NFL Power Ranking: viikko 2

NFL on sarja, jossa kaikki joukkueet eivät kohtaa toisiaan runkosarjan aikana ja sen vuoksi joukkueiden vertailu keskenään on suhteellisen haasteellista. Tämän vuoksi Faneille.com päätti tehdä oman listauksensa tämän hetken kovimmista joukkueista, lista ei perustu muiden asiantuntijoiden tai sivustojen listaukseen, joten näkemyseroja varmasti löytyy tänään ja tulevina viikkoina.

10. Detroit Lions

Allekirjoittaneen mielestä ensimmäisellä viikolla ylivoimaisin joukkue, joka näytti vihdoin lunastavan sitä potenttiaalia jota ”nuorissa” pelaajissa pitäisi olla. Puolustus pystyi jatkamaan vakuuttavia otteitaan vielä toisella viikolla, mutta hyökkäys alkoi hieman yskiä, joten sija putoaa ensimmäisen viikon mielipiteestä rajusti. Pelinrakentaja Matthew Stafford näyttää kehittyneen kesän aikana huomattavasti ja se tuottaa varmasti myös tulosta tämän kauden aikana.

9. Buffalo Bills

Kaksi voittoa kahdesta ja paikka sen vuoksi listalta. Pelaaminen ei ole vielä vakuuttanut, mutta tulokset ratkaisevat. Hyökkäys näyttää heikolta ja menestys lepää täysin puolustuksen varassa elleivät otteet parane hyökkäyksen puolella. Seuraavat 4 ottelua näyttävät joukkueen oikean tason ja ennakkoon ajateltuna voittoja näistä otteluista ei tule ilman hyökkäyksen onnistumisia.

8. Seattle Seahawks

Ensimmäinen ottelu oli todella vakuuttava, mutta viime viikonlopun ottelu oli joukkueelta hyvin epävarma esitys. Seahawksin oikea taso saadaan selville tulevana sunnuntaina, kun joukkueen tulee haastamaan Denver Broncos. Kotietu nostaa Seahawksin ottelun ennakkosuosikiksi, mutta ottelu tulee antamaan varmasti jonkinlaista kuvaa seattlelaisten oikeasta iskukyvystä. Suurimmat ongelmat joukkueella tuntuvat olevan vierasotteluissa ja niihin ongelmiin saadaan vastauksia vasta myöhemmillä kierroksilla.

7. Arizona Cardinals

Kaksi tiukkaa voittoa ja kausi on alkanut 2-0. Tuloksista huolimatta pelaaminen ei ole täysin vakuuttanut ja osittain syitä voidaan hakea loukkaantumisista. Varsinkin pelinrakentaja Carson Palmerin loukkaantuminen on iso asia ja joukkue joutui pelaamaan toisen viikon ottelun ilmana aloittavaa pelinrakentajaansa. Niin kauan kun Palmer on poissa, tulee hyökkäys olemaan ongelmissa ja menestyminen on loistavan puolustuksen varassa. Positiivisena asiana voidaan nostaa esille tukimies Larry Foote, jonka pelaaminen ollut yllättävän hyvää kauden ensimmäisissä otteluissa.

6. San Diego Chargers

Ilman ensimmäisen viikon lopussa tullutta ”sulamista” joukkuetta voisi pitää sarjan parhaana. Nyt tuo 1 pisteen tappio Arizona Cardinalsille pudottaa joukkueen sijoitusta jopa 5 pykälää alemmas. Chargers oli silti viime viikonlopun suurin yllättäjä voittamalla Seattle Seahawksin hieman ”ylivoimaisen” esityksen jälkeen. Joukkueen onneksi seuraavien kierroksien ottelut ovat ennakkoon hieman helpompia ja keskushyökkääjä Ryan Mathewsin loukkaantuminen ei tunnu sen vuoksi niin pahalta. Mathewsin pitäisi olla kunnossa jälleen viikolla 8, jolloin joukkue kohtaa Denver Broncosin. Kausiennakossammekin esille nostettu sisempi laitahyökkääjä Antonio Gates on ollut yksi ensimmäisien viikkojen vaarallisimmista pelaajista 3TD ja 177 jaardillaan.

