo Bulldogs nimittäin tulee jäämään 100 % varmasti 3. divisioonan viimeiseksi.

Kyseisellä osumalla ei kuitenkaan ole tarkoitus millään tavalla leijailla vaan todeta kuinka ennustettavissa tämä asia oli jo ennen kauden alkua. Olihan Bulldogs menettänyt jälleen kerran talvena aikana useita tärkeitä pelaajiaan ja siitä syystä joukkueen runko oli osittain murentunut. Sama toivottavasti ei toistu jälleen tulevana syksynä/talvena, koska tulevaisuudessa Bulldogs voisi olla jälleen kilpailukykyinen joukkue, jos se pystyisi pitämään edes yhden tai kaksi talvea parhaat pelaajansa yhdessä.

Arvio: Lions lähtee otteluun selvääkin selvempänä ennakkosuosikkina ja vain täydellinen ihme voi kääntää ottelun vierasjoukkueelle. Siksipä ennustamme ottelun päättyvän 35-0 kotijoukkueen hyväksi.

Blaze – Tarto Titans

6.8. kello 13:30 Velodromi harjoituskenttä, Helsinki

Viikonlopun mielenkiintoisin ottelu!

Blaze voi osoittaa olevansa muutakin kuin pubijengi

Malmilainen Blaze on saanut kotimaisissa jenkkifutispiireissä enemmän kuin tarpeeksi ryöpytystä. Joukkuetta on syytetty menneen kesän aikana vaikka ja mistä, mutta mikään näistä jutuista ei poista sitä tosi seikkaa, että tämä pubijengiksi ristitty porukka taistelee vielä runkosarjan viimeisellä kierroksella pudotuspelipaikasta. Nykyisessä tilanteessa pudotuspeleihin pääseminen vaatisi joukkueelta 43 pisteen voittoa virolaisista, mutta ilman alkukauden paperisotkua ja siitä seurannutta 0-30-tappiota Blazelle riittäisi jopa yhden pisteen voitto Titansista.

Siinä mielessä alkukauden sekoilu ja siitä seurannut protesti voi käydä malmilaisille kalliiksi, mutta toisaalta joukkueen sisällä tuskin pudotuspelipaikan karkaaminen kyseisen päätöksen takia paljon harmittaisi. Olisihan ”kolmen” voiton ottaminen ensimmäiselle kaudella malmilaisille todella kova suoritus ja jopa mestaruutta korvaava asia. Tuskin Malmillakaan ennen kauden alkua realistisesti haaveiltiin Tinamaljan voitosta tai edes välieräpaikasta.

Osuuko Titaaneille hyvä vai huono päivä?

Titans on pelannut kaikki ottelunsa tällä kaudella Suomessa ja siksi joukkue on joutunut antamaan joissakin otteluissa hieman tasoitusta vastustajilleen kokoonpanonsa puolesta. On mielenkiintoista nähdä millaisen kokoonpanon ja peli-ilmeen joukkue saa päälle lauantaina lähtiessään taistelemaan pudotuspelipaikasta.

Yleensähän pudotuspelipaikka ja siitä taistelu herättää joukkueen kuin joukkueen tekemään parastaan, mutta Titansin kohdalla asia ei välttämättä ole näin. Joukkueen pitää kuitenkin matkustaa joka ikiseen otteluunsa aina satoja kilometrejä ja vieläpä pikkubussin lisäksi laivalla, joten keskittymisen ylläpito ei varmasti ole kovinkaan helppoa. Toisaalta joukkue on kyllä tottunut siihen koko kesän ajan ja siksi isompi kysymysmerkki on se, minkälaisen porukan joukkue saa liikkeelle Tartosta pelipäivän aamuna.

