NFL kausiennakko: AFC East

Faneille.com aloitti NFL kausiennakot aiemmin tänään AFC Northin käsittelyllä ja nyt jatkamme AFC Eastin käsittelyllä. AFC Eastissä pelaa monta takavuosien menestyjää, mutta viimeiset vuodet divisioonaa on hallinnut New England Patriots. Patriots onkin joukkue, jota voi helposti veikata vuodesta toiseen Super Bowliin tasoiseksi joukkueeksi. Onhan joukkue pelannut kyseisessä ottelussa viidesti 2000-luvun aikana.

Buffalo Bills (6-10)

Kausi 2013:  Bills-hyökkäys oli viime kaudella todella kaksijakoinen:  juoksuhyökkäys oli yksi liigan parhaista kun taas heittohyökkäys oli yksi liigan huonoimmista. Heittohyökkäys kärsi monista ongelmista ja niitä ei ainakaan helpottanut rookie pelinrakentaja EJ Manuel, joka vasta opetteli NFL:n tavoille. Yksin Manuelin niskaan kuitenkin on vaikea koko soppaa kaataa, koska heittohyökkäyksessä oli heittojen lisäksi monia muitakin ongelmia. Puoluksen puolella ongelmat olivat selvästi hyökkäystä pienempiä ja puolustus pelasikin kokonaisuutena hyvän kauden sijoittuen kokonais jaardeissa liigan top 10.

Bills-hyökkäys:

Heittohyökkäyksen ongelmat ovat selvästi olleet tiedossa seurajohdossa, ja niihin reagoitiinkin jo kevään varaustilaisuudessa kun Bills varasi ensimmäisellä kierroksella laitahyökkääjä Sammy Watkinsin. Watkinsia pidettiin varaustilaisuuden parhaana laitahyökkääjänä ja Bills joutuikin tekemään kaupan, jotta varaaminen onnistui. Kauppa taas tulee näkymään Billsin ensi kevään varaustilaisuudessa, koska joukkue luovutti viime keväisen ykkösvarauksensa lisäksi tulevan kevään ensimmäisen ja neljännen kierroksen varausvuoronsa Clevelandille. Kauppaa voidaankin pitää hyvin kalliina, mutta silti pakollisena. Olihan joukkue varannut jo edellisenä keväänä ensimmäisellä kierroksella pelinrakentaja EJ Manuelin, Manuel taas olisi mennyt jo toista vuotta hukkaan ilman hyvää laitahyökkääjää. Billsin heittohyökkäys on vahvistunut myös muuten kevään aikana kun ex-Buccaneers Mike Williams liittyi joukkueen vahvuuteen. Williams on laitahyökkääjä joka pystyy ottamaan vastuuta silloin kun joukkueessa on selvästi häntä parempi laitahyökkääjä ja vartiointi ei ole kaikkein tiukinta. EJ Manuelin kannalta tulevan kauden lähtökohdat ovatkin edellistä syksyä huomattavasti paremmat.

Billsin juoksuhyökkäys ottaa todennäköisesti jälleen askeleen eteenpäin ensi kaudella kun hiettouhkan määrä kasvaa. Toisaalta samalla kun heittouhkan määrä kasvaa voi juoksu yritysten määrä lähteä hienoiseen laskuun. Kuormituksen vähentyminen sopiikin loukkaantumisista kärsineille C.J. Spillerille ja Fred Jacksonille. Varsinkin Jackson on kärsinyt viime vuosina loukkaantumisista ja niiden vuoksi lopullinen läpilyönti liigan eliittiin on jäänyt tekemättä. Seurajohto on kuitenkin varautunut myös tulevalla kaudella loukkaantumisiin, tekihän se kaupan jossa lupaava keskushyökkääjä Bryce Brown siirtyi joukkueen vahvuuteen Philadelphia Eaglesistä. Brown on siitä ihmeellinen pelaaja, että ura yliopistossa ei ottanut koskaan tuulta alleen. Tämä lukioaikojen supertähti saikin NFL-varauksensa täysin vanhoilla meriiteillään. Surkeasta yliopisto-urasta huolimatta Brown pystyi jo ensimmäisenä ammattilaisvuotenaan vakuuttamaan monet, pelaamattomuus kuitenkin on näkynyt NFL:ssä pallon pudotuksien muodossa. Brownin ura onkin tulevaisuudessa kiinni siitä kuinka hyvin pallo pystyy kainalossa, koska NFL tarvittavaa räjähtävyyttä tällä isokokoisella pelaajalla on tarpeeksi.

