Tyhjätaskusta taivaisiin: Viikko 17

Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja niin käy myös tämä vuoden NFL:n tai oikeastaan sen runkosarjan, joka tulee päätökseensä tänään. Kokonaisuudessaan tämän vuoden NFL:n runkosarja on ollut vedonlyönnin kannalta ajoittain hyvin haasteellinen, ja siitä johtuen tämän kauden osalta on tullut muutamia todellisia hutilyöntejä. Onneksi näiden tasapainoksi olemme löytäneet muutamia todella varmoja kohteita johon panostusta on voinut kasvattaa niin paljon, että tämän vuoden runkosarja on ollut hyvinkin tuottoisa ajottaisista vaikeuksista huolimatta.

Maaliin emme kuitenkaan ole päässeet vielä tämän kauden osalta, koska tulevista pudotuspeleistä on odotettavissa sen verran mielenkiintoiset, että ainakin allekirjoittanut uskoo kauden ratkaisevien otteluiden tuovan vielä huomattavan lisän pelikassoihin. Tästä syystä allekirjoittanut lupaakin Faneille.comin tarjoavan ensi viikosta lähtien hieman kattavammat paketit jokaisesta ottelusta. Jokaisen paketin lopusta tulee löytymään myös allekirjoittaneen tekemä lyhyt analyysi ottelun parhaasta vedonlyöntikohteesta, joten jo sen ansiosta NFL tarjontamme tulee paranemaan pudotuspelien ajan niin vedonlyöjien kun penkkiurheilijoiden näkökulmasta.

Niin ja jos pelkkä kotisohvalla makoilu ei kiinnosta ja et ole vielä Nordicbetin asiakas niin kohta kannattaa olla. Nordicbet nimittäin arpoo kaikkien heille joulu-tammikuun aikana tilin avanneiden kesken yhden matkapaketin Super Bowliin. Jos kiinnostuksesi heräsi ja haluat tietää lisää arvonnasta ja matksta niin suuntaa katseesi Nordicbetin internetsivuille.

Tyhjätaskun rekkakohteet: (Nordicbet)

Yleensä NFL:n runkosarjan viimeinen kierros on ollut allekirjoittaneelle tuottoisa, mutta vaan ja ainoastaan rekkalappujen avulla. Siksipä jätämme tänään varmojen kohteitten etsimisen muille sivuistoille ja keskitymme hieman isomman ja laajemman lappusen kotiintuomiseen systeemejä pelaten.

20:00 Cleveland Browns +10.0 – Pittsburgh Steelers 2 1.78

Steelers sähelsi viime viikonloppuna itsensä kuilun partaalle ja samaa virhettä teräskaupungin ylpeys ei halua varmasti tehdä enään toista viikkoa putkeen. Allekirjoittanut uskookin Steelersin pelaajien keskittyvän tänä iltana ainostaan omaan tekemiseensä ja jättävän muut asiat fanien mietittäviksi, koska tuo on ainoa tapa, jolla Steelers voi nousta vielä pudotuspeleihin saakka. Tuolla asteella taas Steelersin pitäisi olla Brownsia kymmenen kertaa parempi joukkue, ja se on syy miksi allekirjoittanut lähtee suosittelemaan Steelersiä jo toista viikkoa putkeen ison tasoituksen kera.

20:00 Buffalo Bills +2.5 – New York Jets 2 1.75

Tämä on edellisen kohteen pikkuveli ja lähes samaisten syiden takia esillä. Ainoana erona on se, että Jets tulee olemaan varmasti pudotuspeleissä, jos se kykenee voittamaan oman ottelunsa. Tuo onkin se syy miksi allekirjoittanut uskoo Jetsin olevan tänään Billsiä huomattavasti parempi joukkue. Oman mausteensa tähän soppaan antaa myös se, että nykyisin Billsiä valmentava Rex Ryan oli vielä viime kaudella tänään vastassa olevien Jets pelaajien pääkäskyttäjä. Kyseinen lisämauste varmasti antaakin molemminpuolista lisäjännitettä ottelulle, mutta siitä huolimatta allekirjoittanut uskoo Jets pelaajien pystyvän kääntämään kyseisen asian omaksi edukseen ja saavuttamaan osittain sen avulla pudotuspelipaikan.

