NFL Power Rankings: Viikko 9

Yhdeksän viikkoa enää runkosarjaa jäljellä, mutta siitä huolimatta kaiken kaikkiaan neljä joukkuetta porskuttaa edelleen ilman tappioita. Vastaavaa ei hetkeen ole koettu ja tämän viikon jälkeen kaikilla joukkueilla voi olla edelleen puhdas saldo. Yksi alkukautensa tappioitta aloittanut koki ensimmäisen tappionsa, kun Packers hävisi uudelleen syntyneelle Broncosille viime viikolla.

Minnesota Vikings tekee paluun listalle yhden väliviikon jälkeen, kun se tarrasi kiinni pudotuspelipaikkaan kolmen ottelun voittoputkensa ansiosta. Uutena tulokkaana nähdään yllättäjäjoukkue Oakland Raiders, joka on tällä hetkellä AFC:ssä sijalla viisi ja myös matkalla jatkopeleihin.

10. Oakland Raiders (4–3) (uusi)

Joukkueen pelinrakentaja Derek Carr on käsittämättömässä iskussa. 7 TD:tä ja 622 heittojaardia kahdessa viime ottelussa ovat auttaneet joukkueen jo AFC:n kärjen tuntumaan. On hienoa nähdä vihdoin Raiders mukana pudotuspelitaistossa monen todella vaikean jälkeen. Viikonloppuna Raiders pääsee haastamaan Steelersin, joka joutuu otteluun ilman keskushyökkääjä Le’Veon Belliä.

Viime kierroksen ottelu: Raiders – Jets 34 – 20

Tuleva vastustaja: Pittsburgh Steelers (4–4)

9. Seattle Seahawks (4–4) (+1 sijaa viime viikosta)

TOP 10 -listalle heikoimmalla voittosaldolla päässyt Seahawks vakuutti katsojat Cowboys-ottelun toisen puoliskon otteillaan. Joukkue suuntaa taukoviikolla kahden ottelun voittoputkessa ja tulee sen jälkeen kohtaamaan tärkeässä ottelussa Cardinalsin. Silloin liigan tämän hetken paras puolustus kohtaa NFL:n toiseksi tehokkaimman hyökkäyksen.

Viime kierroksen ottelu: Cowboys – Seahawks 12 – 13

Tuleva vastustaja: Huiliviikko

8. Minnesota Vikings (5–2) (uusi)

Kolme niukkaa voittoa putkeen ja joukkue on enää yhden voiton päässä NFC Northin ykkössijasta. Monille tuntematon laitahyökkääjä Stefon Diggs on äitynyt huimaan vauhtiin ja kerännyt viime otteluissa hurjan määrän kiinniottojaardeja. Loppukauden varalta nimi kannattaa laittaa muistiin. Joukkueella on edessään vaikea ottelusuma, mutta puolustus ja hyökkäys ovat valmiita haasteeseen.

Viime kierroksen ottelu: Bears – Vikings 20 – 23

Tuleva vastustaja: St. Louis Rams (4–3)

7. Atlanta Falcons (6–2) (-)

Falconsin kirvelevä jatkoaikatappio viime kierroksella ei vielä vaikuttanut joukkueen sijoitukseen listalla. Joukkueen turmioksi muodostuivat lukuisat rangaistukset, joista kertyi yhteensä 124 jaardia miinusta. Ykköstähtenä loistaa Matt Ryanin sijaan keskushyökkääjä Devonta Freeman, jolla on jo yli 1050 jaardia kasassa juoksuista ja kiinniotoista sekä 10 TD:tä.

Viime kierroksen ottelu: Falcons – Buccaneers 20 – 23

Tuleva vastustaja: San Francisco 49ers (2–6)

6. Arizona Cardinals (6–2) (-)

Cardinals-pelinrakentaja Carson Palmer jatkoi vakuuttavia otteitaan viime viikolla Brownsia vastaan. Huiliviikko luvassa ja sen jälkeen on edessä tärkeä divisioonaottelu Seahawksia vastaan.

Viime kierroksen ottelu: Browns – Cardinals 20 – 34

Tuleva vastustaja: Huiliviikko

5. Green Bay Packers (6–1) (-3)

Packers sai viime viikolla takaisin kaipaamansa vahvistuksen Davante Adamsin ja Eddie Lacyn, mutta oli silti pinteessä Broncosin vieraana. Selittelyille ei jäänyt sijaa ja heti perään joukkue kohtaa toisen voittamattoman joukkueen, kun Packers suuntaa Panthersin vieraaksi. Listan kakkossija muuttui huomattavasti heikommaksi, mutta nyt joukkueen on näytettävä, että Broncos-ottelu oli vain työtapaturma.

Viime kierroksen ottelu: Broncos – Packers 29 – 10

Tuleva vastustaja: Carolina Panthers (7–0)

4. Carolina Panthers (7–0) (-)

Uskomattoman hieno ja tärkeä voitto Coltsista jatkoajalla ei olisi voinut tulla parempaan paikkaan. Falcons hengittää Panthersin niskaan divisioonassa ja huikean puolustuksensa avulla edelleen tuntuu, että joukkue voi voittaa minkä joukkueen tahansa. Ensi viikonloppuna joukkueen hyökkäyslinja joutuu taas koetukselle, kun Packers ryntää Cam Newtonin kimppuun. Viime ottelussa säkityksiä tuli taas aivan liikaa.

Viime kierroksen ottelu: Panthers – Colts 29 – 26

Tuleva vastustaja: Green Bay Packers (6–1)

3. Denver Broncos (7–0) (+2)

Jotain ennen näkemätöntä tapahtui viime viikonloppuna Denverissä, kun Broncos-hyökkäys löysi vihdoin identiteettinsä. Kauan kadoksissa olleet tehot alkoivat löytyä ja hyökkäyskin pääsi pisteiden makuun. Tulevassa ottelussa Coltsia vastaan pelinrakentaja Peyton Manning voi sivuta Brett Favren ennätystä voittojen määrässä (186). Edelleen joukkueen voittoputkesta isoimman kiitoksen saa huikea puolustus.

Viime kierroksen ottelu: Broncos – Packers 29 – 10

Tuleva vastustaja: Indianapolis Colts (3–5)

2. Cincinnati Bengals (7–0) (+1)

Bengals ei ole koskaan ennen aloittanut kauttaan seitsemällä voitolla. Mitään estettä putken jatkumiselle ei pitäisi olla, kun vastaan asettuu aikaisin perjantaiaamuna heikosti tähän asti pelannut Browns. Vakuuttava hyökkäys jäi alhaiseen pistemäärään Steelersiä vastaan, mutta joukkue onnistui siitä huolimatta viemään tärkeän voiton kotiin tulijaisena.

Viime kierroksen ottelu: Steelers – Bengals 10 – 16

Tuleva vastustaja: Cleveland Browns (2–6)

1. New England Patriots (7–0) (-)

Sisempi laitahyökkääjä Rob Gronkowski jatkaa huippukauttaan. Seitsemän joukkuetta on yrittänyt jo hidastaa miehen etenemistä, mutta yksikään ei ole onnistunut kunnolla. Hänen roolinsa näkyy jaardeissa ja pisteissä, mutta niiden lisäksi mies on arvokas lisä hyökkäyslinjalle blokkauksillaan. Edelleenkin on epäselvää, voiko yksikään joukkue voittaa Patriotsia.

Viime kierroksen ottelu: Patriots – Dolphins 36 – 7

Tuleva vastustaja: Washington Redskins (3–4)

Kansikuva: Getty images