NFL Mock Draft 2014

Missourin Michael Samista tulee todennäköisesti ensimmäinen avoimesti homoseksuaali NFL-pelaaja (All over press)

Missourin Michael Samista tulee todennäköisesti ensimmäinen avoimesti homoseksuaali NFL-pelaaja (All over press)

NFL-tähdet lomailevat ja miettivät ensi vuoden kuvioitaan niinpä onkin hyvä aika suunnata katseet tulevaisuuden tähtiin ja varsinkin tulevaan varaustilaisuuteen. NFL varaustilaisuus pidetään totutusti toukokuun 8.-10. päivä New Yorkin Radio City Music Hall:issa ja tämänkin vuoden varaustilaisuudessa on ennakoiden perusteeella varattavissa muutama tulevaisuuden supertähti.

Jenkkityyliin myös Faneille.com on päättänyt julkaista oman Mock Draftinsa jossa veikkaamme ensimmäisen kierroksen varauksia. Ensimmäinen Mock Draft on yleensä se vaikein koska pelaajille ei ole vielä pidetty testitilaisuuksia ja vapaiden agenttien ”ostaminenkin” alkaa vasta maaliskuun 11. päivä . Tulemmekin päivittämään Mock Draftia läpi kevään ja tämänkertaisessa jutussa annamme ainoastaan pohjan, jolta lähdemme arvioimaan kevään varaustilaisuutta. Seuraava päivitys listalle tehdään maaliskuun alussa kun Scouting Combine-testitilaisuus on käyty ja sitä kautta myös muutama ”uusi” pelaaja on noussut listoilla ylöspäin.

Varattavista pelaajista isoimman huomion on viimeaikoina viennyt puolustuksenlinjassa pelaava Michael Sam, joka ilmoitti viime viikolla olevansa homoseksuaali. Tapauksesta erikoisen tekee se että Sam on ensimmäinen virallisesti homoseksuaaliksi ilmottautunut aktiivi pelaaja. Onkin mielenkiintoista nähdä tuleeko herra varatuksi kevään varaustilaisuudessa. Ennakkoon Sam oli keskikierroksien varaus ennen ilmoitustaan, eli varaus on edelleen hyvinkin mahdollinen ja jopa todennäköinen. Moni on ylistänyt nuoren herran päätöstä tulla ”kaapista” ennen varaustilaisuutta, mutta siitä huolimatta varaamiselle vaaditaan jonkinlaista uhkarohkeutta koska siitä ei ole viellä mitään takuita miten konkaripelaajat ottavat tälläisen pelaajan vastaan ammattilaispiireissä.  Suurin osa konkaripelaajistakin varmasti suhtautuu asiaan todella ammattimaisesti, mutta aina maailmasta löytyy niitä persoonia ja egoja jotka eivät hyväksy erinlaisuutta. Mielenkiintoista onkin nähdä se seurajohtaja joka alkaa Samin kanssa kaatamaan aitoja ja ennakkoluuloja, koska se on varmaa että Samin tie NFL tähteyteen ei tule olemaan helppo tai kaikkein huomaamattomin median suhteen.

1. Houston Texans: Blake Bortles, QB, Central Florida

Quarterback Blake Bortles tullaan varaamaan ensimmäisen joukossa (All over press)

Quarterback Blake Bortles tullaan varaamaan ensimmäisen joukossa (All over press)

Uusi päävalmentaja Bill O’Brien saa varata kenet haluaa ja se tulee tekemään päätöksestä tavallaan vaikeaa. Blake Bortles on todennäköisesti sopivin vaihtoehto uuteen pelikirjaan ja luonteeltaan sellainen pelaaja joista O’Brien on pitänyt yliopisto vuosinaan. Bortles tulee taistelemaan koko kevään Teddy Bridgewaterin kanssa ykkös varauksesta.

