NFL Power Rankings 2016: Viikko 12 – Kiitospäivän kunniaksi luvassa useampi kärkipään kahina

Jenkeissä juhlitaan huomenna kiitospäivää ja silloin ihmiset pääsevät nauttimaan koko päivän NFL-viihteestä. Euroopassa puolestaan kiitospäivä merkitsee torstai-illan pyhittämistä lajille ja alkuillan kamppailuista ovat jo vuodesta 1978 asti kotijoukkueina vastanneet Detroit Lions ja Dallas Cowboys, niin myös tänä vuonna. Ennen kierroksen polkaisemista käyntiin Faneille.com kävi läpi joukkueiden tilanteet ja etenkin kärjen välisen järjestyksen.

Viime viikolla suurimmaksi puheenaiheeksi nousivat lisäpistepotkujen surkea osumatarkkuus. Mitäköhän uusi kierros tuo tullessaan?

Jos kausi päättyisi tänään, tältä näyttäisivät pudotuspeliparit.

Jos kausi päättyisi tänään, tältä näyttäisivät pudotuspeliparit.

Power Rankings TOP 10

10. Washington Redskins (6–3–1) (uusi)

Arvioimme kauden alla Redskinsin yltävän kahteen voittoon, mutta joukkue on viime aikoina näyttänyt taistelevansa tosissaan pudotuspelipaikasta ja on itseasiassa NFC:n kutospaikassa edelleen kiinni. Kahden kauden avausottelun tappion jälkeen saldo on ollut loistava (6–1–1), joten joukkue voidaan helposti laskea mukaan tulikuumien joukkueiden sarjaan. Tuleva vastustaja Cowboys on vielä heitä paremmassa putkessa ja saman divisioonan joukkueina torstain ottelu on monessakin mielessä merkityksellinen. Tämän ottelun voittajaa on tässä vaiheessa vaikea lähteä arvioimaan.

Viime kierroksen ottelu: Redskins – Packers 42–24

Tuleva vastustaja: Dallas Cowboys (9–1)

9. Detroit Lions (6–4) (+1 sija viime viikosta)

Lions on tykästynyt takaa-ajajan rooliin ja tehnyt sen mallikkaasti. He ovat joka ottelussa olleet vielä viimeisellä jaksolla tappiolla, mutta siitä huolimatta voittosarake on vahvasti plussalla. Etenkin kotonaan homma kulkee ja viidestä ottelusta on jo neljä voittoa. Lions on kääntänyt NFC North -divisioonan päälaelleen, kun sillä on viidestä viime ottelusta neljä voittoa ja pahimmilla kilpailijoilla, Vikingsillä ja Packersillä, on samalla jaksolla neljä tappiota. Helpolla voitot eivät edelleenkään tule, mutta pistemarginaali on toissijainen asia, kunhan voittosarake jatkaa kasvamistaan.

Viime kierroksen ottelu: Lions – Jaguars 26–19

Tuleva vastustaja: Minnesota Vikings (6–4)

8. New York Giants (7–3) (-)

Rashad Jennings (Getty)

Giants tarvitsee jatkossakin Rashad Jenningsin loisto-otteita pitääkseen itsensä pudotuspeleissä kiinni. (Getty)

Giants pitää kynsin hampain kiinni divisioonansa kakkossijasta Redskinsin hyvistä otteista huolimatta. Viisi peräkkäistä voittoa voidaan laskea pitkälti juoksupuolustuksen ansioksi, joka on pystynyt ottelusta toiseen venymään loistavaan suoritukseen. Myös keskushyökkääjä Rashad Jenningsin piristymisellä on ollut iso merkitys kahdella viime viikolla, kun joukkue on vihdoin saanut heittohyökkäyksensä tueksi myös juoksu-uhan.

Tulevan sunnuntain ottelu Brownsia vastaan pitäisi olla viime aikojen otteilla myös hoidettavissa, vaikkei Giants olekaan ollut tällä kaudella vahva vierasjoukkueena. Tällä kertaa reissukaan ei ole kovin pitkä.

