NFL Power Rankings 2016: Viikko 2 – Cardinals petti monien odotukset

Ensimmäinen kierros antoi suuntaviivoja uuteen kauteen, kun ykkösmiehistöt nähtiin viimein tositoimissa. Rams ja Redskins kokivat pahimmat selkäsaunat, kun taas suurin osa muista otteluista päättyi alle maalin erolla. Power Rankings -listamme ei vielä ensimmäisen kierroksen jäljiltä saanut uusia tulijoita TOP 10:n joukkoon, mutta Patriotsia lukuunottamatta kaikilla sijoitukset lähtivät jo elämään. Tulevalla kierroksella kohtaavat kärkipään joukkueista toisensa Vikings ja Packers sekä Steelers ja Bengals, joten huippumatseja on taas luvassa.

Faneille.comin TOP 10

10. Minnesota Vikings (1–0) (-1 sija viime viikosta)

Vikingsin hyökkäys oli pulassa Titansia vastaan, eikä siitä olisi yksinään ollut nostamaan joukkuettaan voittoon, mutta siinä vaiheessa puolustus astui esiin ja hoiti kahden maalinsa turvin voiton kotiin. On vaikeaa nähdä pelinrakentaja Shaun Hillin jatkavan vielä toisen ottelun avauksessa vaan hänen paikkansa tullee ottamaan Sam Bradford. Seuraavaan otteluun tarvitaan puolustuksen tason pysymistä samalla tasolla ja hyökkäyksen pääsyä vauhtiin, sillä vastaan asettuu tärkeässä ottelussa Green Bay Packers.

Viime kierroksen ottelu: Titans – Vikings 16–25

Tuleva vastustaja: Green Bay Packers (1–0)

9. Oakland Raiders (1–0) (+1)

Oakland järjesti muutaman ylimääräisen sydämen tykytyksen viime ottelun seuraajille lähtiessään hakemaan pisteen tappioasemassa kahden pisteen lisäyrityksellä johtoasemaa aivan ottelun loppuvaiheilla. Loistavassa iskussa ollut hyökkäys hoiti tilanteen mallikkaasti nimiinsä ja pitkän avauspotkunsa jäljiltä ei päästänyt Saintsia enää kunnon potkumaalietäisyydelle. Tällä puolustuksella jatkosta tulee haastava, mutta joukkueen onneksi seuraava vastustaja on oikein sopiva sparraaja kehittämään sitäkin osa-aluetta.

Viime kierroksen ottelu: Saints – Raiders 34–35

Tuleva vastustaja: Atlanta Falcons (0–1)

8. Carolina Panthers (0–1) (-4)

Viime kauden lopulla nähty letkeä ja hymyilevä pelinrakentaja Cam Newton oli vaihtunut kesän aikana jännittyneeseen ja hieman jopa kankeaan versioon itsestään. Tähän osasyyllisiä voi etsiä myös hyökkäyksen linjasta, joka ei mahtanut vastustajan rynnistyksille mitään. Näillä asioilla oli suora vaikutus joukkueen otteisiin sekä voiton lipsumiseen viime vuoden mestarille. Potentiaalia näkyi kentällä kuitenkin vaikka millä mitalla ja eri pelipaikoilla, joten tappiosta on turha vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

Viime kierroksen ottelu: Broncos – Panthers 21–20

Tuleva vastustaja: San Francisco 49ers (1–0)

7. Seattle Seahawks (1–0) (-1)

Niukka avausvoitto oli todella makea loppukautta ajatellen, vaikkei se tullutkaan joukkueen toivomalla tavalla. Kaiken kukkuraksi ottelu meinasi lipsahtaa vielä viime metreillä vastustajalle. Seahawksin hyökkäys oli viimeistä jaksoa lukuunottamatta vielä kesälomamoodissa, mutta käänsi kurssiaan sopivasti lopussa. Puolustus ei pettänyt kotikentällä tälläkään kertaa.

