NFL Mock Draft 2015 1.0

NFL kausi 2015 käynnistyy tänään ja siksi myös me päätimme julkaista ensimmäisen Mock Draftimme. Varaustilaisuus alkaa tänä vuonna huhtikuun 30. päivä ja päättyy toukokuun 2. päivä, paikkana toimii tällä kertaa Chicagon Auditorium teatteri.

1. Tampa Bay Buccaneers: Jameis Winston QB

Tampa Bay Buccaneersin valinta on ollut suhteellisen selvä jo Combinesta lähtien. Jameis Winston on varaustilaisuuden paras heittävä pelinrakentaja, joka pystyy aloittamaan jo heti ensi kaudella. Winston ei ole kuitenkaan varaustilaisuuden paras pelaaja. Sen takia valinta on ehkä hieman tyhmä, mutta tulee joukkueen kannalta todelliseen tarpeeseen.

2. Tennessee Titans: Leonard Williams DT/DE

Leonard Williams on varaustilaisuuden paras pelaaja ja Tennessee Titansin valinta ei ole sen takia kovinkaan vaikea. Tämän varauksen myötä myös Titansin puolustuksenlinja nousee yhdeksi sarjan parhaista, koska joukkueesta löytyy jo ennestään järkelemäinen Jurrell Casey.

3. Jacksonville Jaguars: Dante Fowler Jr

On täysin mielipidekysymys, kuka on varaustilaisuuden paras heittoryntääjä ja sen takia 3. varauksen ennustaminen on hyvin vaikeaa. Dante Fowler on kuitenkin vaihtoehdoista isokokoisin ja sopii sen takia Jaguars puolustukseen kuin nenä päähän. Fowlerin osakkeita nostaa myös hänen ”moottorinsa”, joka tekee taukoamatta töitä, ja tästä syystä Fowleria voi hyvin verrata muutaman vuoden takaiseen JJ Wattiin, Watt kun keräsi myös ”moottorinsa” ansiosta kehuja ennen kevään 2011 varaustilaisuutta.

4. Oakland Raiders: Kevin White WR

Nousi loistavien Combine-näyttöjensä ansiosta varaustilaisuuden parhaaksi laitahyökkääjäksi. Vauhdin piti olla Kevin Whiten heikkous ennen Combinea, mutta siellä juostu aika todisti olettamukset vääriksi. White on iso, vahva ja nopea laitahyökkääjä, joten mitä muuta nuorella pelinrakentajalla varustettu Raiders voisi enään toivoa.

5. Washington Redskins: Randy Gregory OLB

Monien papereissa varaustilaisuuden paras ulompi tukimies, joten valinnan ei pitäisi olla kovinkaan vaikea Washington Redskins seurajohdolle. Nykyään NFL:ssä ylikorostuu heittäminen ja samalla tietysti heittoryntääminen. Tästä syystä hyvien heittoryntääjien varaaminen on äärimmäisen tärkeää ja tätä ”sääntöä” myös Yhdysvaltain pääkaupungissa on pakko noudattaa, jos joukkue aikoo joskus nousta sarjan pohjamudista pois.

6. Philadelphia Eagles: Marcus Mariota QB (Alunperin New York Jets varausvuoro)

Eagles-päävalmentaja Chip Kelly sai pelaajia koskevan päätösvallan itselleen keväällä ja tätä valtaa Kelly tulee käyttämään tämän kevään varaustilaisuudessa. Marcus Mariota on kaikkea mitä Kelly toivoo pelinrakentajaltaan, ja siksi ei olekkaan enää kun ajan kysymys, milloin Kelly saa entisen oppipoikansa yliopistosta jälleen joukkueeseensa.  Eagles on järjestellyt koko alkukevään joukkuettaan sellaiseen kuntoon, että Mariota voi astua suoraan joukkueen aloittavaksi pelinrakentajaksi. Sen takia olisi ihme, jos Eagles ei jostain syystä tekisi kaikkea mahdollista saadakseen hieman raakileena pidettyä pelinrakentajaa.

Kelly ”rakastaa” Mariotaa, ja Mariota ”rakastaa” Kellyä, niin mikä olisikaan kaksikolle parempi työympäristö kuin rakkaudestaan tunnettu Philadelphia. Tervetuloa rakkauden kaupunkiin Marcus Mariota!

