NFL Mock Draft 2014 2.0

Jadeveon Clowney on varaustilaisuuden ykkös talentti ja ansaitsisi sen vuoksi ykkösvarauksen (Getty)

Jadeveon Clowney on varaustilaisuuden ykkös talentti ja ansaitsisi sen vuoksi ykkösvarauksen (Getty)

Helmikuussa Faneille.com julkaisi ensimmäisen NFL Mock Draftinsa ja nyt tilanteiden muututtua päivitämme listaa. Suluissa olevat nimet ovat niitä: joita tuolloin helmikuussa arvioimme joukkueisiin. Varauksista monet ovat muuttuneet jo siksi, että maalikuussa moni vapaista agenteista vaihtoi maisemaa ja osa vanhoista tähdistä vapautettiin sopimuksistaan muiden joukkueiden käyttöön.

Varaustilaisuus pidetään New Yorkin Radio City Music Hallissa toukokuun 8-10. päivä. Oman mielenkiintonsa tämän vuoden varaustilaisuuteen antaa huhut joiden mukaan moni ensimmäisen kierroksen varausvuoroista voisi olla kaupan. Tämän vuoden varaustilaisuus on myös ennakkoon hyvin tasainen ja hyviä pelaajia pitäisi riittää ensimmäisen kierroksen ulkopuolellekin ihan mukavasti. Erityisen laajalta näyttää ennakkoon laitahyökkääjien osasto ja moni joukkue voi poimia tarpeeseen tulevan laitahyökkääjän vasta toisella kierroksella koska taso ei kerkeä laskemaan liikaa ensimmäisen kierroksen loppuun mennessä.

1. Houston Texans: Jadeveon Clowney, DE, South Carolina

(Blake Bortles, QB, Central Florida)
Moni odottaa Texans-johdon varaavan pelinrakentajan, mutta toisin käy. Jadeveon Clowney on varaustilaisuuden paras pelaaja ja sen vuoksi hänet varataan ensimmäisenä. Fysiikaltaan Clowney on todella hurja mutta pienet epäilyksen asenteesta voi koitua herran kohtaloksi, jos ajatellaan ykkösvarausta. Houstonia kuitenkin houkuttelee liian paljon nähdä DE JJ Watt ja Clowney samassa puolustuksessa. Houstonin varausvuoro on huhujen mukaan myös kaupan jos tarjous on sopiva.

2. St. Louis Rams (Alunperin Washington Redskinsin varausvuoro): Sammy Watkins , WR, Clemson

(Jadeveon Clowney , DE, South Carolina)
Rams-hyökkäys kaipaa linjaan apuja, mutta Sammy Watkins on liian hyvä ohitettavaksi. Watkins on pelaaja, joka pystyy tulevaisuudessa olemaan yksi NFL:n supertähdistä. Rams tulee olemaan myös vaikeassa tilanteessa varauksensa kanssa, koska sopivia pelaajia on paljon ja kauppakin olisi varmasti mahdollinen.

3. Atlanta Falcons (kauppa Jacksonville Jaguarsin kanssa): Khalil Mack, DE / OLB, Buffalo

(Teddy Bridgewater , QB, Louisville)
Falcons on ollut hyvin agressiivinen tämän offseasonin aikana ja ei olisikaan ihme jos joukkue tekee kaupan noustakseen kolmen kärkeen. Clowneyn mentyä ensimmäisenä, on Khalil Mack selvä kohde Atlantalaisille. Jaguarsin kannalta taas kaupan tekeminen on ihanteellista, koska joukkuetta vasta uudelleen rakennetaan ja Atlantan 6. vuorolla on varmasti vielä tarjolla yksi hyvistä pelinrakentajista. Falconsin kannalta taas kauppa voi käydä kalliiksi mutta lähes pakolliseksi, jotta joukkue voi vahvistaa heittopuolustustaan.