Viime kierroksen ottelu: Seahawks – Dolphins 12–10

Tuleva vastustaja: Los Angeles Rams (0–1)

6. Arizona Cardinals (0–1) (-4)

Moni uskoi Cardinalsin vievän voiton Patriotsista, joka pelasi ilman kahta supertähteään. Eikä se kaukana ollutkaan, kun ottelu lopulta ratkesi Arizonan ohimenneeseen 47 potkumaaliyritykseen. Tappio voi nousta vielä suureen rooliin joulukuussa, kun pudotuspelipaikkoja todellisuudessa ratkotaan. Suurin luotto kohdistuu laitahyökkääjä Larry Fitzgeraldiin, joka onnistui kahdesti maalinteossa.

Viime kierroksen ottelu: Cardinals – Patriots 21–23

Tuleva vastustaja: Tampa Bay Buccaneers (1–0)

5. Cincinnati Bengals (1–0) (+1)

Jetsin Darrelle Revis jäi pahasti Bengalsin A.J. Greenin jalkoihin avauskierroksella. (Getty)

Jetsin Darrelle Revis jäi pahasti Bengalsin A.J. Greenin jalkoihin avauskierroksella. (Getty)

Duo Andy DaltonA.J. Green ei ollut kadottanut toisiaan offseasonin aikana. Parin yhteispeli onnistui 12 kertaa vieden joukkuetta huimat 180 jaardia eteenpäin. Tämä kaikki siitä huolimatta, että Dalton löysi itsensä maan pinnasta pallo sylissään seitsemästi. Tämä kaksikko tulee tekemään jatkossakin pahaa jälkeä vastustajiensa takapuolustukselle. Seuraava ottelu olisi todella tärkeää voittaa, sillä vastaan astelee divisioonan voitosta taisteleva Steelers.

Viime kierroksen ottelu: Jets – Bengals 22–23

Tuleva vastustaja: Pittsburgh Steelers (1–0)

4. Denver Broncos (1–0) (+1)

Nuori pelinrakentaja Trevor Siemian oli vaikeuksissa hyökkäyksen rakentelun kanssa, mutta viime kaudelta tuttu kaava toimi jälleen. Huippupuolustus tuki hyökkäystä uskomattomalla tavalla ja sitä kautta Siemiankin pääsi paremmin otteluun kiinni. Sama kaava toi viime vuonna mestaruuden, eikä saman toistamisen avausottelun perusteella ole mitenkään mahdoton skenaario.

Viime kierroksen ottelu: Broncos – Panthers 21–20

Tuleva vastustaja: Indianapolis Colts (0–1)

3. Pittsburgh Steelers (1–0) (+5)

Redskins oli kuin vastaantulija Steelersin ottaessa ottelun hallintaansa toisesta neljänneksestä lähtien. Kolme joukkueen hyökkäyksen ykköstähteä hoiti käytännössä ottelun keskenään kotiin neljän TD:nsä turvin, joista kaksi tuli DeAngelo Williamsin 143 jaardin ohessa ja kaksi Antonio Brownin sekä Ben Roehtlisbergerin yhteistyöllä. Kun Le’Veon Bell liittyy joukkueen vahvuuteen muutaman viikon päästä, käy vastustajia jo sääliksi. Vaikeaa sanoa, oliko kyseessä Redskinsin heikot suoritukset vai Steelersin kehittynyt puolustus, mutta vastustaja ei päässyt lopulta edes lähelle.

Viime kierroksen ottelu: Redskins – Steelers 16–38

Tuleva vastustaja: Cincinnati Bengals (1–0)

2. Green Bay Packers (1–0) (+2)

Voitto Jaguarsista tuli hiuksen hienolla erolla, mutta olihan se hienoa katseltavaa, kun Packersin hyökkäys vyöryi kerta toisensa jälkeen kohti vastustajan päätyä. Aivan samaa ei voi sanoa puolustuksesta, joka viime kaudella pelasi hyvällä tasolla, mutta päästi nyt Jacksonvillen etenkin ottelun loppupuoliskolla toisinaan turhankin helpon näköisesti. Niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin on paljon potentiaalia, josta nähtiin välähdyksiä sunnuntaina. Komein suoritus nähtiin pitkältä sairaslomalta palanneelta Jordy Nelsonilta sekä luotto-QB Aaron Rodgersilta, joista jälkimmäinen viskasi pallon ilmaan maanpinnasta puolustaja paidassa kiinni ja vastaavasti Nelson nappasi pallon maaliviivalla puolustustajan paremmasta asemasta huolimatta. Seuraavassa ottelussa nähty taso tuskin enää riittää, kun vastassa on Vikings-puolustus.

