NFL Free Agents 2015: Puolustus

NFL kausi 2015 koputtelee jo nurkan takana, kun maaliskuun 10. päivä käynnistyy jälleen vapaiden agenttien markkinat ja tarjolla on viime vuoden tapaan todella monta huipputason pelaajaa. Puolustuksen suurimpia nimiä ennakkoon ovat viime kaudella 22 säkkiä kerännyt Justin Houston, Super Bowlin helmikuussa voittanut takamies Devin McCourty, Detroit Lionsin puolustuksen linjan sydän Ndamukong Suh  ja Seattle Seahawksin kiven kovassa puolustuksessa loistanut kulmapuolustaja Byron Maxwell. Jokainen enemmän NFL:ää seurannut lukija varmasti ymmärtää, kuinka kovia pelaajia tänä vuonna on vapautumassa.

Suurimpia nimiä mietittäessä pitää kuitenkin huomioida myös se, että NFL-seurat voivat antaa vapaille agenteille “Franchise tag”-merkintöjä. Merkatut pelaajat eivät vapaudu tänä keväänä markkinoille, vaan he pelaavat liigan määrittelemällä palkalla vielä vuoden vanhassa seurassaan, ellei uutta sopimusta muuten tehdä. Liigan määrittelemä palkka vaihtelee pelipaikoittain ja se on kaikille saman pelinpaikan pelaajille sama. Tagit pitää olla annettu viimeistää 2. maaliskuuta, joten jo huomenna tiedämme pelaajat, jotka tulevat vapautumaan markkinoille. Lisää tietoa Franchise tagistä löydät Wikipediasta.

Yksi merkittävä päivämäärä myös on 7. maaliskuuta, koska silloin vapaiden pelaajien agentit saavat aloittaa neuvottelut kaikkien pelaajasta kiinnostuneiden joukkueiden kanssa. Tämän vuoksi huhuja mahdollisista siirroista alkaa liikkua jo ensi viikonloppuna.

Helmikuussa Super Bowlin voittanut Devin McCourty olisi varmasti haluttu mies, mutta vapautuuko hän koskaan vapaillemarkkinoille ei ole vielä selvää.

Helmikuussa Super Bowlin voittanut Devin McCourty olisi varmasti haluttu mies, mutta vapautuuko hän koskaan vapaillemarkkinoille ei ole vielä selvää.(Getty)

Safeties (Takapuolustaja) top 8:

Devin McCourty, New England Patriots

Devin McCourty varattiin NFL:ään kulmapuolustajana, mutta on siitä huolimatta pelannut viime vuosina juuri takapuolustajan paikalla. Ominaisuuksiltaan hyvin monipuolinen ja suurempia heikkouksia häneltä ei löydy. Tulee todennäköisesti saamaan Franchise-tagin ja sitä kautta vapautuminen vapaillemarkkinoille on epätodennäköistä.

Tashaun Gipson, Cleveland Browns (RFA)

Tashaun Gipson on aloittanut NFL-urallaan 29 ottelua ja vyölle on kertynyt hurjat 12 syötönkatkoa, ja näistä syötönkatoista 6 tapahtui viime kaudella jolloin Gipson pystyi pelaamaan ainoastaan 11 ottelua. Tästä syystä Gipson tulee allekirjoittamaan tänä keväänä todella ison sopimuksen, ja sitä ei tule estämään polvivamma, joka päätti Gipsonin viime kauden jo marraskuussa. Gipsonin polvivamma oli siitä harvinainen, että se sattui yhteentörmäyksessä samassa joukkueessa pelanneen Joe Hadenin kanssa.

Will Hill, Baltimore Ravens (RFA)

Loistava pelaaja, mutta ongelmat siviilielämässä varjostavat uraa pahasti. Kärsi viime kauden alussa esimerkiksi 6 ottelun pelikiellon jonka Will Hill sai päihdeongelmien vuoksi. Kentän ulkopuoliset ongelmat tulevatkin haittaamaan sopimusneuvotteluja ja ei olisi ihme vaikka Hill saisi ainoastaan 1-2 vuoden sopimuksen. Pelillisesti viime vuosi oli kuitenkin niin hyvä, että ottajia varmasti riittää ja sopimuksen arvo voi nousta jopa yllättävän kovaksi.