4. Cleveland Browns Johnny Manziel , QB, Texas A & M

Johnny Manziel on nostanut osakkeitaan hurjasti viimeisinä viikkoina, Cleveland on ollut kiinnostunut jo aiemmin Manzielistä. Brandon Weeden on poissa, joten joukkue kaipaa aloittavaa pelinrakentajaa. Bortles on varmasti parempi heittävänä pelinrakentajana. Manziel taas on pelinrakentaja, joka pystyy tekemään muutakin kuin heittämään taskusta.

5. Oakland Raiders: Derek Carr , QB, Fresno State

Hieman hassua, mutta Derek Carr on huhujen perusteella nostanut osakkeitaan selvästi viime aikoina. Bortlesin ohittaminen vaatii pientä ihmettä, mutta Raidersin johdosta ei koskaan tiedä. Oaklandissa Carr pääsisi opettelemaan NFL-kuvioita rauhassa, sillä Matt Schaub on todennäköisesti Raidersin aloittava pelinrakentaja kauden alussa.

6. Jacksonville Jaguars (kauppa Atlanta Falcons): Blake Bortles, QB, Central Florida

(Jake Matthews , OT, Texas A & M)

Blake Bortles voi olla varaustilaisuuden ykkösvaraus, mutta jos niin ei käy, tulee herra putoamaan sijoille 5-6. Jaguars tarvitsee pelinrakentajaa ja Bortles olisi enemmän kun hyvä valinta tässä vaiheessa.

7. Tampa Bay Buccaneers: Greg Robinson, OT, Auburn

(Khalil Mack, DE / OLB, Buffalo)
Paras jäljellä olevista pelaajista on helppo varata! Greg Rodinson on noussut viime viikkoina Jake Matthewsin ohi parhaaksi hyökkäyksenlinjamieheksi.

8. Minnesota Vikings: Teddy Bridgewater , QB, Louisville

(Sammy Watkins , WR, Clemson)
Jake Matthews olisi myös hyvä varaus, mutta Vikings varasi jo 2012 ensimmäisellä kierroksella OT. Matt Kalil on myös osoittautunut huippupelaajaksi, joten pelinrakentajan valinta on lopulta helppo Vikingsille.

9. Buffalo Bills:  Jake Matthews , OT, Texas A & M

(Greg Robinson, OT, Auburn)
Suurimpaan tarpeeseen tuleva pelaaja ja Jake Matthews olisi voinut hyvin mennä korkeammallakin.

10. Detroit Lions: Ha´Sean Clinton-Dix , S, Alabama

(CJ Mosley , ILB, Alabama)
Louis Delmas on poissa, joten takakenttä kaipaa vahvistuksia. Anthony Barr on ollut monen Lions-fanin suosikkivaraus. Valmennus tuskin haluaa näin korkealla varata Barria, joka on pelannut vasta kaksi vuotta pelipaikkaansa.

11. Tennessee Titans:  Louis Nix , DT, Notre Dame

(Anthony Barr , DE / OLB, UCLA)
Titans on siirtymässä 3-4 puolustukseen ja joukkueen suurin aukko löytyykin juuri puolustuksenlinjan keskustasta. Louis Nix on pelaaja, joka pystyy pelaamaan aloittavana heti viikosta 1 alkaen.

12. New York Giants: Mike Evans, WR, Texas A&M

(Timmy Jernigan, DT, Florida State)
Mike Evans on pelaaja, joka on nostanut hurjasti osakkeitaan viimeisten viikkojen aikana. Moni jopa odottaa Evansin menevän kymmenen kärkeen. Hakeem Nicks lähti Indianapolis Coltsiin, joten Evans voisi tulla myös tarpeeseen.

13. St. Louis Rams: Justin Gilbert, CB, Oklahoma State

(Ha´Sean Clinton-Dix , S, Alabama)
Cortland Finnegan sai lähteä heikon kauden jälkeen, joten kulmapuolustajan varaus ei olisi ihme Ramsilta. Justin Gilbert on myös noussut hyvien esitystensä ansiosta varaustilaisuuden parhaaksi kulmapuolustajaksi.

