Kohti Spagettimaljaa: Jaguaarit-puolustus vahvistui jenkillä

Jyväskylä Jaguaarit on hankkinut ensi kesäksi toisen jenkkipelaajan. Tällä kertaa haaviin tarttui puolustuksen monitoimimies AJ McCrea.

Yliopisto-urallaan McCrea pelasi pääsääntöisesti kulmapuolustajan paikalla, mutta jyväskylässä herralle on tarjolla huomattavasti monipuolisempi rooli. Monipuolisempaa roolia kommentoi Jaguaarien kotisivuilla joukkueen puolustuksen koordinaattori Mikko Sammal seuraavasti:

”Hyödymme hänestä enemmän, kun laitamme hänet takapuolustajaksi tai ulommaksi tukimieheksi. Uskomme, että McCrea on tarpeeksi fyysinen näille paikoille ja hänen nopeutensa riittää varmasti sarjan jokaista keskushyökkääjää vastaan.”

Tuon kommentin pohjalta voidaan vetää myös päätelmä siitä, että jyväskylässä ainakin heittopuolustuksen pitäisi olla kunnossa ensi kesänä. Se taas on todella hyvä asia jyväskyläläisten kannalta, koska viime vuosien nuoseva trendi myös 1. divisioonassa on ollut heittohyökkääminen. Takavuosina vielä 1. divisioonan voittoon olisi riittänyt sarjan paras juoksupuolustus ja toimiva hyökkäys, mutta nykypäivänä se ei riitä edes finaaliin saakka. Tätä teoriaa tukee myös viime vuoden finaali, jossa kohtasi kaksi sarjan parasta ja varsinkin monipuolisinta hyökkäystä.

Tämän hetkisten tietojen ja uutisointien perusteella Jaguaarit pitääkin nostaa yhdeksi ensi kauden ennakkasuosikeista. Olihan joukkue jo viime vuonna pudotuspeleissä ja ilman huonoa kauden aloitusta joukkue olisi voinut yltää jopa finaaliin saakka.