Kohti Tinamaljaa: Viikko 6 – Tauon jälkeistä elämää

Eagles – Panthers

8.7. kello 18:00 Puistolan kenttä, Kotka

Viikonlopun kärkikamppailu!

Eagles lähtee otteluun ennakkosuosikin viitta harteillaan

Me Faneille.comissa emme pitäneet kotkalaisia kausiennakossamme sarjan ennakkosuosikkeina, mutta viime viikot ovat muuttaneet tätä arvioita radikaalista. Nykyisellään Eaglesiä ei voida pitää enää haastajana vaan todellisena mestarisuosikkina, jonka perään muut joutuvat huutelemaan haasteitaan. Tähän asetelman muutokseen on monia syitä, mutta päällimmäisenä syynä voidaan pitää Eaglesin selkeästi kauden alusta vahvistunutta rosteria. Onhan joukkue pystynyt kauden aikana naaramaan verkkoonsa esimerkiksi sellaisia nimiä kuin Teemu Kuusisto ja Pasi Mannonen. Kuusisto on näistä kovista nimistä pelannut tällä kaudella jo pari ottelua, mutta Mannonen pukee kotkalaisten pelipaidan päälleen ensimmäistä kertaa vasta tänään. Mannonen voikin olla väkivahvana pelaajana se viimeinen palikka, jota kotkalaisten puolustus on kaivannut kauden alussa, koska nyt myös kotkalaisten puolustuksen linja näyttää siltä miltä ennakkosuosikin ”D-linen” pitää näyttää.

Kokonaisuudessaan kotkalaisten joukkue alkaakin näyttämään 3. divisioonaan lähes täydelliseltä ja siitä syystä kotkalaiset lähtevät tämän päiväiseen ottelun suosikkeina.

Lahtelaiset lähtevät otteluun vajaamiehisenä

Panthers joutuu matkustamaan Kotkaan hyvin vajaamiehisenä, koska joukkueen rosteria kaventaa niin tällä viikolla alkanut asemiespalvelus kuin useammat loukkaantumisetkin. Kyseiset poissaolot eivät kuitenkaan saa olla lahtelaisten selitys, koska joukkue on varmasti tiennyt nämä poissaolijat jo pitkään ja siitä syystä niihin on ollut aikaa valmistautua. Mielenkiintoiseksi asian tekee kuitenkin se, että alkukaudesta hyviä otteita esittänyt Eemi Huhtinen aloitti myös asemiespaleluksensa tällä viikolla ja hänen poissaolonsa selviää vasta perjantain aikana. Eli käytännössä Panthers saa tietää aloittavan pelinrakentajansa vasta perjantaina ja siitä johtuen hyökkäyksen pelisuunnitelma voi muuttua vielä pelipäivänä hyvin radikaalisti. Huhtisen kanssa Panthersin pelisuunnitelma on varmasti heittopainotteinen ja ilman Huhtista taas hyvin juoksupainotteinen.

Panthersin toisena pelinrakentajana on toiminut tällä kaudella Eemil Puolakka, jonka neljästä pelatusta downista on päätynyt kaksi vastustajan ryöstämään palloon. Eli lähtökohtaisesti pelinrakentajan vaihtuminen voi olla Panthersille todella iso asia. Ellei sitten kaiken kokenut ja nähnyt Matti Merimaa ota jälleen kerran lahtelaista jenkkifutista harteilleen ja näytä nuoremmilleen pelaamisen mallia.

Arvio: Lahtelaisten puolustus on näyttänyt alkukaudesta hyvältä ja siitä syystä ottelusta tuskin tulee täysin läpihuutoa, vaikka Panthers joutuisikin keskittymään hyökkäyksen puolella juoksemiseen. Toisaalta Panttereiden puolustus ei ole kohdannut vielä tällä kaudella heittävää joukkuetta ja siitä syystä heittopuolustuksen todellista tasoa ei ole vielä mitattu. Kokonaiskuvassa kotkalaiset kuitenkin ovat selviä ennakkosuosikkeja ja siksi arvioimme pisteiden jäävän Kotkaan lopulta lukemin 35-14.