2. Atlanta Falcons (kauppa St. Louis Rams) (Alunperin Washington Redskinsin varausvuoro): Jadeveon Clowney , DE, South Carolina

Rams ei tarvitse välttämättä puolustuksenlinjaan tai pelinrakentaja-osastolle vahvistuksia, sen vuoksi seurajohto onkin valmis kauppaamaan varaukset vähän myöhemmäksi. Falcons taas pelaa divisioonassa jossa heittopuolustus on elintärkeä ja sen vahvistamiseen joukkueen pitäisikin käyttää ensimmäinen varauksensa. Nuoret kulmapuolustajat kaipaavat apuja ja niitä voisi antaa varaustilaisuuden paras pelaaja Jadeveon Clowney.

3. Jacksonville Jaguars: Teddy Bridgewater , QB, Louisville

Varaus riippuu täysin siitä kuka varataan ensimmäisenä. Teddy Bridgewater on loistava valinta ja nostaa varmasti joukkueen profiilia jatkossa, Jaguars kaipaa tulevaisuuden tähteä ja Bridgewater voi olla sellainen.

4. Cleveland Browns Johnny Manziel , QB, Texas A & M

Johnny Manziel voisi olla myös ykkösvaraus, mutta jotenkin herran osakkeet on hieman laskussa. Clevelandilla on ollut ”epäonnea” aina pelinrakentaja valintojensa kanssa mutta kun tarpeeksi kauan yrittää niin kai se oikeakin valinta joskus osuu kohdalle. Manziel voisikin olla pelaaja joka muuttaa koko seuran tulevaisuuden ja ainakin toisi jonkinlaista markkina-arvoa joukkueelle. Brandon Weeden menetti jo viime kaudella aloittavan pelinrakentajan paikkansa ja ei olekkaan ihme että herra tullaan korvaamaan kevään aikana.

5. Oakland Raiders: Derek Carr , QB, Fresno State

Sammy Watkins olisi myös hyvä valinta, mutta Derek Carrin potenttiaali on liian suuri houkutus seurajohdolle. Raiders johto myös varaa yleensä pelaajia jotka ovat yllätyksiä ja tämäkin valinta olisi sellainen.

6. St. Louis Rams (kauppa Atlanta Falcons): Jake Matthews , OT, Texas A & M

Jake Matthews voisi olla jo ilman kauppaakin Ramssin valinta mutta kaupan jälkeen todella helposti valittava pelaaja. Rams tarvitsee loistavaa hyökkäyksenlinjaa jos se aikoo menestyä NFC Westissä.

7. Tampa Bay Buccaneers: Khalil Mack, DE / OLB, Buffalo

Uusiutunut valmennus tulee varmasti panostamaan puolustukseen ja juurikin heittopuolustuksen. Khalil Mack on yksi varaustilaisuuden parhaista pelaajista ja hyvä valinta tähän väliin.

8. Minnesota Vikings: Sammy Watkins , WR, Clemson

Vikings johto olisi varmasti todella tyytyväinen tähän valintaan ja valinta olisi helppo koska Sammy Watkins on selvästi paras pelaaja joka on jäljellä.

9. Buffalo Bills:Greg Robinson, OT, Auburn

Suurimpaan tarpeeseen tuleva pelaaja ja taso on riittävä varaukselle. Ei ollut viellä muutama viikko sitten listoilla korkealla mutta kovassa nosteessa oleva pelaaja.

10. Detroit Lions: CJ Mosley , ILB, Alabama

Lions valmennus on jo sanonut että pass rushiin pitää saada parannuksia monelta suunnalta ja tämän vuoksi valinnaksi voisi osua CJ Mosley. Valinta voisi olla myös Anthony Barr mutta Mosley voisi sopia paremmin Lions puolustukseen.

11. Tennessee Titans: Anthony Barr , DE / OLB, UCLA

Pelaaja jolta toiset odottavat paljon ja toiset pitää hieman yliarvostettuna. Kuitenkin liian hyvä pelaaja Titanssin ohitettavaksi ja potenttiaali löytyy.

12. New York Giants: Timmy Jernigan, DT, Florida State

Giants on ollut kuuluisa puolustuksenlinjastaan mutta sen maine on hieman kärsinyt viimeaikoina, nyt onkin hyvä tilaisuus parantaa sen tasoa. Timmy Jernigan on hyvä valinta ja sopiva Giantsin pelaamaan 4-3 puolustukseen.