Bills-puolustus:

Joukkueen puolustuksenlinjaa voi pitää helposti yhtenä liigan parhaista ja viime kaudella Bills-puolustus ottikin 57 pelinrakentajan säkitystä, joka oli koko liigan toiseksi kovin määrä. Jo pelkästään aloittavien linjamiesten 41 säkkiä olisi riittänyt melkein liigan top10, joten se kuvaa sitä painetta jonka Bills pystyy järjestämään vastustajan pelinrakentajille. Hyvän paineen ansiosta muun puolustuksen onkin ollut todella helppoa pelata heittoa vastaan. Se taas näkyy tilastoissa joiden mukaan Bills oli koko liigan neljänneksi paras heittopuolustus joukkue jaardeissa mitattuna viime kauden aikana. Billsin takakenttä ei ole mitenkään nimekäs mutta se suoriutuu tehtävistään, koska se sopii hyvin puolustuksen kokonaisuuteen.

Billsin suurin ongelma tulee olemaan varmasti tulevalla kaudellakin juoksupuolustuksen heikkous. Siinä missä heittopuolustus on liigan eliittiä tilastojen mukaan on juoksupuolustus samoissa tilastoissa yksi sarjan huonoimmista. Juoksupuolustamista ei varmasti helpota se kuinka puolustuksenlinja pelaa, kuitenkin suurin ongelma juoksupuolustamisen kannalta on tukimiehet, joiden taso ei yksinkertaisesti riitä aloittaviksi pelaajiksi. Varsinkin tulevan kauden alussa joukkueen ongelmat varmasti korostuvat, koska viime kauden aloittavista tukimiehistä ei enään kukaan pelaa avauksessa. Keväällä hankittu ex-Patriots tukimies Brandon Spikes varmasti kantaa ensi kaudella isoa vastuuta. Spikes ei kuitenkaan ole yksin mikään sateentekijä joten apuja hänkin kaipaa tulevalla kaudella, jotta juoksupuolustus nostaa tasoaan viime kaudesta.

Arvio:

Todella kova sarjaohjelma kauden alussa voi syödä itseluottamusta liikaa. Kausi voikin hyvin alkaa monella tappiolla ja siitä nouseminen on todella vaikeaa. 3-13 kausi ei olisikaan siis ihme.

New York Jets (8-8)

TÄHÄN TULEE KUVATEKSTI (Getty Images)

Eric Decker valitsi jopa yllättäen keväällä uudeksi seurakseen Jetsin (Getty Images)

Kausi 2013:

Välillä joukkue tuntui voittavan kenet vaan mutta seuraavalla viikolla joukkue pystyi häviämään sarjan huonoimmille joukkueillekkin. Epätasaisuus olikin joukkuen suurin ongelma viime kaudella ja rookie pelinrakentaja Geno Smith oli myös todella epävarma. Puolustus kärsi myös hieman kasvukivuista ja viime vuosina totettu kiven kova puolustus oli ajoittain poissa. Kokonaisuutena joukkue antoi viime kaudella todella sekavan kuvan.

Jets-hyökkäys:

Pelinrakentaja Geno Smith sai keväällä itselleen oppi-isän kun konkari pelinrakentaja Michael Vick teki sopimuksen Jetsiin. Vick hankittiinkin vapaiden pelaajien markkinoilta juuri Smithin opettajaksi ja auttamaan nuorta miestä nousemaan tasolle jota häneltä odotetaan korkean varausnumeronsa vuoksi. Smith on saanut kesän aikana muitakin apuja kun joukkue hankki Vickin lisäksi vapaista pelaajista Eric Deckerin, jota voitiin pitää kevään parhaana vapaana laitahyökkääjänä. Osa pitää Deckeriä hyvinkin yliarvostettuna, koska Decker pääsi pelaamaan viime vuodet Peyton Manningin johtamassa heittohyökkäyksessä. Harva kuitenkaan muistaa että Decker pystyi pelaamaan kohtuullisen hyvän kauden myös pelinrakentaja Tim Tebowin kanssa vuonna 2011. Jets vahvisti heittohyökkäystää Deckerin lisäksi myös kevään varaustilaisuudessa, josta toisella kierroksella mukaan tarttui todella lahjakas sisempi laitahyökkääjä Jake Amaron. Amaro on kokoisekseen todella hyvin liikkuva pelaaja ja sen vuoksi lyhyempien kuvioiden juokseminen on herran vahvuus.