Nordmen – Blaze

9.7. kello 17:00 Susivoudin kenttä, Rovaniemi

Jättiläinen vastan kääpiö: Ottelussa kohtaavat varmasti sarjan pienimmällä ja isoimmalla budjetilla liikkeellä olevat joukkueet, mutta se, kumpi ottelun voittaa, ei ole ennakkoon aivan varmaa. Onhan ottelussa kääpiön asemaa näyttelevä Malmi Blaze pystynyt kiusaamaan aiemminkin isompiaan.

Rovaniemellä on puhaltanut navakat tuulet sitten alkukauden

Huhujen mukaan Rovaniemellä ei ole puhaltanut aivan yhtä rauhalliset tuulet juhannuksen aikoihin kuin täällä etelässä, ja se on johtunut lähinnä siitä, että kauden alussa aloittavana pelinrakentajan toiminut Janrik Seppälä ei ole ollut tyytyväinen peliaikaansa. Eikä ihme, onhan Seppälä joutunut kolmannen peliviikon jälkeen puremaan tuppea vaihtopenkillä ja tyytymään otteluiden katseluun penkin puolelta. Se, oliko tuo vaihto oikeutettua tai Nordmenin kannalta fiksua, ei varmasti jaa mielipiteitä, mutta huhujen mukaan se, oliko jotain muuta sovittu, kyllä jakaa. Seppälä kun ilmeisesti oletti olevansa Rovaniemelle siirtymisen jälkeen automaattisesti aloittava pelinrakentaja ja sitä kautta saavan mahdollisuuden pelata kauden jokaisessa matsissa juuri pelinrakentajan paikalla. Toisin kuitenkin kävi ja siitä syystä Rovaniemelle iski jonkinlainen myräkkä ennen juhannusta.

Kaiken taustamelun keskeltä on kuitenkin havaittavissa se, että Nordmen on noussut viime otteluiden pirteillä esityksillä taistelemaan puolivälierien kotiedusta. Eli siinä mielessä Nordmenin toiminta on mennyt alkukauden rämpimisen jälkeen selvästi eteenpäin.

Blaze lähtee jälleen kiusaamaan ja taistelemaan

Blaze on ollut yksi alkukauden suurimmista yllättäjistä ja siitä syystä joukkuetta ei pidä aliarvioida yhdessäkään ottelussa. Hieman paremmalla hyökkäyspelaamisella ja tuurilla malmilaisten pistesarake voisikin näyttää nollan sijaan jopa neljää pistettä. Niin tiukan ottelun se pelasi Lohja Lionsin kanssa ja kauden ensimmäisen ottelunhan malmilaiset voittivat Lahdessa, mutta tuolloin onni näytti takamusta malmilaisille ja voitto karkasi muutamien sääntörikkomusten vuoksi haavista. Malmilaisten menestys ei olekaan ollut tällä kaudella kiinni isoista asioista, mutta silti hyvin ratkaisevista. Ratkaiseviksi ne tekee se, että ilman pisteitä tekevää hyökkäystä on jenkkifutisottelua lähes mahdoton voittaa, vaikka puolustus pelaisi kuinka hyvin. Blazen menestys tuleekin riippumaan tällä kaudella siitä miten hyvin joukkueen hyökkäys pystyy parantamaan peliään.

Arvio: Ennakkoon ajatellen Nordmenin pitäisi pyyhkiä Blazen pelaajilla lattiaa, mutta jostain kumman syystä allekirjoittanut ei täysin siihen usko. Sen sijaan allekirjoittanut uskoo todella tiukkaan ja vähämaaliseen otteluun, jonka voittaja on lopulta se joukkue, joka pystyy huolehtimaan pallosta paremmin. Villinä veikkauksena arvioimme ottelun päättyvän 13-8.

