NFL Draftin ensimmäinen yö

Johnny Manziel sai odottaa varaustaa aina 22. varausvuorolle asti

Johnny Manziel sai odottaa varaustaan aina 22. varausvuorolle asti

Viime yönä käyty NFL Draftin ensimmäinen kierros tarjosi yllätyksiä ja kauppoja lähes ensi minuuteista lähtien. Tosin kaksi ensimmäistä varausta oli ”varmoja”, joita lähes jokainen asiantuntija tarjosi ennakkoon joukkueisiin. Kolmannesta valinnasta lähtien varaustilaisuus oli kuitenkin hyvinkin yllätyksellinen ja mielenkiintoinen.

1. Houston Texans Jadeveon Clowney DE South Carolina

Varaustilaisuuden paras pelaaja ja siten oikea valinta. Miten nopeasti sopeutuu uuteen systeemiin on ainut kysymysmerkki. Tulee tekemään todella kovaa jälkeä myös NFL:ssä.

2. St. Louis Rams (alunperin Washington) Greg Robinson OT Auburn

Lähes jokainen odotti Greg Robinsonin menevän toisena ja niinhän siinä kävi. Robinsonilla on kuitenkin puutteensa varsinkin heittoblokkaamisessa ja sen vuoksi ensi kauden rooli voi olla odotettua pienempi. Valinnan arvo selviääkin vasta 2-3 vuoden kuluttua.

3. Jacksonville Jaguars Blake Bortles QB UCF

Varaustilaisuuden paras QB ja meni oikeutetusti ensimmäisenä pelipaikaltaan. Moni kuitenkin odotti Khalil Mackin tai Sammy Watkinsin valintaa Jaguarseilta.

4. Buffalo Bills (Kauppa Cleveland) Sammy Watkins WR Clemson

Cleveland ”ryösti” Buffalon tekemällä tämän kaupan: Kaupassa siirtyi Clevelandin suuntaan kaksi ensimmäisen kierroksen varausvuoroa(2014 & 2015) + Buffalon neljännen kierroksen varausvuoro vuodelle 2015.

Sammy Watkins oli ennakkoon tilaisuuden paras laitahyökkääjä, joten kauppa oli perusteltu. Watkins nousee todennäköisti jo ensi kaudella yhdeksi liigan parhaista laitahyökkääjistä, joten Bills ja EJ Manuel saivat heittokohteen jota kaipasivat ennen varaustilaisuutta.

5. Oakland Raiders Khalil Mack OLB Buffalo

Khalil Mack putosi hieman yllättäen top3 ulkopuolelle ja sen vuoksi Raiders-fanit varmasti pitävät tästä varauksesta. Mack kuitenkin olisi sopinut paremmin 3-4 puolustukseen. Onkin mielenkiintoista nähdä, millaisen roolin Mack joukkueen puolustuksesta saa.

6. Atlanta Falcons Jake Matthews OT Texas A&M

Ennakoitu varaus joka ei yllättänyt varmaankaan ketään. Sopii kun nenä päähän ”haukkojen” hyökkäykseen.

7. Tampa Bay Buccaneers Mike Evans WR Texas A&M

Buccaneers-fanien unelma toteutui kun Mike Evans ”putosi” joukkueen vuorolle. Nyt joukkueen isoin aukko on tukittu ja pelinrakentaja Mike Glennon voi huokaista ainakin ensi yöhön asti.

8. Cleveland Browns (kauppa, Minnesota) Justin Gilbert CB Oklahoma State

Cleveland halusi varmistaa Justin Gilbertin varaamisen nousemalla yhden vuoron ylöspäin. Minnesota sai 9. varausvuoron lisäksi Clevelandin viidennen kierroksen varausvuoron(145. varausvuoro).

Brownsin heittopuolustus oli jo ennestään kunnossa, Gilbertin valinnan jälkeen se on kuitenkin yksi liigan parhaista takakentän osalta.

9. Minnesota Vikings (kauppa, Cleveland [Alunperin Buffalo]) Anthony Barr DE/OLB UCLA

Moni odotti Vikingsin varaavan pelinrakentajan mutta toisin kävi. Uusi päävalmentaja Mike Zimmer on puolustamisen asiantuntija ja sen vuoksi puolustajan valinta ensimmäisellä kierroksella oli lopulta odotettua. Anthony Barr on hyvin kokematon pelipaikallaan, se onkin syy miksi valinta tulee olemaan joko todella hyvä tai täysin tyhjä arpa.