Jetsin juoksuhyökkäys sai kovan vahvistuksen keväällä kun monoa saanut ex-Titans Chris ”CJ2K” Johnson päätti tehdä sopimuksen joukkueen kanssa. Johnson ei ole enään 2000 jaardin kunnossa, mutta on silti mielenkiintoista nähdä millaisen kauden CJ2K pystyy pelaamaan hyvin blokkaavan hyökkäyksenlinjan takaa . CJ2K kärsikin allekirjoittaneen mielestä todella paljon viime vuosina surkeasta hyökkäyksenlinjasta ja pelkästään uusi rahakas sopimus ei tasoa laskenut. Jetsin juoksuhyökkäys ei kuitenkaan ole pelkästään Johnsonin varassa, koska aloittavan keskushyökkääjän paikkaa kärkkyy myös Chris Ivory jolta voidaan myös odottaa paljon alkavalla kaudella.

Jets-puolustus:

Jetsin päävalmentaja Rex Ryan on edelleen yksi liigan kovimmista puolustuksenvalmentajista. Viime kaudella kuitenkin Ryan oli hieman hukassa, joten joukkueen heittopuolustus oli vasta liigan alempaa keskikastia. Heittopuolustuksen ongelmiin ei ole mitään yksittäistä syytä, mutta kulmapuolustaja Darrelle Revisin kauppaaminen Tampa Bayhin ei ainakaan helpottanut asioita. Olihan Revis ollut joukkueen suurimpia tähtiä viimeisinä vuosina, Ryan kuitenkin näki joukkueen selvinneen edellisestäkin kaudesta ilman loukkaantuneena ollutta Revistä joten kauppaaminen oli mahdollista. Kauppaa edelsi myöskin ongelmat uuden sopimuksen neuvotteluissa, joten kauppaaminen oli jo senkin vuoksi lähes pakollinen. Ilman kauppaa kun Jets olisi voinut menettää suurimman tähtensä seuraavana kevään ilman minkäänlaista korvausta. Tulevalla kaudella kuitenkin Revisin haamu on poissa ja Jetsin heittopuolustuksen pitää nostaa tasoaan koska selityksiä ei enään ole. Tulevalla kaudella heittopuolustuksen tasoon tulee vaikuttamaan paljon myös se kuinka hyvin ulommat tukimiehet pystyvät pelaamaan Calvin Pacen johdolla. Pacen johtama ulompien tukimiesten seurue ei hirveästi nimillä juhli, mutta silti odotukset ovat korkealla. Pystyihän itse Pacekin nostamaan totuttua tasoaan viime kaudella hurjasti kun tilastoihin kertyi mukavat 10 pelinrakentajan säkitystä.

Jetsin juoksupuolustus oli yksi viime kauden parhaista ja tason laskua tuskin nähdään tulevalla kaudellakaan. Jetsin sisemmät tukimiehet ovat todella kovia pelimiehiä se näkyykin puolustuksen vahvuutena juuri juoksua vastaan. Viime kauden juoksupuolustusta tulee vahvistamaan alkavaksi kaudeksi myös kevään ensimmäisen kierroksen varaus Calvin Pryorilla. Pryor kun on takapuolustajaksi hyvinkin monipuolinen ja pystyy auttamaan heittopuolustuksen lisäksi myös juoksupuolusta kovilla taklauksillaan. Jetsin puolustuksenlinja on myös todella hyvää juoksua vastaan vaikka se pelaakin ainoastaan kolmen linjamiehen systeemillä. Puolustuksenlinjasta on vaikea nostaa esille yksittäistä pelaajaa, mutta niin Muhammad Wilkerson kun Sheldon Richardson on lunastanut jo lyhyen NFL-uransa aikana niitä odotuksia, joita heille asetettiin jo ennen varaustilaisuuksia. Suurempaa tason nostamista kuitenkin voidaan tulevaisuudessa odottaa Sheldon Richardsonilta joka pelasi viime vuonna ensimmäisen vuotensa NFLssä.

Arvio:

Liian monta kysymystä ilman vastauksia odottaa ennen kauden alkua. Joten suurempaa menestystä on vielä vaikea ennustaa, kausi päättyykin 7-9 tilanteeseen.