14. Chicago Bears: Darqueze Dennard, CB, Michigan State

Kulmapuolustaja Charles Tillman jatkaa Chicagossa, mutta ainoastaan vuoden sopimuksella. Lisäksi Darqueze Dennard alkaa olemaan yksi parhaista jäljellä olevista pelaajista tässä vaiheessa.

15. Pittsburgh Steelers: Marqise Lee , WR, USC

Marqise Lee on pelaaja, josta voi kasvaa supertähti. Steelers tykkää varata pelaajia, joilta löytyy potentiaalia. Laitahyökkääjä Mike Wallacen lähdön jälkeen Steelers menetti uhan pitkiin heittoihin ja Lee pystyy tuomaan sen takaisin joukkueeseen.  Leen osakkeet ovat olleet hieman laskussa, mutta on silti hyvin sopiva valinta Steelers-paitaan.

16. Dallas Cowboys: Anthony Barr , DE / OLB, UCLA

(Louis Nix , DT, Notre Dame)
DeMarcus Ware on poissa joten korvaajaa tarvitaan. Barr on hyvä valinta tähän väliin. Pelasi yliopistossa OLB, mutta pystyy nopeutensa ansiosta varmasti pelaamaan 4-3 DE.

17. Baltimore Ravens: Eric Ebron, TE, North Carolina

Taylor Lewan olisi loistava valinta myös Ravens johdolta, mutta Eric Ebron on nostanut osakkeitaan viime viikkoina niin rajusti, että olisi ihme jos valinta ei osu häneen.

18. New York Jets: Taylor Lewan, OT, Michigan

(Jace Amaro, TE, Texas Tech)
Ei tulisi suurimpaan tarpeeseen, mutta selvästi paras pelaaja joka on jäljellä. Taylor Lewan on nostanut osakkeitaan kokoajan kauden jälkeen.

19. Miami Dolphins: Zack Martin , OT / G, Notre Dame

(Cyrus Kouandjio , OT, Alabama)
Lyhyet käsivarret tulevat pudottamaan Zack Martinin osakkeita. Kyseessä on kuitenkin todella kova pelimies, joka huonoimmassakin tapauksessa tulee pelaamaan hyvän uran sisempänä linjamiehenä. Yksi Senior Bowlin suurimmista yllättäjistä.

20. Arizona Cardinals: Ra’Shede Hageman, DE/DT, Minnesota

Voisi olla tulevaisuudessa Darnell Dockettin korvaaja, saisi olla ensimmäisen vuoden opissa ja rotaatio-pelaajana. Yksinkertaisesti liian hyvä pelaaja ohitettavaksi ja tulisi tarpeeseen. Valinta ei muutu ensimmäisestä versiosta ja edelleen samoista syistä.

21. Green Bay Packers: CJ Mosley , ILB, Alabama

(Calvin Pryor, S, Louisville)
CJ Mosleyn osakkeet ovat olleet hieman laskussa ja huhuissa onkin pyörinyt viime viikkoina suurikin pudotus. Packers kuitenkin kaipaa uusia nimiä puolustukseensa ja Mosley on paras jäljellä olevista pelaajista.

22. Philadelphia Eagles: Brandin Cooks, WR, Oregon State

(Mike Evans, WR, Texas A&M)
DeSean Jackson on poissa, joten laitahyökkääjän valinta ensimmäisellä kierroksella on lähes varma. Mike Evans on nostanut liikaa osakkeitaan viime viikkoina, joten valinta osuu nyt nopeaan Brandin Cooksiin. Cooks on Jacksonin tyylinen, hyvin nopea, mutta pienikokoinen pelaaja. Cooks onkin jo kerennyt vertaamaan itseään Jacksoniin ja sanonut ihailevansa entistä Eagles-tähteä. Samalla Cooks ilmoitti pystyvänsä vähintään samaan kun Jackson jos Eagles pelaajan valitsee.