Rahim Moore, Denver Broncos

Rahim Moore kärsi kaudella 2013 harvinaisesta oireyhtymästä, jonka seurauksena häneltä oltiin jopa amputoimassa jalka. Pienen ihmeen kautta kuitenkin jalka/reisi lähti paranemaan ja Moore pystyi  pelaamaan viime kaudella. Vamma kuitenkin oli selvästi jättänyt jälkensä ja viime kausi ei ollut kovinkaan hyvä. Huonohko kausi tiputtaakin Mooren tulevan sopimuksen arvoa. Potentiaalia edelleen on, ja jos jalka pysyy kunnossa, voi Mooresta vielä tulevina vuosina tulla todella hyvä pelaaja. Allekirjoittanut uskoo ainakin Philadelphia Eaglesin ja Baltimore Ravensin olevan kiinnostunut vasta 25-vuotiaasta Mooresta.

Da’Norris Searcy, Buffalo Bills

Da’Norris Searcy nousi viime syksynä aloittavaksi takapuolustajaksi, kun Jairos Byrd siirtyi vapaana agenttina New Orleans Saintsiin. Pelasi odotuksiin nähden todella hyvän kauden ja Bills johto tulee varmasti tarjoamaan suhteellisen rahakasta jatkosopimusta. Buffalossa tuskin mietitään jo toisena kesänä putkeen aloittavan takapuolustajan korvaamista. Pelillisesti Searcy ei ole Byrdin kaltainen syötönkatkoista elävä supertähti, mutta toisaalta virheetön pelaaminen yleensä riittää takapuolustajan paikalla hyvin pitkälle. Siitä syystä tulee tekemään pitkän ja suhteellisen rahakkaan sopimuksen Billsin tai jonkun muun joukkueen kanssa.

Louis Delmas, Miami Dolphins

Louis Delmasin koko uraa on varjostanut loukkaantumiset ja niin myös viime kautta, joka päättyi polven ristisiteen repeämiseen. Tämän takia on mielenkiintoista nähdä saako Delmas edelleen sopimuksen, koska parhaimmillaan ja terveenä Delmas on edelleen ihan hyvätasoinen pelaaja.

Laron Landry, Indianapolis Colts

Laron Landry oli pari vuotta sitten yksi markkinoiden kuumimmista nimistä ja allekirjoitti silloin 4 vuoden ja 24 miljoonan sopimuksen Indianapolis Coltsin kanssa. Landry vapautui kuitenkin tämän kevään markkinoille, koska sai pari viikkoa sitten monoa Coltista. Ei ole enää parhaiden vuosiensa tasolla ja se tulee näkymään myös tulevassa sopimuksessa. Pystyy silti kokemuksellaan auttamaan vielä muutamia joukkueita ja tulee saamaan sen takia 1-2 vuoden sopimuksen jonkun hieman huonomman puolustuksen omaavan joukkueen kanssa.

Eric Berry, Kansas City Chiefs

Eric Berry olisi varmasti yksi kiinnostavimmista vapaista agenteista ilman alkutalvesta todettua imusolmukesyöpää. Berryn uran jatkosta ei ole vielä mitään tietoa ja nostammekin nimen esille enemmän kunnianosoituksena yhdelle viime vuosien lupaavimmalle takapuolustajalle.

Berry on saanut koko Kansas Cityn puolelleen taistelussa syöpää vastaan.

Eric Berry käy elämänsä suurinta ottelua sairasvuoteelta käsin ja Chiefs-fanit ovat hänen tukenaan!(Getty)

Cornerbacks (Kulmapuolustaja) top 7:

Byron Maxwell, Seattle Seahawks

Byron Maxwell tulee olemaan kevään kuumin ja halutuin pelaaja, koska Seattle Seahawksin palkkakatto-ongelmat estävät jatkosopimuksen syntymisen. Moni pitää Maxwelliä Seahawksin heittopuolustuksen heikoimpana lenkkinä, mutta samalla unohtavat kuinka paljon hänen suuntaansa vastustajan pelinrakentajat heittävät. Onkin hyvin todennäköistä, että Maxwell nousee heti ensimmäisellä kaudellaan uudessa joukkueessaan liigan tähtipelaajien joukkoon. Huhujen mukaan lähimpänä Maxwellin allekirjoitusta tulee olemaan väljällä palkkakatolla varustettu Philadelphia Eagles. Virallisia neuvotteluita Maxwell ei ole kuitenkaan saanut vielä aloittaa, joten yllätyksiä voi olla vielä tiedossa ennen maaliskuun 10. päivää jolloin markkinat aukeavat.