New England Patriots (12-4)

Kausi 2013:

Joukkueen tilanne ennen viime kauden alkua oli todella sekava ja siksi viime kauden saavutusta voi pitää lähes täydellisenä. Joukkue lähtikin ennen viime kauden alkua haastajana sarjaan, mutta pelinrakentaja Tom Brady näytti jälleen olevansa yksi sarjan parhaista pelaajista. Bradyn johtama hyökkäys veikin Patriotsin aina AFC-finaaliin asti jossa tappio tuli Denver Broncosille. Bradyn lisäksi esille on pakko nostaa jälleen päävalmentaja Bill Belichick jota voidaan pitää liigan parhaana valmentajana. Onhan Belichick saanut vuosi toisensa jälkeen taiottua Patriotsista voittavan joukkueen, vaikka sarjan supertähtiä joukkueessa harvemmin nähdäänkään.

Patriots-hyökkäys:

Patriotsin heittohyökkäys kärsi viime kaudella laitahyökkääjien pallon pudotuksista ja useasti pallo tuntuikin polttavan sormia juuri tärkeissä tilanteissa. Alkavalla kaudella kuitenkin nämä samat laitahyökkääjät ovat vuoden kokeneempia ja ratkaisevat hetket tuskin enään ”jännittävät” herroja vastaavanlaisesti. Laitahyökkääjä-osastoa on myös pyritty hieman vahvistamaan vapailtamarkkinoilta kun ex-Panthers Brandon LaFell liittyi joukkueen vahvuuteen. LaFell ei ole vielä lyönyt itseään läpi joukkueen harjoituksissa, mutta todennäköisesti kauden aikana vastuu tulee kasvamaan. Bradyn kannalta suurin asia kuitenkin on Rob Gronkowskin paraneminen pelikuntoon. ’Sisemmän laitahyökkääjän paikalla viihtyvä Gronkowski kun on yleensä Bradyn suosikki heittokohde. Gronkowski voidaankin pitää terveenä ollessaan pelipaikkansa parhaana pelaajana. Gronkowskin lisäksi myös laitahyökkääjä Julian Edelman tulee olemaan tärkeässä roolissa tulevalla kaudella kun Patriots hyökkäys etenee heittopeleillä. Pienikokoisen Edelmanin keväällä tekemä jatkosopimus varmasti otettiinkin New Englandissa ilolla vastaan, olihan Edelman yksi viime kauden parhaista Patriots pelaajista.

Patriotsin juoksuhyökkäys toimi viime kauden lopulla hyvin mutta silloin keskushyökkääjänä toimi LeGarrette Blount joka pelaa nykyään Pittsburghissa. Juoksuhyökkäyksestä vastaakin tulevalla kaudella Stevan Ridley, joka kärsi viime kaudella enemmän ja vähemmän loukkaantumista. Ridley kuitenkin esitteli potenttiaaliaan 2012 kaudella jolloin tilastoihin kirjattiin reilu 1000 jaardia, joten potenttiaali Ridleyltä kyllä löytyy. Juoksuhyökkäämistä myös helpottaa se että moni joukkue keskittyy enemmän Patriotsin heittohyökkäämisen pysäyttämiseen kun juoksun, tämä taas aukaisee vähän heikommillekkin keskushyökkääjille tilaa puolustuksien keskustoihin. Ridleyn lisäksi keskushyökkäjä Shane Vereen on esittänyt hyviä otteita harjoituskaudella, joten vastuuta varmasti on tulossa myös tulevalla runkosarja kaudella. Vereen vahvuudet kuitenkin ovat enemmän heittopelien kiinniottajana, joten puhtaasti juoksevana keskuhyökkääjänä herraa ei voi pitää.

Patriots-puolustus

Viime kaudella heikosti pelannut juoksupuolustus kärsi selvästi Vince Wilforkin loukkaantumisesta. Järkelemäinen Wilfork onkin sarjan paras sisempi puolustuksen linjamies ja hänen puolustamistaan aukoista onkin lähes mahdotonta juosta. Wilforkin panosta Patriots puolustukseen ei voikkaan vähätellä ja se tullaa näkemään jälleen tulevalla kaudella, jolloin joukkueen juoksupuolustus paranee varmasti. Patriots-fanien harmiksi kevään ensimmäisen kierroksen varaus Dominique Easley ei ole vielä pystynyt lunastamaan häneen kohdistuneita odotuksia. Easleystä kun oli varmasti kaavailtu jo alkavaksi kaudeksi kovaa vahvistusta hieman heikoisti pelanneeseen puolustuksenlinjaan. Puolustuksenlinja joutuukin aloittamaan Easleyn ”floppaamisen” vuoksi alkavan kauden lähes viime kautisen kaltaisella miehistöllä.

