NFL Power Rankings 2016: Viikko 7 – Cowboys vahvassa nousussa

Viime viikko toi tullessaan ison kasan tappioita liigan kärkipään joukkueille, joka entisestään tasoitti asetelmia. Tällä hetkellä neljällä voitolla joukkue on vielä kiinni pudotuspelipaikassa, kun taas kolmen voiton joukkueita on yhteensä yhdeksän kärkkymässä heti perässä. Ottelut jatkuvat heti huomenna ja sunnuntaina tehdään jonkinlaista Eurooppalaista jefuhistoriaa, sillä silloin pelataan ensimmäinen ottelu paremmin rugby-areenana tunnetulla Twickenhamin stadionilla Lontoossa.

Power Rankings TOP 10

10. Arizona Cardinals (3–3) (uusi)

Aikaisin tiistaiaamuna nähtiin komea murskalukemiin päättynyt ottelu, jonka isäntänä Cardinals näytti kaapinpaikan Jetsin syöksykierteessä olevalle joukkueelle. Samalla Arizona aloitti kauden ensimmäisen voittoputkensa, kun viime viikolla oli jo kaatunut komeasti 49ers. Pääosassa viime näytöksessä esiintyivät viikon huilin jälkeen pelikuntoon saatu pelinrakentaja Carson Palmer virheettömällä työskentelyllään sekä ennen kaikkea huippukautta pelaava, viime kauden tulokas, keskushyökkääjä David Johnson, jonka 111 juoksujaardia ja 3 TD:tä ratkaisivat lopulta ottelun. Tällä hetkellä meno näyttää lupaavalta ja mahdollisuuksia on vaikka mihin, mutta ensi viikon kotiottelu Seahawksia vastaan näyttää joukkueen todellisen nykykunnon.

Viime kierroksen ottelu: Cardinals – Jets 28–3

Tuleva vastustaja: Seattle Seahawks (4–1)

9. Pittsburgh Steelers (4–2) (-6 sijaa viime viikosta)

Steelers kärsi kirvelevän vierastappion Dolphinsille, mutta suurin huolenaihe on tällä hetkellä joukkueen terveystilanne. Juuri kun keskushyökkääjä Le’Veon Bell saatiin pelikelpoiseksi, alkoi penkin toisesta päästä pudota pelaajia oikein urakalla sairastuvalle. Suurin menetys on ilman muuta Ben Roethlisbergerin loukkaantuminen, joka pitää miehen sivussa ainakin Patriots-ottelusta. Kun hänen lisäkseen miehet, kuten tukimies Ryan Shazier, puolustuksen ulompi linjamies Cameron Heyward, laitahyökkääjä Markus Wheaton ja sentteri Cody Wallace ovat myös sivussa, olisi kauden suurin ihme, jos Steelers selviytyisi voittajana ottelusta maaliin. Joukkueen onneksi huiliviikko odottaa jo nurkan takana ja viikolla 9 nähtäneenkin taas tutumman näköinen kokoonpano paikallisvastustaja Ravensia vastaan.

Viime kierroksen ottelu: Dolphins – Steelers 30–15

Tuleva vastustaja: New England Patriots (5–1)

8. Buffalo Bills (4–2) (uusi)

Bills nousee ensimmäistä kertaa listan kärkikymmennikköön, eikä suotta. Joukkue on neljän ottelun voittoputkessa ja kun huomioidaan, että mukana on voitto Patriotsista, on Bills ilmoittautunut tosissaan mukaan taisteluun divisioonan voitosta. Valmentajavelho Rex Ryan on saanut puolustuksen huippuiskuun ja kahdessa viime ottelussa myös hyökkäys on esitellyt osaamistaan. Tällä hetkellä Billsillä on liigan paras piste-ero (59), joka antaa pelaajille lisäuskoa vierasmatkalle Miamiin.

Viime kierroksen ottelu: Bills – 49ers 45–16

Tuleva vastustaja: Miami Dolphins (2–4)

7. Green Bay Packers (3–2) (-2)

Mitä ihmettä Green Bayssä tapahtuu? Hyökkäyksellä on uskomattomia vaikeuksia, eikä heikkoja otteita esittävän pelinrakentaja Aaron Rodgersin tilannetta helpota lainkaan keskushyökkääjä Eddie Lacyn loukkaantuminen, joka pitää miehen seuraavat viikot sivussa. Lyhyt viikko ennen seuraavaa matsia ei juurikaan anna joukkueelle aikaa tehdä muutoksia peliinsä, joten Bears tulee hoitaa samoilla pelimerkeillä kuin viime ottelukin. Bears olisi voitettava, jotta Packersin pelaajien itseluottamus saadaan edes kohtuulliselle tasolle ennen hirmuvireessä olevan Falconsin kohtaamista.

Viime kierroksen ottelu: Packers – Cowboys 16–30

Tuleva vastustaja: Chicago Bears (1–5)

6. Denver Broncos (4–2) (-)

Broncos on edelleen kiinni pudotuspelipaikassa, vaikka kaksi viimeistä ottelua ovatkin päättyneet tappioihin. Puolustus kantaa joukkueen vielä pitkälle, mutta hyökkäyksen osalta on vaikeaa löytää positiivista sanottavaa. Viime ottelussa kyllä nähtiin komeita juoksuja keskushyökkääjä C.J. Anderssonin toimesta, mutta suurin osa niistä olivat turhia, koska erilaiset rangaistukset veivät palloa lähes aina vastakkaiseen suuntaan. Puolustus tulee pääsemään seuraavassa ottelussa huomattavasti helpommalla, mutta samaa ei voi sanoa hyökkäyksestä, joka joutuu todella ikävään paikkaan Texansin painostuksen alla.