Brandon Flowers, San Diego Chargers

Yllättäen viime kesänä Kansas City Chiefsistä monoa saanut Brandon Flowers näytti heti ensimmäisellä kaudellaan uudessa joukkueessa kuuluvansa edelleen liigan tähtipelaajien joukkoon. Sopivassa systeemissä Flowers onkin edelleen todella laadukas pelaaja ja sen takia uusi tuleva sopimus tulee olemaan todella rahakas.

Antonio Cromartie, Arizona Cardinals

Toissakauden jälkeen New York Jetsistä monoa saanut Antonio Cromartie ei ollut viime maaliskuussa kovinkaan haluttu pelaaja, mutta loistavan viime kauden jälkeen tilanne on täysin erinlainen tänä keväänä.  Hyvä kausi Arizonassa mahdollistaakin Cromartielle tänä keväänä uran viimeisen kunnon rahastuksen, ja pienten sattumuksien kautta paluu New Yorkiin on täysin mahdollista. Pieniksi sattumuksiksi siis voidaan laskea Jetsin uusi päävalmentaja Todd Bowles, joka toimi vielä viime kaudella Arizona Cardinalsin puolustuksenkoordinaattorina, ja olisi siis se valmentaja, joka sai Cromartien uran uuteen nousuun.

Kareem Jackson, Houston Texans

Se, onko Kareem Jackson lintu vai kala, ei ole vielä täysin selvillä. Se kuitenkin on selvää, että Jackson tulee herättämään mielenkiintoa monenkin joukkueen suunnalla markkinoiden auettua. Loistava viime kausi nostaakin Jacksonin tulevan sopimuksen arvoa huomattavasti, ja toissa kauden huonot otteet tuskin enää vaikuttavat tulevaan sopimukseen kovinkaan merkittävästi. Jacksonin kohdalla ainoa isompi kysymysmerkki on motivaatio tai oikeastaan se jaksaako Jackson treenata myös tulevina kesinä viime vuoden tapaan. Kausi 2013 meni Jacksonin osalta täysin ohi huonon kesäharjoittelun ja siitä johtuneen painon nousun takia.

Tramon Williams, Green Bay Packers

Tramon Williams on pelaaja, jonka jokainen valmentaja haluaa. Williams on tasaisen tehokas pelaaja, jolta heikouksia ei juurikaan löydy. Ainoa isompi miinus on ikä, mitä on kertynyt jo 32 kesän verran. Tulee varmasti testaamaan markkinat, mutta jos mitään mullistavaa ei tapahdu allekirjoittaa 2-3 vuoden jatkosopimuksen Packersin kanssa.

Rashean Mathis, Detroit Lions

Rashean Mathis oli LOISTAVA viime kaudella ja ansaitsisi otteidensa perusteella todella rahakkaan sopimuksen. Ikää on kuitenkin jo 35 vuotta, joten pelivuosia tuskin on enään montaa jäljellä, ja se tulee rajoittamaan sopimusneuvotteluita. Tekee 1-2 vuoden sopimuksen, jonka jälkeen aloittaa mukavat eläkepäivät.

Patrick Robinson, New Orleans Saints

Erikoistui viime kaudella slotti-laitahyökkääjien vartiointiin ja on siinä roolissa yksin markkinoiden parhaista pelaajista. Sopimuksen arvoa tulee silti laskemaan kyvyttömyys pelata ”ulkona” ja siitä syystä tulevan sopimuksen summa ei tule kohoamaan kovinkaan suureksi. Pystyy ”halvasta” sopimuksestaan huolimatta parantamaan monen joukkueen puolusta.

Eläkkeeltä palannut Rolando McClain oli yksi viime kauden suurimmista yllättäjistä

Eläkkeeltä palannut Rolando McClain oli yksi viime kauden suurimmista yllättäjistä(Getty)

Inside Linebackers (Sisempi tukimies) top 8:

Rolando McClain, Dallas Cowboys

Jo kertalleen eläkkeelle jäänyt Rolando McClain on kevään 2010 ensimmäisen kierroksen varaus. Viime kesänä tapahtunut paluu pelikentille oli yksi harjoituskauden suurimmista kummastelun aheista, mutta paluu osottautui todella hyväksi päätökseksi. McClain oli yksi pelipaikkansa parhaista pelaajista viime kaudella. Se riittääkö näytöt isompaan ja rahakkaaseen sopimukseen on arvoitus, koska viime kauden näytöt eivät voi peittää edellisien vuosien pettymyksiä.

Craig Robertson, Cleveland Browns (RFA)

Tukimies, jolla ei ole heikkouksia eikä kyllä ylivertaisia vahvuuksiakaan. Tasaisen varma pelaaja, jonka voi laittaa kentälle jokaisella yrityksellä.