Täysin kesällä uusiutunut heittopuolustus on ehkä Patriotsin vahvin osa-alue, jos asioita mitataan paperilla olevien nimien perusteella. Heittopuolustuksen suurimpana tähtenä tulee tulevalla kaudella tuikkimaan vammoistaan parantunut Darrelle Revis. Revis hieman floppasi viime kaudella Tampa Bayssä, mutta vika oli enemmänkin puolustuksen systeemissä kun Revisin pelaamisessa. Revisiltä voikin odottaa tulevalla kaudella paluuta liigan eliittiin ja on mielenkiintoista nähdä miten herra otetaan vastaan New Yorkissa koska siellä herra on varmasti yksi Jets-fanien suurimmista inhokeista. Revis ei ole kuitenkaan Patriotsin kesän ainut kulmapuolustaja hankinta kun myös ex-Seahawks Brandon Browner allekirjoitti sopimuksen keväällä joukkueen kanssa. Browner on siitä mielenkiintoinen pelaaja ,että uralle on mahtunut niin pelikieltoa kiellettyjen aineiden käytöstä, kun käynti Kanadan CFL liigassa neljän vuoden ajan. Browner kuitenkin on pelaaja, joka varmasti vahvistaa Patriots puolustusta. Revisin hoidellessa sarjan parhaat laitahyökkääjät pystyy Browner varjostamaan niitä hieman heikompia laitahyökkääjiä todella tehokkaasti.

Arvio:

Tulee taistelemaan Miami Dolphinsin kanssa divisioonan voitosta ja Wild Card-paikasta. 10-6 tai 11-5 kausi on tiedossa.

Miami Dolphins (8-8)

TÄHÄN TULEE KUVATEKSTI (Getty Images)

Mike Wallace tulee yllättämään katsojat alkavalla kaudella (Getty Images)

Kausi 2013:

Dolphins aloiti kautensa loistavasti voittaen kolme ensimmäistä peliä, mutta sen jälkeen joukkueen peli hieman sekosi. Toisaalta runkosarjan puoliväli taas meni hyvin ja pudotuspelipaikka näytti olevan tulossa ennen kauden kahta viimeistä ottelua. Nuo kaksi viimeistä ottelua kuitenkin oli Dolphinsin kauden huonnoimmat ja joukkue jäi katkerasti pudotuspelien ulkopuolelle.

Dolphins-hyökkäys:

Miamilaisten hyökkäys kärsi ennen viime kauden alkua hieman heittohyökkäyksen ongelmista. Suurella kohulla joukkueen vahvuuteen siirtynyt laitahyökkääjä Mike Wallace kuitenkin näytti jo ensimmäisenä vuotenaa olevansa kova pelimies. Wallacen venyttäessä nopeudellaan vastustajien puolustuksia, pystyivät myös muut Dolphins laitahyökkääjät nostamaan tasoaan viime kauden aikana. Ennen hieman heikkona pidetty heittohyökkäys nousikin viime kauden aikana Dolphinsin yhdeksi vahvuudeksi. Tulevalle kaudelle kuitenkin oman haasteensa heittämiseen tuo hyökkäyksenlinja jonka tasoa on helppo epäillä riittämättömäksi. Dolphinsin hyökkäyksenlinjahan oli viime vuonnakin otsikoissa, kun media sai vihjettä joukkueen sisällä vallinneesta kiusaamisesta johon valmennus ei ollut puuttunut tarpeeksi rajusti. Tuon kiusaamisen seurauksena Dolphins joutuikin kauppaamaan kiusaamisen kohteeksi joutuneen Jonathan Martinin San Francisco 49ersiin. Kauppa oli sinänsä sääli miamilaisten kannalta koska Martin oli niitä pelaajia, joiden piti tulevaisuudessa kannatella kaupungin ylpeyden hyökkäyksenlinjaa. Martinin korvaajaksi kuitenkin hankittiin isolla rahalla vapailtamarkkinoilta ex-Chiefs Branden Albert,  joka on kunnossa ollessaan todellinen pelimies. Ongelmat paikkojen kestävyyden kanssa kuitenkin voi pudottaa Albertin nopeastikkin pois pelaavasta miehistöstä sairaslistan puolelle. Toinen iso menetys miamilaisille tapahtui kesällä, kun joukkueen keskimmäinen linjamies Mike Pouncey joutui lonkkaleikkaukseen. Pounceyn epäilläänkin olevan sivussa jopa 6-7 ensimmäistä ottelua. Kauden alku tuleekin siis olemaan haastava koko Dolphins hyökkäykselle, mutta varsinkin heittohyökkäykselle jonka pitäisi pystyä loistamaan ilman kunnollista suojaa. Hyökkäyksenlinjan taso voi kuitenkin nousta jopa yllättäen, jos kevään ensimmäisen kierroksen varaus Ja’Wuan James pystyy yllättämään asiantuntijat. Moni kun pitää Jamesia raakileena, jonka tarvitsee saada lisää kovaa treeniä ja lihasmassaa pärjätäkseen NFLssä.