13. St. Louis Rams: Ha´Sean Clinton-Dix , S, Alabama

Puolustuksen heikkoudet löytyy takakentältä ja Ha’Sean Clinton-Dix on paras vaihtoehto auttamaan. Kulmapuolustaja voisi olla tärkeämpi mutta valmennus varmasti antaa viellä näyttömahdollisuuden Cortland Finneganille. Kulmapuolustajia on myös varattavissa viellä toisella kierroksella.

14. Chicago Bears: Darqueze Dennard, CB, Michigan State

Kulmapuolustaja Charles Tillman kokeilee vapaana agenttina markkina-arvoaan ja muutenkin ikä alkaa painamaan. Darqueze Dennard onkin hyvä korvaaja heti Tillmanille, jos Tillman jatkaa Chicagossa niin Dennerd saa hyvän oppivuoden NFL kuvioihin.

15. Pittsburgh Steelers: Marqise Lee , WR, USC

Marqise Lee on pelaaja, josta voi kasvaa supertähti ja Steelers tykkää varata pelaajia joilta löytyy potenttiaalia. Laitahyökkääjä Mike Wallacen lähdön jälkeen Steelers menetti uhkan pitkiin heittoihin ja Lee pystyy tuomaan sen takaisin joukkueeseen.

16. Dallas Cowboys: Louis Nix , DT, Notre Dame

Cowboys kärsi koko kauden SURKEASTA puolustuksesta ja Nix  taas on pelaaja joka pystyy auttamaan heti joukkueen puolustusta. Omistaja Jerry Jones rakastaa juuri tälläisiä pelaajia ja vaikka Louis Nix ei sovikkaan systeemiin parhaiten niin varaus voisi silti olla juurikin tämä.

17. Baltimore Ravens: Eric Ebron, TE, North Carolina

Ravens haluaisi varmasti päivittää hyökkäyksenlinjaa mutta Eric Ebron on liian hyvä ohitettavaksi kun sopivaa linjamiestä ei ole tarjolla. Ebron pystyy myös tuomaan Joe Flaccolle heittokohteen joita viime kaudella oli liian vähän.

18. New York Jets: Jace Amaro, TE, Texas Tech

Ebron olisi varmasti kelvannut Jets johdolle mutta Ravens kerkesi ennen. Jace Amaro toisi pelinrakentaja Geno Smithille uudenlaista apua heittohyökkäykseen. Isokokoinen pelaaja jolta löytyy yllättävän paljon nopeutta.

19. Miami Dolphins: Cyrus Kouandjio , OT, Alabama

Joukkueella oli ongelmia viime kaudella linjapelaajien kansssa ja ei olisikaan ihme että joukkue varaa linjapelaajan ensimmäisellä varauksellaan. Ei kaikissa arvioissa paras vapaana oleva linjamies mutta allekirjoittaneen mielestä voisi hyvinkin olla varaustilaisuuden ”mustahevonen”.

20. Arizona Cardinals: Ra’Shede Hageman, DE/DT, Minnesota

Voisi olla tulevaisuudessa Darnell Dockettin korvaaja, saisi olla ensimmäisen vuoden opissa ja rotaatio-pelaajana. Yksinkertaisesti liian hyvä pelaaja ohitettavaksi ja tulisi tarpeeseen.

21. Green Bay Packers: Calvin Pryor, S, Louisville

Puolustus kaipaa uusia pelaajia ja Calvin Pryor pystyy auttamaan joukkuetta heti. Valinta voisi osua myös puolustuksenlinjaan mutta takakentän ongelmat pitäisi huomioida mielestäni ennemmin. Isokokoinen ja nopea pelaaja joka pystyy tekemään isoja pelejä.

22. Philadelphia Eagles: Mike Evans, WR, Texas A&M

Mike Evans on ehkä hieman laskussa oleva pelaaja mutta Eagles kaipaa laitahyökkääjiä. DeSean Jackson on oikeastaan ainut NFL-tasoinen laitahyökkääjä joukkueessa ja osastolle kaivataankin apuja. Takakenttä vaatii myös päivitystä mutta Evans on paras jäljellä olevista pelaajista.

