NFL Power Rankings: Viikko 16

Viime viikon helpohkojen otteluiden myötä TOP 10 -listallamme ei tapahtunut tälle viikolle suurempia muutoksia. Pudotuspelijoukkueet alkavat olla selvillä ja kaksi viimeistä kierrosta keskitytään taistelemaan paremmista lähtöasetelmista ja kotiedusta pudotuspeleissä. Monta tasokasta ottelua on vielä jäljellä. Jos joulun vapailla on ylimääräistä aikaa, kannattaa se käyttää esimerkiksi Giantsin ja Panthersin viime viikon ottelun uusintaan. Ottelusta ei tilanteita ja mielenkiintoa puuttunut.

10. New York Jets (9–5) (-)

Jetsin loppukauden kannalta tuleva Patriots-ottelu tulee huonoon saumaan. Joukkue on loistavasta kaudestaan huolimatta lähellä jäädä ulos pudotuspeleistä ja tarvitsee elintärkeitä voittoja. Joukkueen voittaessa tulevan ottelun, tilanne on luonnollisesti huomattavasti parempi. Pelinrakentaja Ryan Fitzpatrickin otteet tuntuvat parantuvan sitä mukaan, kun parta lyhenee.

Viime kierroksen ottelu: Cowboys – Jets 16 – 19
Tuleva vastustaja: New England Patriots (12–2)

9. Cincinnati Bengals (11–3) (-)

Loistavaa puolustustyöskentelyä 49ersiä vastaan ja sen turvin pelinrakentajan vastuun saanut A.J. McCarron selvisi myös puhtain paperein ensimmäisestä startistaan. Andy Dalton huilaa ainakin vielä Broncos-ottelun, joten nuori mies saa uuden näytönpaikan. Jos puolustus hoitaa loppukaudellakin hommansa nähdyn kaltaisesti, ei AFC:n kakkossijaa pitäisi olla vaikeaa varmistaa.

Viime kierroksen ottelu: 49ers – Bengals 14 – 24
Tuleva vastustaja: Denver Broncos (10–4)

8. Denver Broncos (10–4) (-2 sijaa viime viikosta)

Broncosin puolustus joutui yllättäen isoihin vaikeuksiin Steelersiä vastaan ottelun edetessä, eikä joukkueen tavaramerkki pystynyt auttamaan nähtyä enempää. Chiefs on menossa kovaa vauhtia Broncosin ohi, joten tuleva ottelu Bengalsia vastaan olisi voitettava keinolla millä hyvänsä. Nähtäväksi jää, onko Peyton Manning jo siinä kunnossa, että hänet nähdään kokoonpanossa, ehkäpä jo avauksessakin.

Viime kierroksen ottelu: Steelers – Broncos 34 – 27
Tuleva vastustaja: Cincinnati Bengals (11–3)

7. Kansas City Chiefs (9–5) (-1)

Suvereeni esitys Baltimoressa toi kahdeksannen peräkkäisen voiton jo joukkueelle. Helppo kotiottelu Brownsia vastaan tulee loistavaan saumaan, sillä Chiefsillä on jo viikonloppuna mahdollisuus ohittaa Broncos AFC West -divisioonassa.

Viime kierroksen ottelu: Ravens – Chiefs 14 – 34
Tuleva vastustaja: Cleveland Browns (3–11)

6. Green Bay Packers (10–4) (+2)

Packersin ketsuppipurkin kansa odottaa vielä ponnahtamistaan, mutta joukkue on löytänyt voittavan kaavan, jonka kautta syöksykierre on saatu lopullisesti katkaistua. Vaikka hyökkäys ei edelleenkään ole liigan kärjen tasolla, ei se tunnu haittaavan joukkuetta. Puolustus toimii ja hyökkäyskin pystyy hoitamaan palloa sopivaan tahtiin ylöspäin, eikä Raidersilla ainakaan ollut sanan sijaa lopulta ottelussa. Tuleva vastustaja on liigan yksi kuumimmista joukkueista ja voitto tuosta ottelusta nostaisi Packersin lähelle NFC:n kakkossijaa, mutta ennen kaikkea antaisi myrskyvaroituksen koko liigalle pudotuspelejä ajatellen.