23. Kansas City Chiefs: David Yankey, G / OT, Stanford

(Kelvin Benjamin, WR, Florida State)
Chiefsin on turha haaveilla menestyksestä ensi kaudella jos joukkueen linja ei parane ennen kauden alkua. Joukkueen suurin aukko löytyy hyökkäyksen linjan oikealta puolelta, johon David Yankey voi tulla pelaamaan sisempää linjamiestä.

24. Cincinnati Bengals: Jason Verrett, CB, TCU

Viime keväänä Bengals aloitti takakentän uusimisen ja Jason Verrett voisi jatkaa tuota operaatiota. Verrett olisi hyvä valinta ja toisi heti apuja joukkueen puolustukseen.

25. San Diego Chargers: Timmy Jernigan, DT, Florida State

(Taylor Lewan, OT, Michigan)
Valinta voisi olla myös Aaron Donald mutta Timmy Jernigan voisi sopia paremmin Chargers systeemiin. Nix ja Verrett olisivat joukkueen kannalta ehkä parhaat mahdolliset valinnat, mutta se nyt ei ole enään mahdollista tässä tilanteessa.

26. Cleveland Browns (Indianapolis Colts): Xavier Su’a-Filo, G, UCLA

(David Yankey, G / OT, Stanford)
Kyle Shanahanin palkkaus hyökkäyksen koordinaattoriksi tietää sitä, että Browns hyökkäys tulee pelaamaan zone-blokkausta, Xavier Su’a-Filo taas on varaustilaisuuden paras sisempi linjamies pelaamaan zone-blokkausta.

27. New Orleans Saints: Kony Ealy, DE/OLB, Missouri

Heittopuolustus kaipaa apuja ja Kony Ealy on paras pelaaja joka on jäljellä. Tilanne ei siis muutu ensimmäisestä versiosta.

28. Carolina Panthers: Odell Beckham, WR, LSU

(Jordan Matthews, WR, Vanderbilt)
Steve Smith on poissa ja uutta korvaajaa ei löytynyt vapailta markkinoilta, joten ensimmäisen kierroksen varaus on pakko käyttää laitahyökkääjään. Odell Beckham on paras jäljellä olevista laitahyökkääjistä

29. New England Patriots: Jace Amaro, TE, Texas Tech

(Allen Robinson, WR, Penn State)
Patriots-puolustus vahvistui vapailta markkinoilta, joten varaustilaisuudesta tarvii löytää apuja Tom Bradyn johtamalle hyökkäykselle. Jace Amaro olisi luonnollinen jatkumo sille tyylille, jota Patriots tykkäsi pelata ennen. Aaron Hernandez on murhasta kiven sisällä ja Rod Gronkowski on jälleen sairasosastolla niinpä sisemmän laitahyökkääjän paikalle Patriots kaipaa lisää miehiä.

30. San Francisco 49ers: Bradley Roby, CB, Ohio State

(Justin Gilbert, CB, Oklahoma State)
Kulmapuolustaja Carlos Rogers sai lähteä maaliskuun alussa, joten korvaajaa tarvitaan. Bradley Roby on myös paras pelaaja sellaisilta pelipaikoilta johon 49ers ehdottomasti tarvitsee apuja.

31. Denver Broncos: Ryan Shazier, LB, Ohio State

Wesley Woodyardin lähdettyä Titans-paitaan kasvoi sisemmän tukimiehen tarve entisestään Denverissä. Ryan Shazier juoksi omana testipäivänään todella kovia aikoja joten osakkeet ovat olleet kovassa nosteessa. Broncos saakin olla hyvin tyytyväinen jos Shazier putoaa aina heidän vuorolleen asti.

32. Seattle Seahawks: Dee Ford , DE / OLB, Auburn

(Zack Martin , OT / G, Notre Dame)
Chris Clemons on poissa jo nyt ja Cliff Avril todennäköisesti ensi kesänä. Ford on myös asenteeltaan todella kova pelaaja ja se nostaa hänen osakkeitaan rutkasti.