23. Kansas City Chiefs: Kelvin Benjamin, WR, Florida State

Päävalmentaja Andy Reid varmasti totesi viime kaudella hyökkäyksen kaipaavan apuja laitahyökkääjä-osastolle.Kelvin  Benjamin voisi olla kokonsa vuoksi todella vaikea pideltävä ainakin lähellä maalia ja sitä kautta myös juoksuhyökkäykselle aukeaisi lisää tilaa maalin lähistöllä. Laitahyökkääjä Dwayne Bowe oli pettymys viime kaudella mutta Benjamin varaus aukaisisi uuden mahdollisuuden myös Bowelle.

24. Cincinnati Bengals: Jason Verrett, CB, TCU

Viime keväänä Bengals aloitti takakentän uusimisen ja Jason Verrett voisi jatkaa tuota operaatiota. Uusi valmennus varmasti miettii esimerkiksi konkari kulmapuolustajaTerence Newmanin roolia joukkueessa ja haluaa mahdollisesti korvaajan hänelle.

25. San Diego Chargers: Taylor Lewan, OT, Michigan

Pelinrakentaja Philip Rivers koki uuden kevään viime kaudella ja nyt onkin tärkeintä saada suojaa herralle. Valinta voisi osua myös puolustuksenlinjan keskustaan mutta Taylor Lewan on loistava valinta tässä välissä.

26. Cleveland Browns (Indianapolis Colts): David Yankey, G / OT, Stanford

Johnny Manziel kaipaa suojelua ja David Yankey sopii siihen rooliin. Kyle Shanahanin palkkaus hyökkäyksen koordinaattoriksi  myös tietää sitä että Browns tulee pelaamaan zone-blokkausta johon Yankey pystyy hyvän fysiikkansa ansiosta.

27. New Orleans Saints: Kony Ealy, DE/OLB, Missouri

Heittopuolustus kaipaa apuja ja Kony Ealy on myös paras pelaaja joka on jäljellä.

28. Carolina Panthers: Jordan Matthews, WR, Vanderbilt

Laitahyökkääjä Steve Smithin poissaolo näkyi selvästi joukkueen otteissa runkosarjan lopulla ja nyt Pantherssin onkin pakko päivittää laitahyökkääjä-osastoaan. Jordan Matthews on kerennyt jo kehumaan kuinka olisi kunnia pelata Steve Smithin kanssa.

29. New England Patriots: Allen Robinson, WR, Penn State

Pelinrakentaja Tom Brady on edelleen liigan eliittiä mutta viime kaudella joukkue kärsi laitahyökkääjien surkeista kiinniotoista tai oikeastaan pallon pudotuksista. Allen Robinsonilla on todella varmat kädet ja sopisikin sen vuoksi Bradyn kohteeksi, ei ole nopein tai isoin mutta harvemmin Patriotsissa on tarvinut olla. Ei olisi kuitenkaan ihme jos Patriots kauppaa varauksensa.

30. San Francisco 49ers: Justin Gilbert, CB, Oklahoma State

Kulmapuolustaja Carlos Rogers alkaa olemaan vanha ja kallis, ei olekkaan ihme jos herralle aletaan etsimään korvaajaa. Justin Gilbert taas on paras jäljellä olevista kulmapuolustajista.

31. Denver Broncos: Ryan Shazier, LB, Ohio State

Liigan tehokkain hyökkäys kaipaa apuja puolustukselta ja eniten niitä apuja voisi antaa Ryan Shazier.

32. Seattle Seahawks: Zack Martin , OT / G, Notre Dame

Lyhyet kädet tiputtaa arvoa mutta hienot otteet Senior Bowlissa nosti osakkeita selvästi. Pystyy pelaamaan monella pelipaikalla ja se on aina valttia. Jos mestarista pitää löytää heikkouksia niin sellaisia näytti olevan hyökkäyksenlinjassa Super Bowlin perusteella.