10. Detroit Lions Eric Ebron TE North Carolina

Jo ennestään pelottava Lionsin hyökkäys sai lisää pelotetta kun Eric Ebron liittyi ”laumaan”. Yksi yön mielenkiintoisimmista varauksista, joka nosti joukkueen osakkeita rajusti.

11. Tennessee Titans Taylor Lewan OT Michigan

Taylor Lewan nosti osakkeitaan lopulta näinkin korkealle, se on hienoinen yllätys koska tekniikoista löytyy edelleen parannettavaa. Lewan oli testitilaisuuden atleettisen hyökkäyksen linjamies, joten potenttiaalia löytyy.

12. New York Giants Odell Beckham, Jr. WR LSU

YLLÄTYYS!

Odell Beckhamia voidaan pitää yllätyksenä koska jättiläislaumasta löytyi huomattavasti suurempiakin aukkoja. Beckham kuitenkin on poikkeuksellinen laitahyökkääjä, joten valinta tulee olemaan hyvä, jos jättiläiset saavat myöhemmillä kierroksilla hyökkäyksenlinjansa kuntoon. Zack Martinin ohittaminen oli kuitenkin ihmeellistä.

13. St. Louis Rams Aaron Donald DT Pittsburgh

Jos Ramsin puolustus oli jo ennestään kova, niin mitä se on Aaron Donaldin jälkeen? Allekirjoittaneelta loppuvat sanat kuvailemaan Rams-puolustusta tämän varauksen jälkeen. Loistava valinta, vaikka ei tullutkaan suurimpaan tarpeeseen.

14. Chicago Bears Kyle Fuller CB Virginia Tech

Kyle Fuller nousi monen asiantuntijan listoilla jopa parhaaksi kulmapuolustajaksi viimeisten viikkojen aikana. Monipuolisuutensa vuoksi tuottaa Bears-faneille tulevaisuudessa paljon iloa.

15. Pittsburgh Steelers Ryan Shazier LB Ohio State

Ryan Shazier nousi yllättäen näinkin korkealle, vaikka huhuja olikin ollut nosteesta. Kyseessä on kuitenkin monipuolinen pelaaja, josta tullaan tulevaisuudessa kuulemaan.

16. Dallas Cowboys Zack Martin OT Notre Dame

Kaikki odottivat Johnny Manzielin varausta viimeistään tähän kohtaan, toisin kuitenkin kävi. Manzielin valinta olisi ollut myös Cowboys-omistajan Jerry Jonesin unelma. Lopulta kuitenkin järki voitti ja paras jäljellä olevista pelaajista varattiin Dallasiin.

17. Baltimore Ravens C.J. Mosley LB Alabama

Moni Ravens-faneista pettyi tähän valintaan. C.J. Mosleyn uraa ovat varjostaneet loukkaantumiset, joten fanien  pettymys on tavallaan perusteltua.

18. New York Jets Calvin Pryor S Louisville

Calvin Pryor on juuri Jetsien näköinen pelaaja, taklaa kovaa ja on muutenkin monipuolinen pelaaja. Päävalmentaja Rex Ryan on yksi liigan kovimmista puolustus-guruista joten Pryor pääsi todella hyvään joukkueeseen uransa kannalta.

19. Miami Dolphins Ja’Wuan James OT Tennessee

Miamin oli lähes ”pakko” varata hyökkäyksen linjamies. Seurajohdon mielestä taas Ja’Wuan James oli paras jäljellä olevista linjamiehistä. James on isokokoinen linjamies, jonka ongelmat ovat tekniikassa ja fyysisessä voimassa (ainoastaan 22 toistoa penkkitestissä).

20. New Orleans Saints (kauppa, Arizona) Brandin Cooks WR Oregon State

New Orleans antoi kaupassa oman ensimmäisen kierroksen varausvuoronsa lisäksi oman kolmannen kierroksen varausvuoronsa(91. varaus).

Brandin Cooks pääsi ympäristöön, jossa epäonnistuminen voi olla ainoastaan hänestä kiinni. New Orleans taas sai kovan vahvistuksen laitahyökkäysosastolleen. Joukkueen hyökkäys tuleekin olemaan yksi liigan vaarallisimmista jälleen ensi kaudella.