Brandon Spikes, Buffalo Bills

Brandon Spikes sai viime kaudella vuoden sopimuksen, jotta sai tilaisuuden näyttää taitonsa. Onnistui viime kaudella vakiinnuttamaan pelipaikkansa, ja sen ansiosta voi saada tänä keväänä monivuotisen sopimuksen. Suurimmat vahvuudet löytyy juoksupuolustamisesta vaikka pystyy pelaamaan myös heittoa vastaan jollain tasolla.

Rey Maualuga, Cincinnati Bengals

Kokenut pelaaja, joka on parhaimmillaan todella hyvä. Lopullinen läpilyönti on silti tekemättä, koska otteet ovat ajoittain todella epätasaisia.

Mason Foster, Tampa Bay Buccaneers

Viime kausi meni pilalle olkapäävamman vuoksi, ja sen takia sopimus päättyi huonoon aikaan.  Ikää on vasta 26 vuotta joten pelivuosia jäljellä vielä reippaasti. Maisemanvaihdos voisi tehdä hyvää ja nostaa MasonFosterin aivan uudelle tasolle. Ura Tampa Bayssä ei ole ollut aivan niin hyvä kun ennne varaustilaisuutta odotettiin.

AJ Hawk, Green Bay Packers

31 vuotias AJ Hawk oli vielä pari vuotta sitten top 10 sisempi tukimies, mutta kahden viime vuoden aikana taso on lähes romahtanut. Ei olekkaan siis yllätys kun Packers päätti säästää 3,5 miljoonaa dollaria palkkakatostaan ja potki Hawksin ulos joukkueesta. Potkuistaan huolimatta Hawk tulee vielä saamaan yhden tilaisuuden, jonka aikana hänen pitää onnistua tai ura tulee olemaan paketissa ensi keväänä.

Michael Wilhoite, San Francisco 49ers (RFA)

Pääsi aloittamaan loukkaantumisten vuoksi viime vuonna jokaisen 49ersin ottelun. Aiemmin urallaan ollut pelkkä rotaatiopelaaja. Sisemmäksi tukimieheksi yllättävän hyvä heittopuolustaja ja vahvuudet löytyykin heittopuolustamisesta. Lähtee todennäköisesti ensi kaudeksi isomman roolin perässä muualle kokeilemaan siipiään. San Franciscossa kun tilaa avauksesta ei tule varmasti löytymään silloin kun kaikki tukimiehet ovat terveenä.

David Harris, New York Jets

Vahva juoksupuolustaja, jonka heikkoudet löytyy heittopuolustamisesta. Ei pysty enää pelaamaan jokaisella yrityksellä, ja voisi sen takia erikoistua kahden ensimmäisen yrityksen pelaajaksi. Pääsi listalle heikohkon tukimies-osaston ansiosta.

Jason Worilds tulee olemaan kevään halutuin tukimies ja sen näkyy myös herran tulevassa tilipussissa.

Jason Worilds tulee olemaan kevään halutuin tukimies ja se  näkyy myös herren sopimustarjouksissa.(Getty)

Outside Linebackers (Ulompi tukimies) top 5:

Justin Houston, Kansas City Chiefs

Huikea pelaaja, joka jäi viime kaudella vain puolen säkin päähän NFL:n yhden kauden ennätyksestä. Ikää on vasta 26 vuotta, joten potenttiaalia on nousta yhdeksi kaikkien aikojen parhaista säkittäjistä. Justin Houston on varmasti Chiefs johdon 1. prioriteetti, joten Houstonin vapautuminen markkinoille ei ole kovinkaan todennäköistä. Isoin mielenkiinto kohdistuu Houstonin kohdalla sopimuksen arvoon ja pituuteen, koska sopimus tulee määrittelemään hyvin pitkälti pelipaikan tulevaisuuden palkkatason.

Jason Worilds, Pittsburgh Steelers

Jason Worilds oli tulossa jo viime keväänä vapaille markkinoille, mutta silloin Steelers antoi hänelle transition tagin ja muiden joukkueiden kiinnostus katosi. Tänä vuonna samaa ongelmaa ei ole ja Worilds tulee tekemään pitkän ja rahakkaan sopimuksen. Tulee olemaan vapaidenmarkkinoiden paras ja isoimman sopimuksen tekevä heittoryntääjä, sillä Justin Houston tuskin tulee markkinoille.

