NFL Power Ranking: viikko 9

San Diego Chargersista tuli viikonloppuna toinen listan kärjessä ollut joukkue, joka putosi lopulta kokonaan pois listalta. Ensimmäinen listalta pudonnut kärkijoukkuehan oli kauden alussa vakuuttanut Cincinnati Bengals. Chargersin murskatappion ansiosta listalle nousee 2 täysin uutta joukkuetta, joiden nousun takana on viime viikkojen loistavat otteet. Toinen tämän viikon listalta pois pudotettu joukkue on Dallas Cowboys, joka on kärsinyt viimeisillä kierroksilla monista loukkaantumisista ja sen vuoksi ”puolen amerikan” joukkue on menettänyt totaallisesti iskukykynsä. Cowboysin tason menettäminen tuli harmilliseen väliin, koska moni joukkuetta fanittava katsoja on varmasti suuntaamassa tulevana viikonloppuna Lontooseen, jossa ”lehmipojat” kohtaavat Jacksonville Jaguarsin.

10. Miami Dolphins

Dolphins hyökkäyksen vaarallisuus on kasvanut viime viikkoina ja samalla pelinrakentaja Ryan Tannehill on saanut pelaamiseensa jotain järkeä. Tannehillin parantuneista otteista suurin kiitos kuuluu joukkueen valmennukselle, joka on ymmärtänyt alkaa juoksuttamaan pelinrakentajaansa. Tannehill on yksi sarjan urheillullisimmista pelinrakentajista ja siirtä kertoo myös se, että Tannehill pelasi vielä muutama vuosi sitten yliopistossa laitahyökkääjänä (siirtyi kesken 2010 kauden aloittavaksi pelinrakentajaksi laitahyökkääjän tontilta). Suurin syy Dolphins menestykseen on kuitenkin joukkueen loistava puolustus ja varsinkin puolustuksenlinja on ollut viimeisissä otteluissa hurjassa iskussa. Dolphins puolustuksen jatkaessa pelaamistaan viime otteluiden tasolla, tulee joukkue taistelemaan tiensä pudotuspeleihin.

9. Kansas City Chiefs

Viime viikolla listalle noussut Chiefs jatkoi rutiinivoittojen ottamista New York Jetsin kustanuksella. Sinänsä ottelu ei tarjonnut suurempia hienouksia, mutta ulompi tukimies Justin Houston nosti tämän kauden säkkimääränsä jo 12:sta, joka on kahdeksaan otteluun todella kova saldo. Houston voikin tasaisella tahdilla rikkoa jopa NFL:n yhden kauden säkkiennätyksen, joka on legendaarisen Michael Strahanin nimissä. Strahan pystyi kaudella 2001 säkittämään vastustajan pelinrakentajan jopa 22,5 kertaa, tuon jälkeen ennätystä lähimmäksi on päässyt Jared Allen kaudella 2011 jolloin säkkejä kertyi 22. Houston voikin siis jopa hieman hiljentää tahtiaan ja silti uusi ennätys syntyy tämän kauden päätteeksi.

8. Pittsburgh Steelers

Pelinrakentaja Ben ”Big Ben” Roethlisberger pääsee nauttimaan vuosien tauon jälkeen hyvästä hyökkäyksenlinjasta ja tulos on heti todella tehokasta. Big Ben onkin heittänyt viimeisessä kahdessa ottelussa peräti 12 TD:tä ja mikä tärkeintä maaleja on ollut kiinniottamassa moni pelaaja. Steelers-puolustus sai myös muutama viikko sitten kovan vahvistuksen, kun jo eläkkeellä ollut tukimies James Harrison teki paluun joukkueen vahvuuteen. Pari vuotta sitten joukkueesta ”ulospotkitun” Harrisonin paluu on ollut iso asia niin kentällä kun pukukopissakin. Pukukoppipelaajana Harrison on varmasti yksi sarjan parhaista oman esimerkkinsä ansiosta, Harrison kun yleensä on aina ensimmäisenä stadionilla ja lähtee viimeisien joukossa huollettuaan itsensä kunnolla. Miehen roolia ei voida vähätellä tämän kauden menestyksessä. Toinen iso tekijä Steelers puolustuksen onnistumisessa on ollut Brett Keisel. Keisel on ollut eläkeeltä palattuaan todella kovassa iskussa ja huilattu kesä ei selvästikkään tehnyt pahaa tälle 36 vuotiaalle jättiläiskääpiölle.