7. Chicago Bears: Danny Shelton DT

Chicago Bears oli tunnettu kovasta puolustuksestaan vielä pari vuotta sitten, mutta viime vuosien huonot valinnat ja puolustuksen tuuliajolle jättäminen on romuttanut joukkueen maineen kovaa puolustavana joukkueena. Danny Shelton on ehdottomasti varaustilaisuuden paras nose tackle ja sopii sen takia hyvin Bears-puolustukseen. Sheltonia on verrattu Vince Wilforkiin ja jokainen enemmän lajia seurannut tietää, kuinka iso kunnia se on nuorelle miehelle, joka ei ole pelannut vielä ensimmäistäkään yritystään NFL:ssä.  Turvallinen ja hyvä valinta joukkueelle, jonka puolustus on täynnä aukkoja.

8. Atlanta Falcons: Vic Beasley DE/OLB

Vic Beasley on atleettinen monsteri, jonka kaikkea potenttiaalia ei edes vielä tiedetä. Atlanta Falconsin uusi päävalmentaja Dan Quinn taas rakastaa nopeita heittoryntääjiä ja sen takia Beasleyn valinta voi olla uutta nousua tekevälle joukkueelle itsestäänselvää.

 bbb

Amari Cooper oli ennen Combinea Top 5 -varaus, mutta puheet kasvupotentiaalin puutteesta on pudottanut herran osakkeita selvästi. (Getty)

9. New York Giants: Amari Cooper WR

Odell Beckham Jr. pelasi viime kaudella huikean rookie-vuoden ja siksi valinta voi tuntua hieman oudolta. Amari Cooper on kuitenkin yksi varaustilaisuuden parhaista pelaajista ja hänen putoamistaan Giantsin vuorolle asti ei varmasti monikaan ennusta. Cooper voisi muodostaa Beckhamin kanssa yhden liigan vaarallisimmista laitahyökkääjäkaksikoista ja sen takia valinta olisi lopulta helppo.

10. St. Louis Rams: Brandon Scherff OT/G

Jake Long on tuskin koskaan terveenä ja sen takia St. Louis Rams kaipaa hyökkäyslinjaansa varmuutta. Brandon Scherff on varaustilaisuuden paras hyökkäyslinjassa pelaava pelaaja ja siksi valinta osuu häneen.

11. Minnesota Vikings: Trae Waynes CB

Amari Cooper on pelaaja, jonka Vikings varmasti haluaisi, mutta kun Cooper on valittu, on seurajohdon helppo päätyä valitsemaan varaustilaisuuden paras kulmapuolustaja.

12. Cleveland Browns: Malcom Brown DT/DE

Puolustuksen linja on yksi Cleveland Brownsin suurimmista ongelmista, ja sen takia Malcom Browns on oiva valinta. Tulisi olemaan yksi Brownsin fiksuimmista ensimmäisen kierroksen varauksista mies muistiin.

13. New Orleans Saints: Shane Ray DE/OLB

New Orleans Saintsin puolustus oli viime kaudella hyvin kyseenalainen ja sen takia seurajohto tulee varaamaan todennäköisesti parhaan jäljellä olevista puolustajista. Shane Ray oli loukkaantuneena Combinen aikaan ja sen takia hänen osakkeensa ovat olleet viime aikoina hieman laskussa. Ray olisi ilman loukkaantumistaan top 5 -varaus ja siitä syystä Saints-fanit voivat olla hyvin tyytyväisiä valintaan.

14. Miami Dolphins: DeVante Parker WR

Miami Dolphins laittoi viime viikolla laitahyökkääjiään kilometritehtaalle oikein urakalla ja siitä syystä joukkueen on lähes pakko varata ensimmäisellä kierroksella laitahyökkääjä. DeVante Parker taas on varaustilaisuuden 3. paras pelipaikallaan ja varaus on siitä syystä helppo.

15. San Francisco 49ers: Alvin Dupree DT/DE

Alvin Dupree on nykyaikainen hybridi, joka pystyy pelaamaan useammassa systeemissä ja useampaa puolustuksen linjan pelipaikkaa. Sopisi juuri monipuolisuutensa vuoksi 49ersin uusiutuneeseen puolustukseen, jossa pelipaikat ovat vielä hieman auki.