Arvio: Titansille riittää ottelusta kaikki alle 7 pisteen tappiot, joten joukkueen ei tarvitse lähteä pelaamaan yltiöpäisesti niin kuin taas Blazen pitää tehdä, koska heille ei riitä mikään muu kuin 43 pisteen voitto pudotuspeleihin. Tämä onkin asia joka pitää huomioida ottelua mietittäessä ja siksi on hyvin todennäköisestä, että Titans voittaa ottelun jo pelkästään fiksusti puolustamalla. Tuleehan Blaze mitä todennäköisemmin tekemään tukun virheitä yrittäessään maaleja ja Titans taas kiittämään näistä virheistä. Ottelu päättyy Titansin 21-14-voittoon ja ottelun voittomaali tulee syntymään Titansin tekemästä syötönkatkosta, jonka he palauttavat maalialueelle saakka.

Eagles – Nordmen

7.8. kello 12:00 Puistolan kenttä, Kotka

Ottelu, jonka panoksena on suora välieräpaikka.

Eagles on mielikuvia tasapainoisempi joukkue

Moni mieltää Eaglesin Niclas ”Nesi” Carpelanin johdolla heittopanotteiseksi joukkueeksi, mutta se on todellisuudessa hyvinkin väärä kuva. Eagles nimittäin pystyy monista ennakkokäsityksistä huolimatta todella tehokkaaseen juoksuhyökkäämiseen ja sen onkin ase, jolla Eagles mitä todennäköisemmin tulee iskemään Nordmenia vastaan. Tämä taas johtuu täysin siitä, että Nordmenin juoksupuolustaminen ei ole todellakaan mitään sarjan eliittiä ja esimerkiksi kaksi viikkoa sitten Lahdessa Nordmenin juoksupuolustaminen oli ajoittain todella suurissa hankaluuksissa vaikka vastassa oli ”vain” paikallinen Panthers.

Toisaalta kaikkien pitää kuitenkin muistaa, että Nesi toimii myös Eaglesin hyökkäyksen koordinaattorina samalla kun hän on joukkueen aloittava pelinrakentaja, joten siinä mielessä heiton pois jättäminen tulee kyseeseen, vaikka juoksu kulkisi kuinka hyvin. Onhan Nesi henkilö, joka haluaa itse olla ratkomassa otteluita ja antamassa yleisölle viihdettä komeilla heitoillaan.

Nordmenin pitää venyä voittaakseen

Vaikka Nordmen taistelee vielä ennen viimeistä kierrosta suorasta välieräpaikasta pitää kaikkien kiinnittää huomioita siihen, että Nordmen ei ole voittanut Wolverinesin lisäksi yhtäkään kärkipään joukkuetta tällä kaudella. Eli ihan kaikkein kovimpia joukkueita vastaan Nordmen on ollut jopa yllättävän suurissa ongelmissa, vaikka joukkue todellakin taistelee edelleen runkosarjan toisesta paikasta.

Todellisuudessa Nordmenin pitääkin siis venyä kauden parhaaseen suoritukseensa voittaakseen kotkalaiset ja vieläpä heidän omalla kotikentällään, josta yksikään vierasjoukkue ei ole tällä kaudella poistunut voittajana. Mahdotonta voittaminen ei kuitenkaan ole, mutta lähtökohtaisesti se on todella hankalaa, koska pitkä bussimatka painaa varmasti rovaniemeläisten jaloissa ottelun alkupuolella, jolloin Eagles taas iskee totutusti todella kovaa vastustajansa päälle.

Arvio: Eagles on ottelun selvä ennakkosuosikki ja sen voittoa tuskin tulee uhkaamaan mikään muu kuin totaalinen ylilataus. Niin paljon kovempi ja tasaisempi joukkue Eagles on ja mikä tärkeintä, Eaglesistä löytyy todella monta voittamaan tottunutta pelaajaa. Nordmenin pitää hakea otteluun motivaatiota väliviikosta ja tuhansien eurojen säästöistä, joita reissaamattomuus joukkueelle toisi. Ne eivät ole kuitenkaan syitä, jotka voisivat kääntää asetelmia vierasjoukkueen puolelle. Siksipä arvioimme ottelun päättyvän kotijoukkueen selkeään 35-14-voittoon.