Brian Orakpo, Washington Redskins

Brian Orakpo olisi saanut vielä viime keväänä todella kovan sopimuksen, mutta silloin Washington Redskins antoi hänelle Franchise tagin. Tänä keväänä tilanne ei ole enään aivan sama, koska Orakpon osakkeita tulee laskemaan viime kaudella sattunut rintalihaksen repeäminen. Itse repeämä ei ole ongelma vaan lähinnä se, että Orakpo on pystynyt pelaamaan 3 viimeisen vuoden aikana ainoastaan puolet otteluista. Huhujen mukaan ottajia riittää loukkaantumista huolimatta ja ainakin Atlanta Falcons tulee tekemään pitkän ja rahakkaan sopimustarjouksen Orakpolle.

Sean Weatherspoon, Atlanta Falcons

Sean Weatherspoon voisi olla yksi liigan parhaimmista pelaajistaan pelipaikallaan (4-3-puolustus), mutta uran esteeksi on nousemassa loukkaantumiset. Toissa kaudella pelaamista haittasi polvivamma ja viime kausi jäi kokonaan väliin harjoitusleirillä revenneen akillesjänteen vuoksi. Pidemmän sopimuksen saaminen tulee olemaan todella hankalaa ja sen takia joutuu tyytymään yhden vuoden halpaan sopimukseen.

Malcolm Smith, Seattle Seahawks

Kausi 2013 oli Malcolm Smithille todella hyvä ja kaiken kruunasi valinta Super Bowlin MVP:ksi. Smithin harmiksi sopimus kuitenkin päättyi vasta vuotta myöhemmin, ja viime kauden suorituksien jälkeen rahastaminen tulee olemaan huomattavasti vaikeampaa. Smith oli viime kaudella kokonaisvaltaisesti huono ja kaudesta ei kyllä jääny jälkipolville mitään kerrottavaa. Smithin tekemistä varjostaakin epätasaisuus minkä takia isomman ja rahakkaan sopimuksen tekeminen tulee olemaan äärimmäisen vaikeaa. Tästä syystä on mielenkiintoista nähdä löytyykö NFL-seuraa, joka uskoo löytävänsä Smithin tekemiseen tasaisuutta ja sitä kautta tarjoaa todella rahakasta sopimusta.

EX-tähdet:

Lance Briggs, Chicago Bears

Ikää jo 35 vuotta ja kaksi viimeistä kautta on alkanut jo näkymään Lance Briggsin pelaamisessa loukkaantumisten muodossa. Pystyy silti edelleen pelaamana todella kovalla tasolla ollessaan terve. Ominaisuudet tukee pelaamista 4-3-puolustuksessa, ja sen takia jatkosopimus Bearsiin ei tulisi yllätyksenä.

James Harrison, Pittsburgh Steelers

37-vuotias James Harrison teki paluun viime kaudella Steelersiin parin muualla vietetyn vuoden jälkeen. Ei ole enään sarjan parhaita pelaajia pelipaikallaan, mutta pystyy edelleen täyttämään tonttinsa tarpeeksi hyvin, jotta voi olla aloittava pelaaja. Tilastoihin kertyi vielä viime vuonnakin 5,5 säkkiä vaikka peliaikaa ei ollut aivan kamalasti tarjolla, joten pystyy kyllä jatkamaan uraansa edelleen 3-4-puolustuksessa. Harrison itse on ilmoittanut että haluaa jatkaa uraansa, joten varmasti johonkin herra pääsee vielä pelaamaan vaikka paikkaan Steelersistä ei löytyisikään.

Greg Hardyn tilipäivä koittaa vihdoin tänä keväänä. Kunhan NFL ensin kumoaa hänen pelikieltonsa

Greg Hardyn tilipäivä koittaa vihdoin tänä keväänä. Kunhan NFL ensin kumoaa hänen pelikieltonsa(Getty)

Defensive Ends (Ulompi puolustuksen linjamies) top 8:

Jason ”JPP” Pierre-Paul, New York Giants

Jason Pierre-Paul oli NFL:ään saapuessaan täysin raakile pelaajana ja siihen nähden ensimmäisen kierroksen varaus oli todella kova saavutus. Toisaalta ei ensimmäisen kierroksen varaus mennyt todellakaan hukkaan, koska JPP on noussut 5 ensimmäisen vuotensa aikana yhdeksi pelipaikkansa parhaista pelaajista. Ehtinyt pelaamaan ammattilaiskentillä 80 ottelua ja niissä tilastoihin on kertynyt 42 säkkiä, suoritus on siihen nähden todella kova, että JPP keräsi kaudella 2012 ainoastaan 2 säkitystä koko kauden aikana. Viime vuosi olikin JPP:n uran toiseksi paras, kun tilastoihin kertyi mukavat 12,5 säkkiä. Uran parhaaseen kauteen kuitenkin jäi matkaa, koska JPP keräsi huimat 16,5 säkkiä kaudella 2011. Pelkkiä tilastoja on kuitenkin turha lukea ja JPP:n merkitystä joukkueelleen ei voi väheksyä minkään kauden osalta, tästä syystä uran jatkuminen muualla kun New Yorkissa on tuskin mahdollista. On siis todennäköistä että Giants tulee antamaan Franchise tagin puolustuksensa tärkeimmälle pelaajalle, ellei sitten pidempi sopimus synny jo ennen maaliskuun 3. päivää, jolloin tagit pitää olla annettu.

Brandon Graham, Philadelphia Eagles

Luontevin pelipaikka Brandon Grahamille on 4-3-puolustuksen ulompana linjamiehenä, Graham pystyy silti pelaamaan tarvittaessa myös 3-4-puolustuksen ulompaa tukimiestä. Grahamia pidettiin Philadephiassa monta vuotta täysin turhana ensimmäisen kierroksen varauksena, mutta tilanne muuttui viime kaudella, jolloin Graham pystyi yllättämään kaikki. Tästä syystä Eagles haluaisi pitää ensimmäisen kierroksen varauksensa, mutta liialliset palkkatoiveet voivat kataa jatkomahdollisuuden rakkauden kaupungissa. Tilastollisesti Graham ei ole vielä lyönyt itseään läpi NFL:ssä ja siitä syystä isojen summien maksaminen on hieman riskialtista. On kuitenkin täysin selvää, että jos Eagles ei tule maksamaan vaadittua 30 miljoonaa 5 vuoden sopimuksesta tulee joku muu joukkue sen tekemään. Potenttiaali maksaa ja allekirjoittaneen mielestä tässä tapauksessa jopa hieman liikaa.

Greg Hardy, Carolina Panthers

Liigan paras ulompi linjamies joka pelaa 4-3-puolustuksessa, ja sai sen takia viime keväänä Franchise tagin. Kalliista 13.1 miljoonan dollarin tagista huolimatta Greg Hardy ei pelannut viime vuonna kun yhden ottelun. Syynä pelaamattomuuteen oli pelikielto ja perheväkivalta syytteet, jotka katkaisivat kauden jo viikolla 2. Hardyn kannalta tilanne ei ollut läheskään niin ikävä kun voisi luulla, koska palkkaa herra sai sovitun 13.1 miljoonaa ja lopultahan syytteetkin kumottiin tämän vuoden helmikuussa näytön puutteen vuoksi. Ainoa todella iso miinus on liigan langettama pelikielto, jota ei olla vielä kumottu ja sen takia uuden sopimuksen tekeminen tulee olemaan vaikeaa heti maaliskuun 10. päivä kun markkinat aukeavat. Huhujen mukaan Hardy kuitenkin tulee vaatimaan ensi viikolla samanlaista tuomiota kun keskushyökkääjä Adrian Petersonin sai viime viikolla. Peterson kun sai puolueettomalta tuomarilta päätöksen, jonka jälkeen hänelle asetettu pelikielto purettiin pikavauhtia. Jos Hardyn osalta asiat menevät yhtä hyvin ja nopeasti kun Petersonilla on ison tilin tekeminen mahdollista jo tänä keväänä.

Jerry Hughes, Buffalo Bills

Monet piti toissa kaudella 10 säkkiä ottanutta Jerry Hughesia yhden kauden ihmeenä, mutta Hughes oli toista mieltä ja toisti tempun myös viime kaudella. Erona toissa kauteen oli kuitenkin se, että Hughes toimi viime kaudella jokaisessa ottelussa aloittavana pelaajana. Tästä syystä buffalossa tapahtunut päävalmentajan vaihdos ei tullut Hughesin kannalta mitenkään optimaalliseen aikaan. Tutussa ympäristössä rahastaminen olisi ollut huomattavasti helpompaa, ja nyt täysin uusiksi menevä puolustuksen systeemi ei välttämättä tue Hughesin vahvuuksia. Sen takia rahakkaan jatkosopimuksen tekeminen tulee olemaan lähes mahdotonta. Ottajia silti varmasti riittää ja Hughes siitä syystä kyllä tulee saamaan mukavan palkkapäivän heti maaliskuun 10. päivä.