Bulldogs – Tarto Titans

9.7. kello 14:00 Söderkullan kenttä, Sipoo

Viikonlopun mielenkiintoisin ottelu!

Bulldogs voi vielä nousta taistelemaan pudotuspelipaikoista

Alkukaudesta hieman ottajan roolissa ollut Bulldogs on vaivihkaa noussut viime viikkojen aikana taistelemaan jopa pudotuspelipaikasta. Vielä sipoolaiset eivät ole voittaneet ottelua, mutta esimerkiksi Nordmenia vastaan sipoolaiset pystyivät todella hyvään suoritukseen ja voitto ei jäänyt kuin yhden maalisuorituksen päähän lisäpisteineen. Käytännössä sipoolaisten pudotuspelitaisto kuitenkin alkaa vasta tällä viikolla kun vastaan asettuu toinen nollakerhossa oleva joukkue ja hieman kovempien joukkueiden kohtaamiset ovat taakse jäänyttä elämää.

Tappioihin sipoolaisilla ei kuitenkaan ole enää varaa näistä hieman helpommista otteluista ja siksi on toivottavaa, että sipoolaiset saavat viikonlopun otteluun parhaan mahdollisen miehistön liikkeellä.

Virolaisten suunta selviää

Titansin vaikea alkukausi sai jatkoa juhannusta edeltäneenä viikonloppuna kun tartolaiset kävivät täyteen ängetyn pikkubussin kanssa pyörähtämässä Rovaniemellä. Tuosta ottelusta Viron pojille ei kuitenkaan jäänyt paljon kerrottavaa, ja siitä syystä kauden täydellinen läpivienti voi olla hankalaa. Huhuttiinhan virolaisten jättävän leikin kesken jo ennen Rovaniemen matkaa, mutta vielä tuohon otteluun joukkue sai tarpeeksi miehistöä liikkeelle. Onko juhannustauko piristänyt tarttolaisten tunnelmaa on vielä epäselvää, mutta jos näin ei ole käynyt voi tulevan viikonlopun ottelu jäädä Titansin viimeiseksi. Menettäisihän Titans tappiolla käytännössä mahdollisuutensa pudotuspeleihin ja sitä kautta joukkueen kasaaminen pitkille vieraspelireissulle kuulostaisi lähes mahdottomalta.

Toisaalta, jos Titans sattuu voittamaan Sipoossa, voi Titansin kurssi kääntyä lähes täydellisesti. Taistelisihan Titans sen jälkeen taas täysin rinnoin paikasta pudotuspeleissä ja samalla joukkue alkaisi taas uskomaan itseensä ja mahdollisuuksiinsa menestyä. Eikä avausvoiton jälkeen seuraavankaan saalistaminen olisi enää niin hankalaa, koska itseluottamuksella on jenkkifutiksessa huomattavan iso rooli.

Arvio: Alkukauden otteluiden perusteella Bulldogs lähtee ensimmäistä kertaa tämän kauden otteluunsa ennakkosuosikkina ja siksi on mielenkiintoista nähdä miten joukkue reagoi siihen. Titans joutuu lähtemään tähänkin otteluun pienenä altavastaajana ja ainoa positiivinen asia virolaisten kannalta on suhteellisen lyhyt vieraspelimatka, joka voi helpottaa useampien pelaajien kynnystä lähtemiseen. Joten näistä hieman sekavista lähtökohdista päätellen ottelusta voi tulla hienoinen asemataistelu ainakin ottelun alkupuolella. Todennäköistä on kuitenkin se, että hyvään vireeseen viime viikkoina yltynyt Bulldogs tulee ottelun voittamaan ja lukemat voivat olla jopa yllättävän selvät, jos ottelu pääsee repsahtamaan lopussa. Siksi veikkaamme ottelun päättyvät 28-7.