7. Seattle Seahawks

Rumaa, rumaa ja vielä kerran rumaa. Seahawksin pelaaminen on tällä hetkellä todella rumaa ja silti joukkue napsii voittoja. Viime viikonlopun Raiders voitto ei annakkaan aihetta edes puolustuksen juhlille, koska toisen puoliajan puolustuksen ”sulaminen” oli koitua melkein joukkueen kohtaloksi. Potenttiaalia on silti äärettömästi ja sen vuoksi joukkue kiikkuu listalla vaikka paikka pudotuspeleissä ei ole edes varmaa.

6. Indianapolis Colts

Steelers tappion jälkeen Colts pääsi taas normaaliin tilanteeseensa ”murskaamalla” Giantsin tiistain vastaisena yönä. Giants ottelun lukemat jopa hieman valehtelevat, koska Colts oli kyseissessä ottelussa 3 neljännestä aivan ylivoimainen. Steelers tappio kuitenkin kummittelee edelleen mielessä ja sen vuoksi joukkuetta ei voi nostaa top5:een.

5. Detroit Lions

Vapaa viikonloppu hieman pudotti joukkueen osakkeita listalla, mutta sijoitus voi ponkaista pikaisesti ylöspäin jos Calvin Johnson ja Reggie Bush ovat pelikuntoisia tulevana viikonloppuna.

4. Denver Broncos

Ai oliko Broncos jotenkin ylivoimainen ennen viime viikonloppua? No ainakaan viime viikonlopun jälkeen joukkuetta ei voi pitää mitenkään ylivoimaisena suosikkina voittamaan mestaruutta. Broncos on kohdannut ennakkoon kaksi todella kovaa joukkuetta tämän kauden aikana ja tuloksena on molemmista otteluista tappio. Peyton Manning on edelleen tilastollisesti ylivoimainen pelinrakentaja, mutta isoja pelejä Peyton ei osaa voittaa ainakaan silloin kun sää ei ole optimaallisen hyvä.

3. Philadelphia Eagles

Koko kauden kuraa niskaansa saanut pelinrakentaja Nick Foles loukkasi solisluunsa Texans ottelussa ja tiedossa on 6-8 viikon huili. Eaglesin aloittavaksi pelinrakentajaksi nousi monen pilkkaama Mark Sanchez jonka ”ansioksi” moni ei laske kun isoja tappioita. Sanchez kuitenkin näytti jo ensimmäisessä ottelussaan olevansa ihan pelimies ja herran tekeminen varmasti paranee tulevissa otteluissa toistojen myötä. Sanchezin peluuttaminen voikin jopa parantaa Eaglesin tekemistä, koska päävalmentaja Chip Kelly tykkää pelinrakentajista, jotka voivat tarvittaessa hieman juosta itsekkin pallon kanssa eikä tekeminen rajoitu ainoastaan taskussa seisomiseen.

2. New England Patriots

Tom Brady näytti jälleen Peyton Manningille kaapin paikan ja Patriots nappasi samalla todella ison voiton Broncosista. Paikka listan kärjessäkään ei olisi vääryys, mutta tällä kertaa sijoitus on ”vasta” toisena.

1. Arizona Cardinals

Cardinals porskuttaa 7-1 saldolla koko NFL:n kärjessä ja tekeminen näyttää juuri nyt todella vakuuttavalta. Pelinrakentaja Carson Palmer on selvästi löytänyt heittorytminsä loukkaantumisen jälkeen ja siitä saatiin vakuuttava näyte viime viikonlopun Cowboys-ottelussa.