16. Houston Texans: Ereck Flowers OT

Houston Texans on viime vuosina vahvistanut puolustustaan varaustilaisuuksissa ja nyt olisi sitten aika vahvistaa myös hyökkäystä. Hyviä pelinrakentajia ei ole enää jäljellä, joten Texans voi tyytyä vahvistamaan jo ikääntynyttä hyökkäyksen linjaansa. Ereck Flowers taas olisi systeemiin sopiva valinta ja siksi hän erottuu muista vaihtoehdoista edukseen.

gfgff

Todd Gurley voi olla tulevaisuudessa yksi NFL:n supertähdistä. (Getty)

17. San Diego Chargers: Todd Gurley RB

LaDainian Tomlinsonin korvaajaa ei ole vieläkään löydetty San Diegossa ja se on näkynyt joukkueen menestyksessä. Todd Gurley olisi top 10 -varaus ilman viime vuonna sattunutta polvivammaa, jonka takia hänen osakkeensa ”romahtivat”. Gurley voisikin olla monipuolisuutensa ansiosta juuri se pelaaja, joka vihdoin pystyisi täyttämään Tomlinsonin jättämät valtavat saappaat ja palauttamaan Chargersin hyökkäykseen monipuolisen vaarallisuuden.

18. Kansas City Chiefs: TJ Clemmings OT

Chiefs-puolustus on yksi sarjan parhaista ja sen takia varaustilaisuudessa pitää keskittyä hyökkäykseen. Laitahyökkääjän Chiefs hankki vapailta markkinoilta Jeremy Maclinin muodossa, joten varaustilaisuuden ensimmäisen vuoron Chiefs voisi käyttää hyökkäyksen linjaan. TJ Clemmings ei ole vielä pelipaikkansa parhaita pelaajia, mutta potenttiaalia on nousta vaikka koko tilaisuuden parhaaksi hyökkäyksen linjamieheksi parin vuoden sisällä.

19. Cleveland Browns: Jaelen Strong WR (Alunperin Buffalo Bills)

Josh Gordon on pelikiellossa koko ensi vuoden ja Browns tarvitsee sen takia hyvän laitahyökkääjän. Vapailta markkinoilta laitahyökkääjää ei löytynyt, joten se pitää löytyä varaustilaisuudesta. Strong on atleettinen laitahyökkääjä, jolla on potenttiaalia ja sen takia juuri hän voisi olla Brownsin valinta.

20. New York Jets: Jalen Collins CB (Alunperin Philadelphia Eagles)

New York Jets on valmis putoamaan 20. asti, koska se saa kaupassa Phildephia Eaglesin kanssa kolmen ensimmäisen kierroksen varausvuoron ja pelinrakentaja Nick Folesin. Folesin saapuessa Manhattanin kirkkaisiin valoihin, katoaa Jetsiltä tarve pelinrakentajan hankintaan ja siksi tämän kevään ensimmäisen kierroksen valinta voisi kohdistua puolustuksen puolelle.

Jalen Collins on atleettinen ja hyvin liikkuva kulmapuolustaja, jolta ei löydy kauheasti kokemusta yliopistopelaamisesta. Kokemattomuus ja sitä kautta hieman muokattavissa oleva pelityyli on taas vahvuus, kun mietitään valintaa Jets-valmennuksen kannalta. Onhan Jetsissä yksi sarjan parhaista puolustuksen valmennuksista ja varsinkin takakenttäpelaajien pitäisi päästä liigan parhaimpaan ympäristöön.

21. Cincinnati Bengals: Jake Fisher OT

Joukkue on menestyksestään huolimatta täynnä aukkoja ja niitä on hyvä alkaa täyttäähyökkäyksen linjasta. Jake Fisherin potentiaali ei ole varmasti isoin, mutta hän pystyy ottamaan paikkansa jo ensi kauden alkaessa.

22. Pittsburgh Steelers: Landon Collins SS

Troy Polamalu on poissa ja hänen korvaajakseen Steelers voisi varata Landon Collinsin. Steelers on viime vuosina tottunut varaamaan 1. kierroksen suurimman putoajan ja niin voisi käydä myös tässä tapauksessa. Collins kun on ollut kevään aikana monesti top 15 -varaus ja hänet varattaisiin vasta numerolla 22.

23. Detroit Lions: Eddie Goldman DT/DE

Ndamukong Suh valitsi Miami Dolphinsin ja siksi Lionsin pitää jälleen alkaa rakentamaan puolustustaan uusiksi. Eddie Goldman ei ole ”ndamukongsuh”, mutta silti todella hyvä pelaaja, joka voisi auttaa Lionsia menestymään.

24. Arizona Cardinals: Shaq Thompson OLB

Daryl Washingtonin tyylinen pelaaja, ja Washingtonistahan Cardinals-faneilla on hyviä muistoja. Shaq Thompson on lisäksi todellinen atleetti ja pystyy sen ansiosta tekemään pelikentällä uskomattomia asioita. Thompsonin atlettisuudesta ja monipuolisuudesta kertoo paljon se, että Thompson pelasi vielä yliopistossakin niin hyökkäystä kun puolustustakin.