Viime kierroksen ottelu: Giants – Bears 22–16

Tuleva vastustaja: Cleveland Browns (0–11)

7. Atlanta Falcons (6–4) (-)

Atlanta Falcons palaa ansaitulta huiliviikoltaan tositoimiin. Ero divisioonan kärjessä hupeni viime viikon aikana yhteen voittoon ja seuraavien viikkojen tasokkaat puolustukset pistävät joukkueen todelliseen testiin. Jos Falcons onnistuu nappaamaan 2–3 voittoa kolmelta seuraavalta viikolta, voidaan joukkue nostaa todellisten mestarisuosikkien joukkoon.

Viime kierroksen ottelu: Huiliviikko

Tuleva vastustaja: Arizona Cardinals (4–5–1)

6. Kansas City Chiefs (7–3) (-2)

Kaikki voittoputket päättyvät joskus ja tällä kertaa oli vuorossa Chiefsin viime kaudella aloittama kotivoittojen sarja. Putki venyi aina 10 otteluun asti, kunnes 11. yrityksellä vierasjoukkue, tällä kertaa Buccaneers, näytti paremmuutensa. Vähämaalisia otteluita viime viikot pelannut Chiefs kärsi selvästi tähtipuolustaja Marcus Petersin poissaolosta, mutta sekään ei selitä tappiota kokonaisuudessaan. Ensi viikon ottelu Broncosia on elintärkeä, sillä joukkueet ovat divisioonassa tasoissa tällä hetkellä. Marraskuu on vielä mahdollisuus kääntää tuossa ottelussa plussan puolelle, muuten Raiders ja Broncos lähtevät karkumatkalle.

Viime kierroksen ottelu: Chiefs – Buccaneers 17–19

Tuleva vastustaja: Denver Broncos (7–3)

5. Denver Broncos (7–3) (+1)

Broncos paranteli asemiaan pelaamatta viime viikolla otteluakaan. Chiefsin tappio maistui Denverin korkeuksissa makealta ja ensi viikolla joukkue voi laittaa lisää vettä myllyyn kotikentällään Chiefsiä vastaan. Broncosin divisioonan sisäiset ottelut eivät ole tähän mennessä menneet putkeen (1–2) ja tappio Chiefsille asettaa joukkueen todelliseen takaa-ajajan asemaan.

Viime kierroksen ottelu: Huiliviikko

Tuleva vastustaja: Kansas City Chiefs (7–3)

4. Oakland Raiders (8–2) (+1)

Raiders jatkoi neljännellä peräkkäisellä voitollaan kulkuaan kohti kauan odotettuja pudotuspelejä. Itseasiassa joukkue valloitti jo AFC:n ykköspaikan ohi Patriotsin, jota kovin moni tuskin osasi odottaa ennen kauden alkua. Lukuisat Raiders-fanit ympäri Euroopan saavat nauttia viihdyttävistä otteista viikosta toiseen ja Meksikossa joukkue näytti, ettei sen hyökkäyksen tarvitse edes pitää palloa pitkään käsissään tehdäkseen pisteitä. Itseasiassa Texans piti tuossa ottelussa yli jakson verran enemmän palloa itsellään, muttei siitä huolimatta pystynyt keräämään yli 20 pistettä. Panthersia vastaan joukkueen puolustuksen on petrattava entisestään, koska maanantaiyön otteilla Cam Newtonin johtama hyökkäys saa liikaa siimaa saada pelinsä rullaamaan.

Oaklandissa on loistava flow tällä hetkellä päällä!

Viime kierroksen ottelu: Raiders – Texans 27–20

Tuleva vastustaja: Carolina Panthers (4–6)

3. New England Patriots (8–2) (-)

Patriots näytti olevan jopa pienissä vaikeuksissa 49ersia vastaan, kunnes Tom Brady otti mestarin elkein joukkueensa harteilleen. Vierasotteluiden sarake näyttää puhdasta 5–0-saldoa, vaikkei puolustus näytäkään olevan ykkösterässä. Keskushyökkääjä LeGarrette Blount ei onnistunut sunnuntaina maalinteossa, mutta jatkoi hyviä otteitaan 124 jaardin turvin. Miehellä on kasassa jo 12 TD:tä tähän mennessä ja on sillä Cardinalsin David Johnsonin kanssa koko liigan parhaat maalintekijät. Tällä viikolla joukkue jatkaa vierastaivaltaan New Jerseyssä Jetsiä vastaan, jonka jälkeen onkin vuorossa kaksi kotiottelua.