Pernell McPhee, Baltimore Ravens

Pernell McPhee ei pelannut viime kaudella kovinkaan paljoa, mutta aina pelatessaa oli hyvä. Peliaikaansa nähden McPhee keräsi todella mukavat tilastot ja varsinkin 7,5 säkityksen tekeminen vähäisellä peliajalla on todella kova suoritus. McPhee varmasti haluaa ensi kaudella enemmän peliaikaa ja sen takia joutuu vaihtamaan seuraa.

Jabaal Sheard, Cleveland Browns

Hybridipelaaja jolla ei ole tiettyä pelipaikkaa. Pystyy pelaamaan niin ulomman tukimiehen kun linjamiehenkin paikalla riippuen puolustuksen systeemistä. Suurimpana vahvuutena voidaan mainita juoksupuolustaminen ja lisäksi hän pystyy kyllä antamaan myös pelinrakentajalle painetta. Joten todella monipuolinen pelaaja jollaisen jokainen valmentaja haluaa joukkueeseensa. Tästä syystä tulee varmasti tekemään monivuotisen sopimuksen kivalla vuosipalkalla.

Kroy Biermannin, Atlanta Falcons

Hyvin yliarvostettu pelaaja ja sen takia ei tule saamaan kovinkaan erikoisia sopimustarjouksia. Uran viimeinen kunnon rahastus siis jää tekemättä ja 30 vuotias pelaaja todennäköisesti tulee jatkamaan Atlantassa myös ensi kaudella.

Da’Quan Bowers, Tampa Bay Buccaneers

Da’Quan Bowersin NFL-ura meni pilalle jo ennen varaustilaisuutta polvivamman  vuoksi. Olisi ollut ilman polvivammaansa kevään 2011 varaustilaisuuden 1. varaus, mutta vammansa jälkeen putosi 2. kierrokselle. NFL pelaamista on haitannut lisäksi akillesjänteen repeäminen, joten mitenkään ruusuillatanssimista se ei ole ollut. Ikää on silti vasta 25 vuotta ja tulee juuri sen takia saamaan vielä mahdollisuuden uudessa joukkueessa.

Ex-tähti:

John Abraham, Arizona Cardinals

Saalisti kaudella 2013 mukavat 11,5 säkkiä, mutta viime kausi meni pilalle aivotärähdyksien vuoksi. Ilmoittanut silti tekevänsä paluun vielä kaudella 2015 ja tulee varmasti saamaan vielä tilaisuuden vaikka ikää on jo 37 vuotta.

Detroit Lionsin puolustuksenlinja on hajoamassa käsiin koska Nick Fairly #98 ja Ndamukong Suh #90 ovat tänä keväänä vapaita agentteja.

Detroit Lionsin puolustuksenlinja on hajoamassa käsiin koska Nick Fairly #98 ja Ndamukong Suh #90 ovat pääsemässä vapaillemarkkinoille.(Getty)

Defensive Tackles (Sisempi puolustuksen linjamies) top 13:

Ndamukong Suh, Detroit Lions

Pelaaja jonka jokainen 4-3-puolustusta käyttävä valmentaja haluaisi joukkueensa. Ndamukong Suh kun on pelipaikkansa ylivoimaisesti paras pelaaja. Suh on iso ja voimakas pelaaja jolta heikouksia ei yksinkertaisesti löydy, tai jos kaivamalla kaivaa niin pienenä heikkoutena voidaan pitää sikailua, jonka vuoksi Suh on joutunut median silmätikuksi. Suhin vahvuus on monipuolisuudessa, ja siinä että hän pystyy pelaamaan samaan aikaan valtavan hyvin juoksupuolustusta ja antamaan pelinrakentajalle painetta. Yksinkertaisesti täydellinen pelaaja, ja sen takia Detroit Lionsin on pakko saada pidettyä hänet puolustuksessaan, jotta viime kaudella loistanut puolustus on myös ensi vuonna todella hyvä.

Terrance Knighton, Denver Broncos

Valtavan kokoinen mörkö, joka pystyy tukkimaan yksin puolustuksenlinjan keskustan. Yleensä 3-4-puoluksessa pelaavat keskimmäiset linjamiehet ovat hyviä juoksupuolustajia, mutta Terrance Knighton on hyvä myös heittopuolustamisessa. Ei olekkaan sattumaa kun Knighton merkkautti tilastoihinsa 2013 vuoden pudotuspeleisosä peräti 5 säkkiä. Varmasti todella haluttu pelaaja vapailtamarkkinoilta jos sinne asti päätyy.

