Ensi vuonna Lontoossa pelataan NFL-futista neljästi – Nappaa päivämäärät talteen

Jenkkifutiksen maailmanvalloitus jatkuu myös ensi vuonna, kun NFL julkaisi tänään ensi kauden Lontoossa pelattavat otteluparit. Vaikka Lontoo on vakiinnuttanut jo paikkansa osana NFL:n runkosarjaa, pelattiin ensimmäinen USA:n rajojen ulkopuolinen sarjaottelu jo vuonna 2005 Mexico Cityssä. Kaudesta 2007 lähtien useampi eurooppalainen on saanut loistavan mahdollisuuden nähdä suosikkiseurojensa pelaavan Lontoon Wembeyllä, jossa otteluita on ehditty pelaamaan jo 16 kertaa vuodesta 2007 lähtien.

Lyö 20 eurolla vetoa mobiilissa ja saat 10 euron kasinobonuksen.

Viime kaudella ottelut ajoittuivat lokakuulle ja yksi kolmesta pelattiin Englannin rubgy-keskuksessa Twickenhamissa. Näiden otteluiden lisäksi NFL teki myös paluun Mexicoon marraskuussa. Vielä vahvistamattoman tiedon mukaan ensi kaudella Raiders jatkaa otteluitaan Mexico Cityssä ja saa vastaansa Patriotsin, mutta Euroopan osalta luvassa on ennätysmäärä otteluita. Tänään julkaistun alustavan aikataulun mukaan viikoilla 3 ja 4 pelataan ensimmäiset kaksi ja muutamaa viikkoa myöhemmin viikoilla 7 ja 8 seuraavat kaksi. Otteluiden järjestys ja tarkempi alkamisaika ilmoitetaan kevään aikana. Mukana karkeloissa on myös kolme ensikertalaista joukkuetta, joita vanha manner ei ole vielä saanut todistaa: Arizona Cardinals, Baltimore Ravens ja Cleveland Browns.

Lipunmyynti otteluihin alkaa myöhemmin ilmoitetulla aikataululla.

Wembley – 24.9.2017 & 1.10.2017 (Runkosarjan viikot 3–4)

Jacksonville Jaguars on useimmin Lontoossa vieraillut joukkue. (Getty)

Jacksonville Jaguars – Baltimore Ravens

Jaguars on tuttu näky Wembleyllä, jossa se on vieraillut neljä kertaa ja voittanutkin jo kahdesti. Jaguars on sopinut pelaavansa vuoteen 2020 asti vähintään yhden kansainvälisen ottelun kaudessa, joten saaga tulee saamaan vielä jatkoa. Ravens puolestaan tekee ensimmäisen pelimatkansa Atlantin yli.

Miami Dolphins – New Orleans Saints

Dolphins on Jaguarsin jälkeen toiseksi eniten Lontoossa vieraillut joukkue. Tuleva viikon 3 tai 4 kotiottelu on sille jo neljäs vierailu Wembleyllä ja kasassa on yksi voitto kaudelta 2014. Saints oli mukana vuonna 2008 voitokkaassa ottelussa Chargersia vastaan, muttei sen jälkeen ole poistunut jalallaankaan jenkeistä.

Twickenham – 22.10.2017 & 29.10.2017 (Runkosarjan viikot 7–8)

Cleveland Browns – Minnesota Vikings

Brownsin ensimmäistä Lontoon reissua odoteltiin vakaasti vuoden 2010 ympärillä, kun joukkueen silloinen omistaja Randy Lerner omisti myös samaan aikaan Valioliigajoukkue Aston Villan. Vihdoin ensi kaudella tämän kauden heittopussi pääsee isännöimään paremmin rugby-areenana tunnetulla Twickenhamin stadionilla Vikingsiä. Vikingsillä on omat hyvät muistonsa Lontoosta, sillä se voitti Steelersin kaudella 2013 komeasti lukemin 34–27.

Los Angeles Rams – Arizona Cardinals

Rams tulee isännöimään jo kolmatta kotiotteluaan Lontoossa lokakuussa, kun se kohtaa Cardinalsin. Voittosarake näyttää vielä pyöreää nollaa, eikä joukkueella ole kuin 17 pistettä tähän mennessä kasassa, joten parannettavaa viime visiiteiltä riittää. Cardinals pääseekin totuttelemaan kansainvälisten otteluiden tunnelmaan ennakkosuosikkina ja valloittamaan uusia faneja joukkueensa taakse.

https://youtu.be/PWR8nh5fa40

Lähteet: NFL.com ja Patspulpit.com

Kansikuva: Getty