25. Carolina Panthers: Andrus Peat OT

Andrus Peat olisi ryöstö numerolla 25 ja sen takia Panthers-fanien pitäisi olla iloisia tästä varauksesta. Peat on todella isokokoinen pelaaja, joka pystyy aloittamaan heti ensimmäisenä vuonnaan ja olemaan vielä todella hyvä. Peat voi olla jo Giantsin valinta numerolla 9, mutta tässä tapauksessa asia ei ole niin ja valinta osuu Peatin kohdalle vasta kierroksen lopussa.

Melvin Gordon juoksi viime kaudella Nebraskaa vastaan hurjat 408 jaardia.

Melvin Gordon juoksi viime kaudella Nebraskaa vastaan hurjat 408 jaardia. (Getty)

26. Baltimore Ravens: Melvin Gordon RB

Baltimore Ravens kaipaa jälleen kerran aloittavaa keskushyökkääjää ja Melvin Gordon voisi olla sellainen jo heti ensimmäisellä kaudellaan.

27. Dallas Cowboys: Denzel Perryman ILB

Cowboysin hyökkäys on yksi liigan vaarallisimmista ja sen takia joukkueen kannattaa panostaa tämän kevään ja kesän aikana puolustukseensa. Huhujen mukaan puolustuksen linjassa viihtyvä Greg Hardy on matkalla Cowboysiin ja sen takia puolustuksen isommaksi aukoksi on muodostumassa tukimies-osasto. Denzel Perryman taas on paras 4-3-systeemissä pelanneista tukimiehistä ja valinta osuu sen takia häneen.

28. Denver Broncos: Jordan Phillips NT

Terrance Knighton todennäköisesti rahastaa muualla ja sen takia Broncos tarvitsee uuden puolustuksen linjan keskimmäisen linjamiehen. Siihen hommaan taas vuoren kokoinen Jordan Phillips on mies paikallaan.

29. Indianapolis Colts: Arik Armstead DT

Coltsin puolustuksen linja ei vakuuttanut viime vuonna, ja siksi Arik Armstead voisi olla todella hyvä vahvistus menestystä mielivälle joukkueelle. Armstead kun tulee olemaan hänet valinneelle joukkueelle vahvistus jo kauden ensimmäisistä otteluista lähtien.

30. Green Bay Packers: Eric Kendricks ILB

Eric Kendricks on ollut viimeiset kolme vuotta yliopistossaan todellinen tähti ja taklauksia on kertynyt tuhottomasti. Vähän isompikokoisena Kendricks varattaisiin jo top 10 -tuntumassa, mutta tässä tilanteessa ensimmäisen kierroksen lopussa tullut varaus tuntuu oikealta. Kendricksin isoveli Mychal on pelannut pienestä koostaan huolimatta jo kaksi vuotta todella hyvin Philadelphia Eaglesin puolustuksessa keskimmäisen tukimiehen roolissa.

Lahjakas Dorial Green-Beckham ei ole vielä ymmärtänyt mitä urheilua oikeasti vaatii huipulla

Lahjakas Dorial Green-Beckham ei ole vielä ymmärtänyt mitä huipulla urheileminen vaatii. (Getty)

31. Seattle Seahawks: Dorial Green-Beckham WR

Dorial Green-Beckham oli aikoinaan ikäluokkansa kovin lupaus, mutta sittemmin erinäiset ongelmat ovat haitanneet uraa. Jos ammattilaisuus hieman rauhottaa Green-Beckhamia, voidaan tässä puhua tulevaisuuden Pro Bowl -pelaajasta, muttta toisaalta rahan tuomat houkutukset voivat myös kuopata uran jo alkuunsa. Riskiveto, jonka tuloksista Seahawks tulee joko nauttimaan tai kärsimään seuraavina vuosina.

32. New England Patriots: Cameron Erving C

Kaikki tietää Patriotsin voittaneen Super Bowlin ja on vaikea uskoa joukkueen kärsivän suhteellisen huonosta hyökkäyksen linjasta. Paremmalla linjapelaamisella Patriots kuitenkin olisi ollut jo viime vuonna ylivoimaisempi joukkue. Patriotsin hyökkäyksenlinjassa ei ole oikeastaan yhtäkään kokematonta pelipaikkaa ja sen takia valinta voisi kohdistu juuri keskimmäisen linjamiehen paikalle.