Nick Fairley, Detroit Lions

Hieman laiska ja epätasainen pelaaja, on silti parhaimmillaan yksi liigan parhaista pelipaikallaan. Kärsii ehkäpä pienestä aliarvostuksesta, koska pelaa Ndamukong Suhin vierellä. Hyvistä otteistaan huolimatta tulee todennäköisesti vapautumaan vapaillemarkkinoille kun Detroit Lions keskittyy Suhin sopimukseen.  Jos Suh tekee sopimuksen muualle kun Lionsiin tulee Nick Fairley samaan todella kovan jatkosopimustarjouksen, Lionsilla ei ole varaa menettää molempia aloittavia sisempiä puolustuksen linjamiehiään.

Jared Odrick, Miami Dolphins

Jared Odrick pystyy pelaamaan niin 4-3- kun 3-4-puolustuksessakin, jonka vuoksi on todella haluttu pelaaja vapaillamarkkinoilla. Odrickin viime kausi oli todella hyvä ennen kun pelaamista alkoi haittamaan erinäiset vammat. Tilastojaan huomattavasti parempi pelaaja ja sen takia myös hyvin aliarvostettu.

Cedric Thornton, Philadelphia Eagles

Cedric Thornton on hybridi joka pystyy pelaamaan kaikissa puolustus systeemeissä. Todella hyvä juoksupuolustaja, jonka takia hieman aliarvostettu. Tulee silti saamaan juoksupuolustustaitojensa vuoksi suhteellisen hyvän sopimuksen.

Damon Harrison, New York Jets (RFA)

Loistava juoksupuolustaja, joka pystyy yksin tukkimaan puolustuksenlinjan keskustan. Heikkoutena voidaan pitää heittoryntäämistä, mutta jos pystyy yksin tukkimaan linjan keskustan Harrisonin tavoin ei tarvise osata antaa painetta pelinrakentajalle. Yksinkertaisesti iso ja voimakas pelaaja, jonka ylitse ei pysty juoksemaan. Ei olisi ihme vaikka Jets antaisi hänelle jonkinlaisen tagin.

Cory Redding, Indianapolis Colts

Ikää jo 35 vuotta ja siksi tuskin tulee samaan kovinkaan pitkiä sopimustarjouksia. Oli iästään huolimatta viime kaudella ehkä joukkueensa paras heittoryntääjä ja siitä syystä varmasti herättää kiinnostusta.

Stephen Paea, Chicago Bears

Hieman kyseenalainen pelaaja, koska ei pysty tukemaan kovinkaan hyvin juoksupuolustamista, mutta toisaalta on todella hyvä heittoryntääjä.

Dan Williams, Arizona Cardinals

Takuuvarma juoksupuolustaja, jonka heittoryntäämistaidoissa on puutteita. Pystynyt pelaamaan silti jo useita vuosia tasaisen varmasti.

Henry Melton, Dallas Cowboys

Heräsi horroksesta päästyään uusiin ympyröihin ja oli yksi niistä syistä, jonka vuoksi Dallas Cowboysin puolustus otti isoja askelia eteenpäin. Tekisi ison tilin tänä keväänä ilman loukkaantumishistoriaansa.

BJ Raji, Green Bay Packers

Oli vuosikymmenen alussa yksi pelipaikkansa parhaista pelaajista. Sittemmin vähän taantunut. Vammat vieneet jterävimmän kärjen tekemisestä. Viime kausi BJ Rajilta jäi kokonaan väliin revenneen hauislihaksen vuoksi. Rajia voidaan pitää viime vuosina vaivanneista loukkaantumisista huolimatta markkinoiden mustanahevosena, jonka ura voi lähteä uuteen nousuun jos paikat kestävät tulevaisuuden.

Ahtyba Rubin, Clevaland Browns

Oli viime kaudella todella huono, mutta taustalla oli ilmeisesti paha nilkkavamma joka lopulta päättikin Ahtyba Rubin kauden lokuussa. Pystyy parantamaan viime kaudesta huomattavasti ja ilmeisesti Browns on tarjonnut pidempää jatkosopimusta.

CJ Mosley, Detroit Lions

Kolmas Lionsin linjankeskustasta vapautuva pelaaja. Nick Fairley loukkaannuttua viime kaudella otti paikan avauksesta ja täytti paikkansa mainiosti. CJ Mosleyllä ei ole oikeastaan heikkouksia ja pelaaminen on suhteellisen tasapainossa. Ainoa isompi miinus on ikä jota on jo 32 vuoden verran. Tulee iästään huolimatta tekemään 2-3 vuoden sopimuksen, jolla turvaa eläkepäivänsä.