NFL Power Ranking: viikko 5

Listalla on tapahtunut jälleen liikehdintää, mutta joukkueiden vaihtuvuus on huomattavasti viime viikkoa maltillisempaa. Se kertoo hieman voimasuhteiden tasaantumisesta vaikkakin listan sisällä vaihtelua sijoituksissa nähdään todella paljon.

10. Detroit Lions

Lions-fanit toivovat kolmannen kerran toden sanovan potkaisijan suhteen, kun joukkueen uudeksi potkaisijaksi viikolla palkattiin ex-Broncos Matt Prater. Aiemmin kaudella hommaa ovat yrittäneet Nate Freese ja Alex Henery. Kummankaan aiemmin kaudella pelanneen potkaisijan suoritukset eivät ole päätä huimanneet ja monoa on tullut täysin aiheesta. Ilman Heneryn surkeita potkuja Lions olisi todennäköisesti voittanut viime viikon Buffalo Bills ottelun, jossa Heneryllä oli mahdollisuus siirtää ottelun viime hetkillä Lions 17-14 johtoon helpohkolla kenttäpotkumaalilla. Potku kuitenkin epäonnistui ja Bills potkaisija Dan Carpente kiitti kolleegaansa iskemällä ottelun viimeisillä sekunneilla 58 jaardisen kenttämaalipotkun, potkun onnistuttua Bills voitti ottelun 14-17. Surkea potkaisija ei olekkaan tarpeeksi pätevä syy tiputtaa Lionsia vielä kokonaan pois listalta ja sen vuoksi joukkue saa paikan numero 10.

9. Arizona Cardinals

Odotettu romahdus tapahtui viimein ja joukkueen pelaaminen selvästi kaipaa Carson Palmeria hyökkäyksen johtajaksi. Drew Stanton näytti Denver Broncosia vastaan tavalliselta kuolevaiselta. Stanton ei voi edellisen ottelun esityksillä pelata aloittavana pelinrakentajana NFL:ssä tai ainakaan menestyvässä joukkueessa. Niin kauan kuin Palmer on poissa tulee Cardinals tippumaan listalla.

8. Indianapolis Colts

Liigan tehokkain hyökkäys hieman yski Baltimore Ravensia vastaan. Silti voitto on voitto ja hyvin pelannut puolustus nostaa joukkueen osakkeita mukavasti. Pelinrakentaja Andrew Luck on juuri nyt Phillip Riversin kanssa vahvin ehdokas voittamaan liigan MVP palkinnon, joten Colts-fanien pitäisi vihdoin olla täysin tyytyväisiä muutaman vuoden takaisen ykkösvarauksen otteisiin. Puolustuksen jatkaessa Ravens pelin tasolla tulee Colts viihtymään listalla vielä pitkään.

7. Green Bay Packers

Keskushyökkääjä Eddie Lacy heräsi vihdoin Minnesota Vikingsiä vastaan juosten 105 jaardia ja 2 TD:tä. Lacyn herääminen varmasti auttaa pelinrakentaja Aaron Rodgersin tekemistä ja sen vuoksi Packers hyökkäystä voidaan pitää juuri nyt yhtenä sarjan vaarallisimpana. Juoksupuolustuksen ongelmat ovat kuitenkin silmiin pistäviä ja sen vuoksi joukkueen taso ei riitä listalla korkeammalle.

6. San Francisco 49ers

49ersin tekeminen parantuu viikko viikolta ja alku kaudesta koomassa ollut joukkue nousee listalla raketinlailla. Puolustus kärsii viime viikon tavoin edelleen tukimiesten poissaolosta. Aldon Smithin paluuseen ei kuitenkaan ole enään montaa viikkoa ja tuon paluun jälkeen 49ers alkaa ollemaan taas yksi suurimmista suosikeista Super Bowliin.