21. Green Bay Packers Ha Ha Clinton-Dix S Alabama

Ha Ha Clinton-Dix oli yksi yön suurimmista ”putoajista”, Packers-fanit varmasti ovatkin todella tyytyväisiä varaukseen.

22. Cleveland Browns (kauppa, Philadelphia) Johnny Manziel QB Texas A&M

Philadelphia sai kaupassa 26. varausvuoron lisäksi Clevelandin kolmannen kierroksen varausvuoron joka on ollut alunperin Pittsburghin(83. varausvuoro)

Cleveland halusi Manzielin ja hankintaa voidaan pitää tässä kohtaa hyvänä, numerolla 4 varaus olisi ollut huomattavasti huonompi. Cleveland on varannut lähihistoriassaan myös Brady Quinnin ja Brandon Weedenin numerolla 22. Tämän faktan pohjalta voidaan vaan toivoa, että ”kolmas kerta toden sanoo” Clevelandissakin.

Browns-fanit ainakin pitivät varauksesta:

23. Kansas City Chiefs Dee Ford DE Auburn

Dee Ford oli Chiefsien mielestä paras jäljellä olevista pelaajista, joten valinta oli täysin oikea. Viime kaudella OLB:n loukkaantumiset ”pilasivat” Chiefsin kauden, ehkä valmennus oppikin siitä jotain.

24. Cincinnati Bengals Darqueze Dennard CB Michigan State

Allekirjoittaneen mielestä yön paras varaus. Dennard oli nimittäin pitkään Mockeissa top 15 varaus ja paras kulmapuolustaja.

25. San Diego Chargers Jason Verrett CB TCU

Koska laitahyökkääjiä oli varattu vähän, pystyi San Diegokin varaamaan kulmapuolustajan ensimmäisellä kierroksella. Kun pelaa Denveriä vastaan vähintään kahdesti vuodessa on heittopuolustuksen oltava kunnossa, näinpä kulmapuolustajan varaus oli perusteltua.

26. Philadelphia Eagles (kauppa, Cleveland [Alunperin Indianapolis]) Marcus Smith OLB/DE Louisville

Hieman yllätyksellinen valinta, koska Kony Ealykin oli varaamatta. Päävalmentaja Chip Kelly kuitenkin piti erityisesti Marcus Smithin monipuolisuudesta, jonka ansiosta pelaaminen onnistuu 3-4 ja 4-3 puolustuksessa.

27. Arizona Cardinals (kauppa, New Orleans) Deone Bucannon S Washington State

Tilaisuuden paras pelaaja pelipaikallaan (SS=vahvan puolen takamies) ja vahvistaa jo ennestää kovaa Arizonan takakenttää.

28. Carolina Panthers Kelvin Benjamin WR Florida State

Isokokoinen pelaaja jonka vaarallisuus korostuu lähellä maalia. Pystyykö kuitenkaa olemaan joukkueensa ykkösmies pelipaikallaan?

29. New England Patriots Dominique Easley DT Florida

New Englandilla oli tarvetta DT, joten valinta oli hyvä. Dominique Easley on kuitenkin kärsinyt urallaan vammoista ja esimerkiksi molemmat polvet on jo leikattu jo ennen NFL-uran alkua. Terveenä pysyessään kuitenkin kova vahvistus joukkueelleen.

30. San Francisco 49ers Jimmie Ward S Northern Illinois

Todella hyvä pelaaja jos pysyy terveenä, fyysiset ominaisuudet kun eivät tue NFL pitkiä kausia ja kovia iskuja joita takamiehet saavat.

31. Denver Broncos Bradley Roby CB Ohio State

Denveriläisten voittaminen on vaikeaa pelkällä juoksulla, niinpä heittopuolustuksen rooli kasvaa Denverissä. Bradley Roby on todella nopea mutta pienikokoinen pelaaja joka tuokin nopeudellaa apuja Denver puolustukselle.

32. Minnesota Vikings (kauppa, Seattle) Teddy Bridgewater QB Louisville

Minnesota antoi kaupassa 2. kierroksen(40. varaus) ja 4. kierroksen(108. varaus) varausvuorot Seattlelle.

Hinta oli jopa yllättävän alhainen, joten kauppa oli hyvä Minnesotan kannalta. Teddy Bridgewateria voidaan pitää varaustilaisuuden valmiimpana pelinrakentajana. Huono näytöspäivä pudotti Bridgewaterin osakkeita rajusti. Pelivideoilla herra kuitenkin oli todella vakuuttava.