5. Philadelphia Eagles

2-0 ja kaksi loistavaa toista puoliaikaa ei riitä vakuuttamaan allekirjoittanutta. Pelinrakentaja Nick Foles on ollut kauden alussa todella epävarma ja monet helpot tilanteet ovat päättyneet yksinkertaisesti epätarkkoihin heittoihin. Kotkien puolustus on pystynyt venymään tiukoissa tilanteissa ja sen vuoksi joukkue pystyi ottamaan voiton Indianapolis Coltsista tiistain vastaisena yönä. Keskushyökkääjä Darren Sproles on ollut alkukauden vaarallisin pelaaja ja herra on nostanut omilla otteillaan koko joukkueen tekemistä aivan uudelle tasolle. Toinen suuri onnistuja joukkueessa on ollut sisempi laitahyökkääjä Zach Ertz, joka on kopannut eniten koko liigassa yli 20 jaardin heittopelejä.

4. Denver Broncos

Hyökkäyksen pelaaminen on ollut kaukana viime vuoden dominoinnista ja ajoittain pelaaminen on näyttänyt jopa todella vaikealta. Voitot kuitenkin ratkaisevat ja niitä joukkue on ottanut jaossa olleet kaksi kappaletta. Joukkueen oikea taso selviää tulevana sunnuntaina Seahawksin vieraana, mutta ennen tuota ottelua joukkuetta voi pitää edelleen vaikeasti voitettavana. Laitahyökkääjä Wes Welkerin paluu varmasti helpottaa tulevissa otteluissa joukkueen hyökkäämistä.

3. Cincinnati Bengals

Monen papereissa varmasti AFC:n vakuuttavin joukkue kauden alun perusteella. Redzonella tulevat ongelmat kuitenkin pudottavat joukkuetta tällä listalla ja ilman niitä joukkue voisi olla jopa ensimmäisenä. Puolustus on edelleen liigan eliittiä ja hyökkäyskin alkaa löytämään itseään loukkaantumisista huolimatta. Laitahyökkääjä A.J. Green on poissa ainakin viikon joukkueen pelaavasta kokoonpanosta ja se ei voi olla näkymättä hyökkäyksen tehokkuudessa seuraavassa ottelussa.

2. Houston Texans

Ehkä yllätys monelle mutta allekirjoittaneen mielestä AFC:n vakuuttavin joukkue tulee Houstonista. Kesällä isoja muutoksia kokenut hyökkäys hakee edelleen itseään ja sen tehokkuus varmasti paranee kun pelaajat löytävät keskenään paremmat ajoitukset. Puolustus on ollut liigan parasta päästettyjen pisteiden perusteella ja päästetyt jaardit eivät siis haittaa, koska ne eivät yleensä pääty tulostaululle asti. Puolustuksen suurimpana tähtenä kauden alussa on tuikkinut puolustuksenlinjassa pelaava JJ Watt, joka oli ensimmäisen viikon ottelussa Washington Redskinsiä vastaan lähes pitelemätön. Wattin hienoa alku kautta värittää myös sisemmän laitahyökkääjän roolissa kiinniotettu TD.

1. Carolina Panthers

Kauden suurin yllättäjä ja alkukauden vakuuttavin joukkue. Hyökkäys on pystynyt kuljettamaan palloa tarpeeksi tehokkaasti ensimmäisissä otteluissa ja puolustus taas on ollut uskomattoman hyvä. Kylkivammasta parantunut pelinrakentaja Cam Newton tuo vielä joukkueen tekemiseen lisää vaarallisuutta ja siitä nähtiin viitteitä viime viikonlopun ottelussa. Newtonin ollessa täydessä iskussa tulee Panthersin voittaminen olemaan todella vaikeaa.