Viime kierroksen ottelu: Chargers – Broncos 21–13

Tuleva vastustaja: Houston Texans (4–2)

5. Dallas Cowboys (5–1) (+5)

Dallasissa myhäillään tyytyväisenä kevään hankintojen onnistumisista samalla, kun joukkue on jo edennyt viiden ottelun voittoputkeen. Tulokaspelinrakentaja Dak Prescott on niin kovassa vedossa, että jopa vuoden tulokkaan titteli on käden ulottuvilla, joskin seurakaveri Ezekiel Elliott on edelleen vielä kovemmassa iskussa. Jo tässä vaiheessa Prescott on nimetty aloittavaksi pelinrakentajaksi myös viikolle 8, vaikka Tony Romo saattaakin olla siinä vaiheessa jo pelikuntoinen. Vanha sanonta sanoo, ettei voittanutta kokoonpanoa kannata vaihtaa ja tässä tapauksessa valinta on varmasti perusteltu. Huiliviikon jälkeen on vuorossa äärimmäisen tärkeä ottelu divisioonan voiton kannalta, kun vastaan asettuu Eagles.

Viime kierroksen ottelu: Packers – Cowboys 16–30

Tuleva vastustaja: Huiliviikko

4. Atlanta Falcons (4–2) (-)

Falconsilla kävi pienoinen työtapaturma sunnuntaina, kun se päästi Seahawksin viimeisellä neljänneksellä kahdesti pisteiden tekoon ja sitä kautta jo hetken varmalta näyttänyt voitto lipui käsistä. Tuon ottelun loppu kannattaa käydä katsomassa, jos haluaa urheiluelämyksiä. Neljänneksen jälkimmäinen puolikas tarjosi niitä oikein olan takaa ja myös tuomareilla oli oma osansa tässä näytelmässä. Hyökkäys oli tuossakin ottelussa hyvällä jalalla liikkeellä ja pystyi murtautumaan kerta toisensa jälkeen vahvan Seahawks-puolustuksen ohi. Falconsin osalta tie menestykseen on auki ja ensi viikko tuskin tekee siihen mutkia.

Viime kierroksen ottelu: Seahawks – Falcons 26–24

Tuleva vastustaja: San Diego Chargers (2–4)

3. Seattle Seahawks (4–1) (+4)

Seahawksin viime ottelu käytiin pääpiirteittäin läpi jo yllä, joten jätetään sen loppuvaiheet kertaamatta. Voitto kelpasi joukkueelle ja vankisti sen asemia NFC West -divisioonan kärjessä, mutta samalla se paljasti heittopuolustuksensa haavoittuvuuden. Falcons teki kolme kertaa enemmän maaleja heittopeleillä kuin neljä edellistä vastustajaa yhteensä. Seuraavaksi samaa lähtee yrittämään paikallisvastustaja Cardinals.

Hyökkäyksen osalta Russell Wilsonin tehot jäivät huiliviikolle, mutta keskushyökkääjä Christine Michael pystyi auttamaan joukkuetta tärkeillä hetkillä ja onnistuikin kahdesti maalinteossa.

Viime kierroksen ottelu: Seahawks – Falcons 26–24

Tuleva vastustaja: Arizona Cardinals (3–3)

2. Minnesota Vikings (5–0) (-)

Sam Bradford (Getty)

Sam Bradford siirtyi päivää ennen kauden alkua tulevan vastustajan riveistä Vikingsiin. (Getty)

Paluu taukoviikolta tositoimiin tapahtuu haastavalla tavalla, sillä vierasmatka suuntautuu Philadelphiaan. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten Vikings-pelinrakentaja Sam Bradford kuittaa vanhalle seuralleen menneisyyden tapahtumat. Kolme vierasottelua seuraavien neljän viikon aikana on vaativa jakso, jonka Vikings kyllä pystyy alkukauden tasollaan hoitamaan kunnialla. Jatkuuko tappioton putki edelleen?

Viime kierroksen ottelu: Huiliviikko

Tuleva vastustaja: Philadelphia Eagles (3–2)

1. New England Patriots (5–1) (-)

Bengals oli vastaantulija viime viikolla Patriotsia vastaan, kun kaksikko Tom BradyRob Gronkowski jatkoi yhteistä ristiretkeään. Paikka Power Rankingsin ykkösenä ei heilahtanut ja seuraava ottelu loukkaantumisista kärsivää Steelersiä vastaan pitäisi olla jo taputeltu. Pitäisiköhän Patriotsin lippu vetää jo valmiiksi AFC:n korkeimmalle paikalle? Sen verran vakuuttavalta meno tällä hetkellä näyttää.

Viime kierroksen ottelu: Patriots – Bengals 35–17

Tuleva vastustaja: Pittsburgh Steelers (4–2)

Power Rankings TOP 5 maailmalla

Jenkkien ykkösmedioiden arviot viikon 7 nokkimisjärjestyksestä:

  • ESPN: 1. Patriots, 2. Vikings, 3. Seahawks, 4. Cowboys, 5. Broncos
  • FOX Sports: 1. Vikings, 2. Patriots, 3. Cowboys, 4. Seahawks, 5. Falcons
  • CBS Sports: 1. Vikings, 2. Patriots, 3. Seahawks, 4. Cowboys, 5. Packers
  • NFL.com: 1. Vikings, 2. Patriots, 3. Cowboys, 4. Seahawks, 5. Falcons
  • USA Today: 1. Patriots, 2. Vikings, 3. Seahawks, 4. Falcons, 5. Cowboys

Kansikuva: Getty