23:25 Arizona Cardinals – Seattle Seahawks 2 3.25

Lähtökohtaisesti ottelun pitäisi olla kotijoukkueen heiniä, mutta tarkempien tarkastelujen jälkeen allekirjoittaneen mielestä Seahawksilla on ottelussa kotijoukkuetta enemmän voitettavaa. Seahawks kun voi voitollaan nousta vielä NFC:n viidenneksi ja samalla joukkueeksi joka kohtaa Wild card-kierroksella Washington Redskinsin. Tämä onkin porkkana, joka allekirjoittaneen mielestä nostaa Seahawksin osakkeita hurjasti. Cardinalsin osakkeita taas laskee se, että joukkue ei tule nousemaan NFC:n ykköseksi edes voittamalla jos Carolina Panthers voittaa samanaikaisesti oman ottelunsa Tampa Bay Buccaneersia vastaan. Näitä lähtökohtia miettiessään allekirjoittanut tuli siihen lopputulokseen, että vierasjoukkue haluaa kotijoukkuetta enemmän voittaa tämän ottelun ja sitä kautta kohteeseen tarjotaan selvää ylikerrointa.

23:25 Carolina Panthers – Tampa Bay Buccaneers +10 1 1.89

Panthersin viime viikonloppuinen romahdus jätti avoimeksi monia kysymyksiä ja niihin haluaa varmasti vastauksia myös Panthersin valmentajat. Näitä kysymyksiä tärkeämpää Panthersille kuitenkin varmistaa kotietu pudotuspelien loppuun saakka. Tuon saavutuksen Panthers voikin saavuttaa jo pelkästää voittamalla, joten siitä Panthers tulee pelaamaan 110% lasissa tämänkin illan ottelussa. Onhan kyseisen kotiedun ja NFC:n ykköspaikan saavuttaminen erittäin kova juttu kiven kovan NFC:n puolella. Kotietu kun voi olla lopulta se ratkaiseva tekijä, joka erottaa kaksi kovaa joukkuetta toisistaan elämän ja kuoleman otteluissa. Tasoitus voi tuntua viime viikonlopun jälkeen hitusen suurelta, mutta allekirjoittanus uskoo Cam Newtonin haluavan varmaistaa myös MVP-pystinsä, joten sen takia Panthersin voisi olettaa takovan taululle 30-40 pistettä jolloin tuo 10 pisteen tasoitus ei tunnu lähellekkään niin pahalta kuin vähäpisteississä otteluissa.

Päivän hakukohde: (Nordicbet)

20:00 Houston Texans – Jacksonville Jaguars 2 3.25

Texans on käytännössä varmistanut divisioonansa voiton ja siksi on hyvin todennäköisestä, että joukkue lepuutta useita aloittavia pelaajia. Tämä taas nostaa työpaikoistaan pelaavien Jaguars pelaajien mahdollisuuksia huomattavasti. Jos ottelu olisi tavallinen runkosarja kohtaaminen esimerkiksi marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna voisi allekirjoittanus suositella kohteeseen yli-kohteen pelaamista, koska ennakkoon ottelusta voisi tulla hyvinkin pisterikas ottelu. Nyt kuitenkin on tammikuu ja panoksena on muutakin kuin tavallinen runkosarjaottelun voitto. Siksipä huomioon pitää ottaa useita erilaisia asioita ja näiden asioiden uskoisin tänään puhuvan ylikertoimella varustetun vierasjoukkueen puolesta. Onhan Texansin pudotuspelipaikka edelleen turvattuna jopa kahdeksan ottelun voimin vaikka tänään tulisikin tappio. Otteluun tarjotaankin allekirjoittaneen mielestä selvää ylikerrointa ja sen käyttämättä jättäminen tuntuisi tyhmältä, joten siksi myös tämä ottelu piti nostaa allekirjoittaneen listoille.

Kansikuva: Getty
Twitter: Tyhjatasku