Juoksuhyökkäyksen tilanne kauden alussa on lähes samanlainen kun heittohyökkäämisenkin, koska ilman kunnollisia blokkeja on NFLssä lähes mahdoton juosta isompia jaardi määriä otteluissa. Dolphinsin juoksuhyökkäys kuitenkin pääsee rummuttamaan monen keskushyökkääjän voimin kauden alussa, joten tulosta pitäisi tulla.

Dolphins-puolustus:

Viime kaudella miamilaisten puolustus ei ollut liigan huonoimpia, mutta ei se ollut liigan parhaitakaan. Tasaisuus olikin se avainsana, jonka avulla joukkueen puolustus pärjäsi. Samaan lääkkeeseen joukkue tulee turvautumaan myös tulevalla kaudella ja ei olisi ihme vaikka se hieman jopa parantaisi viime kauden suorituksistaan. Brent Grimesin jatkosopimus delfiinien kanssa on iso asia miamilaisten heittopuolustukselle. Tämän lisäksi kun miamin auringon alle tiensä löysi kulmapuolustaja Cortland Finnegan on heittopuolustus viime kautista paremmassa iskussa. Finnegan näytti viime kaudella todella huonolta mutta uusi mahdollisuus kuitenkin voi vielä herättää tämän vanhan sotaratsun. Finnegan on kuitenkin parhaimmillaan todella kova pelimies ja varmasti systeemin ollessa oikeanlainen pystyy auttamaan joukkuettaan paljonkin. Uusien sääntöjen vuoksi kuitenkin myös heittoryntäämisen pitäisi olla kunnossa ja sen suhteen Dolphins valmennuksen pitäisi olla huolissaan. Ulompi puolustuksen linjamies Cameron Wake on todistanut tasonsa NFLssä, mutta 2013 kevään ykkösvaraus Dion Jordan on edelleen hukassa uudella pelipaikallaan. Jordan pelasi yliopisto urallaan ulompaa tukimiestä ja puolustuksenlinjaan siirtyminen ei käynyt niin helposti kun Dolphins johto odotti. Todella atleettinen ja räjähtävän liikkeelle lähdön omaava Jordan onkin ollut todella suuri pettymys Dolphins valmennukselle. Huonojen otteitten vuoksi jopa Jordanin kauppaamishuhut lähtivät liikkeelle kesän aikana. Jordan olisikin varmasti monelle 3-4 systeemiä pelaavalla joukkueelle todella kova vahvistus. Miamissa kuitenkin uskotaan edelleen Jordaniin ja ehkäpä toinen kausi onkin ensimmäistä kautta parempi uudella pelipaikalla.

Juoksupuolustuksen ongelmiin voidaan etsiä viime kauden osalta monia syitä, mutta yhtään isompaa ei varmasti löydy. Samasta syystä on myös helppo ennustaa juoksupuolustuksen paranevan tulevan kauden aikana. Joukkue ei kärsinyt kesän aikana suurempia menetyksiä puolustuksen puolella kun linjamies Randy Starks allekirjoitti jatkosopimuksen seuran kanssa. Starks on jo yli 30 vuotias pelaaja, mutta omaa edelleen sellaisen monipuolisuuden mitä monellakaan ei ole. Starks pystyykin pelaamaan niin 4-3 kun 3-4 puolustuksessa todella hyvin. Monipuolisuus onkin Dolphins puolustuksessa tärkeää, koska systeemiä hieman vaihtelee otteluiden sisällä tilanteista riippuen.

Arvio:

Jos linjapelaaminen toimii edes kohtuullisesti kauden alussa tulee joukkue taistelemaan divisioonan voitosta. Kausi päättyy 10-6 tai 11-5 tulokseen.