Viime kierroksen ottelu: 49ers – Patriots 17–30

Tuleva vastustaja: New York Jets (3–7)

2. Seattle Seahawks (7–2–1) (-)

Seahawks menee menojaan NFC West -divisioonassaan, kun se kasvatti johtonsa jo kolmeen voittoon. Kaiken todennäköisyyden mukaan senkin pitäisi jo riittää divisioonan voittoon, mutta kierroksia on sen verran jäljellä, että ehkei mennä vielä asioiden edelle.

Joukkue sai viime viikolla vihdoin takaisin ykköskeskushyökkääjä Thomas Rawlsin, mutta mies jäi tulokaskollegansa C.J. Prosisen jalkoihin tilastoissa. Prosise tikkasi neljällä yrityksellään 19 jaardia pitemmän matkan kuin kymmenen kertaa useammin yrittänyt Rawls. Prosisen komein suoritus vei pallon pitkältä omalta puoliskolta aina maalin asti, kuten alla olevasta klipistä voi ihailla. Tämän kaksikon turvin joukkueen juoksuhyökkäyskin näyttäisi vihdoin olevan oikealla tasolla ja siten tuloksien ei voi muuta odottaa kuin parantuvan.

https://youtu.be/xXhRe16fUtI?list=PLRdw3IjKY2gmR7zUH3am0Qqh09GKlly-G

Tuossa sunnuntain ottelussa nähtiin myös laitahyökkääjä Doug Baldwinin NFL-uran ensimmäinen heitto, jonka pelinrakentaja Russell Wilson nappasi kiinni komean hyökkäyskuvion päätteeksi ja lönkötteli aina maaliin asti. Maali oli puolestaan Wilsonin ensimmäinen, jonka hän on tehnyt kiinniottamalla.

Viime kierroksen ottelu: Seahawks – Eagles 26–15

Tuleva vastustaja: Tampa Bay Buccaneers (5–5)

1. Dallas Cowboys (9–1) (-)

Dak Prescott (Getty)

Dak Prescottin hymy on jo verrattavissa viime kaudella nähtyyn Cam Newtonin taidonnäytteeseen. Dallasin suunnalla muutamalla muullakin herralla on naama tällä hetkellä muikeana. (Getty)

Jatkaako Cowboys-hyökkäys vyöryään koko loppukauden ajan? Viimeiset kahdeksan viikkoa ovat tuoneet yli 400 jaardia per ottelu ja viime viikollakin tahti oli sama, vaikka keskushyökkääjä Ezekiel Elliott oli alkuottelun näkymättömissä. Lopulta mies pystyi murtautumaan 97 jaardin edestä puolustusmuurin läpi, mutta yritysten keskiarvo oli silti kauden toiseksi heikoin. Heittohyökkäys piti loistavasti Cowboysin vauhdissa ja seitsemän miestä tilastoi itselleen kaksinumeroiset kiinniottojaardit. Pelinrakentaja Dak Prescott puolestaan tilastoi itselleen jo kolmatta kertaa peräjälkeen yli 120 QB-indeksin virheettömällä pelillään. Ensi viikolla on luvassa äärettömän mielenkiintoinen divisioonan sisäinen ottelu Redskinsiä vastaan.

Viime kierroksen ottelu: Cowboys – Ravens 27–17

Tuleva vastustaja: Washington Redskins (6–3–1)

Power Rankings TOP 5 maailmalla

Jenkkien ykkösmedioiden arviot viikon 12 nokkimisjärjestyksestä:

  • ESPN: 1. Cowboys, 2. Seahawks, 3. Patriots, 4. Raiders, 5. Broncos
  • FOX Sports: 1. Cowboys, 2. Seahawks, 3. Patriots, 4. Raiders, 5. Broncos
  • CBS Sports: 1. Cowboys, 2. Patriots, 3. Raiders, 4. Broncos, 5. Seahawks
  • NFL.com: 1. Cowboys, 2. Seahawks, 3. Patriots, 4. Raiders, 5. Giants
  • USA Today: 1. Cowboys, 2. Seahawks, 3. Patriots, 4. Falcons, 5. Raiders

Kansikuva: Getty