Viime kierroksen ottelu: Jaguars – Packers 23–27

Tuleva vastustaja: Minnesota Vikings (1–0)

1. New England Patriots (1–0) (-)

Viime kauden lopulla Patriotsin lähes koko hyökkäys oli sairastuvalla, mutta Tom Bradyn ja Rob Gronkowskin suosioisella avustuksella joukkue napsi monta voittoa siitä huolimatta. Tällä kertaa osat vaihtuivat ja tähtikaksikko seurasi ottelun siviilit päällä, kun muu hyökkäyskalusto pelinrakentaja Jimmy Garoppolon johdolla nappasi yllätysvoiton Cardinalsista. Vaikein etappi neljän ottelun kiertueesta ilman Bradyä on takana ja seuraavaksi vuorossa on Dolphins kotonaan. Vastaavilla otteluilla tästä kiertueesta tulee ennakoimattoman tuloksekas.

Viime kierroksen ottelu: Cardinals – Patriots 21–23

Tuleva vastustaja: Miami Dolphins (0–1)

TOP 5 muualla

Joukkueiden marssijärjestystä arvioivat monet tahot myös Atlantin toisella puolella. Tässä muutaman paikallisen median näkemykset viiden kärjestä tällä viikolla.

 • ESPN: 1. Packers, 2. Patriots, 3. Seahawks, 4. Steelers, 5. Cardinals
 • FOX Sports: 1. Patriots, 2. Seahawks, 3. Packers, 4. Steelers, 5. Cardinals
 • CBS Sports: 1. Patriots, 2. Packers, 3. Bengals, 4. Seahawks, 5. Broncos
 • NFL.com: 1. Patriots, 2. Broncos, 3. Packers, 4. Steelers, 5. Seahawks
 • USA Today: 1. Patriots, 2. Steelers, 3. Packers, 4. Broncos, 5. Panthers

Lukijoiden mestarisuosikki on New England Patriots

Patriots-faneja ja joukkueeseen uskovia löytyy paljon Faneille.comin lukijoiden joukosta. (Getty)

Patriots-faneja ja joukkueeseen uskovia löytyy paljon Faneille.comin lukijoiden joukosta. (Getty)

Faneille.comin järjestämään NFL:n mestaruuskyselyyn saatiin kahden viime viikon aikana satoja näkemyksiä. Tuttuun tapaan kärjestä löytyi joukkueita, kuten Steelers, Panthers, Packers ja Patriots, joka tuskin yllättää ketään. Sen sijaan hallitsevan mestarin, Broncosin, äänet jäivät minimiin. Ensimmäinen kierros saattoi jo muuttaa monenkin ajatuksia omasta aiemmasta arviostaan.

Kiitos jokaiselle näkemyksensä antaneelle ja viihdyttävää NFL-kautta!

Kärkipään äänet jakautuivat seuraavasti:

 1. 19,3 % prosenttia äänistä – New England Patriots
 2. 13,7 % – Green Bay Packers
 3. 9,2 % – Seattle Seahawks
 4. 7,0 % – Carolina Panthers
 5. 6,2 % – Arizona Cardinals
 6. 5,6 % – Pittsburgh Steelers
 7. 4,2 % – Miami Dolphins
 8. 3,6 % – Cincinnati Bengals, New York Giants & Oakland Raiders
 9. 3,1 % – San Francisco 49ers
 10. 2,5 % – Dallas Cowboys

Kansikuva: Getty