Viime kierroksen ottelu: Raiders – Packers 20 – 30
Tuleva vastustaja: Arizona Cardinals (12–2)

5. Pittsburgh Steelers (9–5) (-)

Steelers-hyökkäys on viikosta toiseen huippuiskussa. Kun Broncos-puolustus ei pystynyt sitä pysäyttämään, tuntuu lähes mahdottomalta, että siihen pystyisi myöskään Ravens viikonloppuna. Yksittäisenä nostona joukkueesta on huomioitava laitahyökkääjä Antonio Brown, joka Broncos-ottelussa saalisti 189 jaardia ja 2 TD:tä.

Viime kierroksen ottelu: Steelers – Broncos 34 – 27
Tuleva vastustaja: Baltimore Ravens (4–10)

4. Seattle Seahawks (9–5) (-)

Seahawksin viiden ottelun voittoputki sinetöi jo varman pudotuspelipaikan. Divisioonan voittoon sillä ei enää ole asiaa, mutta sillä tuskin on merkitystä. Parivaljakko Russell WilsonDoug Baldwin pelaavat tällä hetkellä hyvin yhteen ja on mielenkiintoista nähdä, miten Rams lähtee heitä puolustamaan. 10 TD:tä neljässä viime ottelussa antaa odottaa vielä paljon loppukaudelta.

Viime kierroksen ottelu: Seahawks – Browns 30 – 13
Tuleva vastustaja: St. Louis Rams (6–8)

3. New England Patriots (12–2) (-)

Patriots haki tärkeän voiton Titansista ja nousi AFC:n kärkeen yhden voiton erolla seuraavaan. Nyt jo nähtiin, miten paljon joukkuetta helpottaa, kun avainpelaajia palaa loukkaantuneiden listalta takaisin pelikentälle. Patriots voitollaan varmistaisi huilivuoron ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle ja sitä joukkue todellakin kaipaa saadakseen pelaajia takaisin pelikuntoon.

Viime kierroksen ottelu: Patriots – Titans 33 – 16
Tuleva vastustaja: New York Jets (9–5)

2. Arizona Cardinals (12–2) (-)

Turvallisissa asemissa oleva Cardinals aloittaa pudotuspelit jo nyt, kun vastaan asettuvat Packers ja Seahawks, molemmat pudotuspelipaikkansa jo varmistaneita. On todennäköistä, että Cardinals tulee kohtamaan toisen tai jopa molemmat joukkueet vielä jatkopeleissä, joten kaikkia ässiä ei välttämättä lyödä pöytään. Kävi seuraavissa otteluissa miten tahansa, on Cardinals runkosarjan suurimpia voittajia joka tapauksessa.

Viime kierroksen ottelu: Eagles – Cardinals 17 – 40
Tuleva vastustaja: Green Bay Packers (10–4)

1. Carolina Panthers (14–0) (-)

Panthersille meinasi käydä työtapaturma sunnuntaina, kun huomattavassa johtoasemassa joukkue lähti mukaan Giantsin Odell Beckhamin sirkukseen ja ote kääntyikin vastustajalle. Kunniakkaasti joukkue pystyi siitä huolimatta hoitamaan ottelun lopun ja jatkamaan tappiotonta putkeaan. Cam Newton ansaitsi tuossa ottelussa nimensä historiankirjoihin, joka näkyi myös fantasiapelejä pelaavilla miehen pistesaaliissa, kun Newton tilastoi itselleen 5 TD:tä, 100 juoksujaardia ja yli 300 heittojaardia. Tähän yhdistelmään ei ole kukaan ennen pystynyt. Joukkue kohtaa enää Falconsin ja Buccaneersin, joten tappiosarake saattaa tosiaan jäädä nollille. Kukapa olisi uskonut viime kauden 7–8–1-saldon jälkeen?

Viime kierroksen ottelu: Giants – Panthers 35 – 38
Tuleva vastustaja: Atlanta Falcons (7–7)

Kansikuva: Getty