5. Philadelphia Eagles

Hyökkäyksen tekeminen on edelleen kammottavaa, mutta puolustus- ja erikoistilannepelaaminen ovat juuri nyt todella huikealla tasolla. Joukkueen 7 viimeisestä TD:stä puolustus ja erikoisjoukkueet ovat tehneet peräti viisi. Puolustus on lisäksi pelannut ilman viime viikon viimeistä neljännestä todella hyvin, joten sen romahtamista tuskin nähdään myöskään, kun hyökkäys lähtee toimimaan. Hyökkäyksen ongelmat ovat kiinni ajoituksista ja linjan pelaamisesta. Linjan loukkkaantumisiin ei kuitenkaan ole tulossa helpotusta vielä muutamaan viikkoon, joten ajoitusten ja pelinrakentaja Nick Folesin tekemisen pitää parantua, jotta voittoja tulee tulevistakin otteluista samaan tahtiin.

4. Cincinnati Bengals

Totaalinen romahtaminen vapaan viikon jälkeen oli hienoinen yllätys ja sen vuoksi joukkueen sijoitus putosi kunnolla viime viikkoisesta. Bengalsin tekeminen viime viikonloppuna oli kaukana aiemmin nähdystä. Huonosta ottelusta huolimatta pitää muistaa Bengalsin olleen jopa kaksi viikkoa putkeen listan kärjessä, joten joukkueen taso tuskin tulee romahtamaan täysin tulevissa otteluissa. Pelinrakentaja Andy Daltonin pitää pystyä silti parantamaan viime viikosta ja palata alkukauden tasolleen, jotta Bengals tulee palaamaan voittojen tielle tulevissa otteluissa. Dalton ei kuitenkaan yksin hävinnyt New England Patriotsille, koska hyvin alku kaudesta pelannut tiikereiden puolustus pelasi kauden huonoimman ottelun päästäen 37 pistettä.

3. Denver Broncos

Peyton Manning on yksinkertainen syy sille, minkä vuoksi Broncos on liigan eliittiä. 503 TD:tä NFL-urallaan heittänyt pelinrakentaja tuntui löytäneen tasonsa vapaiden aikana ja se tietää denveriläisten nousua lähelle viime vuoden tasoaan. Manningin 503 heitettyä TD:tä on muuten aivan huikea suoritus! Cleveland Brownsin pelinrakentajilta on esimerkiksi mennyt tuon suorituksen tekemiseen yhteensä 31 vuotta. Jos laskennassa mennään siis tästä vuodesta suoraan taaksepäin huomioiden jokainen vuosi, niin Brownsin pelinrakentajien 500 heitettyä TD:tä tulee kasaan vuonna 1983. Tuolloin Peyton Manning oli 7 vuotias pikku poika. Vielä huikeammaksi tilaston tekee se että Baltimore Ravens, Carolina Panthers, Jacksonville Jaguars tai Houston Texans ei ole pystynyt koko seurahistoriansa aikana heittämään edes 400 TD:tä.

2. San Diego Chargers

31-0 voitto New York Jetsistä pitäisi nostaa joukkuetta enemmän, mutta kärkeen sekään ei silti riitä. Chargersin tekeminen näyttää tasapainoiselta ja suurempia puutteita siitä ei löydykkään. Joukkue tulee todennäköisesti kiikkumaan kärkisijoilla ainakin seuraavat 2 viikkoa. Seuraava kovempi tasonmittaus käydään Chargersin osalta viikolla 8 jolloin joukkue kohtaa Denver Broncosin ja tuossa ottelussa alkaa olla panosta jo divisioonan voitonkin suhteen.

1. Seattle Seahawks

Jos Peyton Manning vakuutti vapaa viikkonsa jälkeen niin saman teki Russell Wilson, joka pelasi tiistain vastaisena yönä aivan huikean ottelun! Kun sarjan paras puolustus saa tuollaiselta pelinrakentajalta tukea niin tulos ei voi olla kun murskaava! Seahawks on alkanut näyttää enemmän ja enemmän siltä joukkueelta, jolta sen pitikin näyttää kauden alla tehtyjen arvailujen perusteella!

Muista osallistua myös NFL-skabaamme, jossa palkintona on jenkkifutismatka Lontoosee. Lisätietoja linkin takaa.