Patriots, Raiders ja Seahawks varmistivat paikkansa NFL:n pudotuspeleissä

NFL etenee tasaisen varmaa vauhtia kohti runkosarjan päätöstä. Ensi yönä pelataan Redskins-Panthers-ottelu, jonka jälkeen jokaisella joukkueella on vielä kaksi ottelua jäljellä ennen kuin todelliset ratkaisupelit käynnistyvät. Viime viikolla jo aiemmin jatkopaikkansa varmistanut Dallas Cowboys sai seuraa kolmen joukkueen sinetöidessä voitoillaan omat paikkansa konferenssiensa kuuden joukkueen kärjessä.

Luukku 19: Pelaa 10 euroa Kasinon Christmas Flowers peleihin ja saat 20 ilmaiskierrosta.

Patriots hallitsee AFC:tä

AFC:n puolella sekä Raiders että Patriots sinetöivät jatkopaikkansa vierasvoitoillaan viime yönä. Kaudesta 2009 divisioonanasa voittanut Patriots kuittasi itselleen samalla myös huiliviikon pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle varmistamalla sijoituksensa konferenssin kahden kärjessä. Viimeksi kaudella 2002 pudotuspeleissä nähty Raiders nousi konferenssin kakkospaikalle, mutta yhden voiton vähemmän saalistanut Chiefs kärkkyy edelleen divisioonan kärkipaikkaa ja siten huilivuoroa. Toisaalta Raidersilla on vielä mahdollisuus myös nousta Patriotsin ohi konferenssin kärkeen varmistaen sillä kotiedun Super Bowliin asti, mutta se vaatii joukkueelta yhden voiton enemmän kuin naapurilta.

Kärjen takana muut yhdeksän mahdollista pudotuspelijoukkuetta jatkavat taisteluaan. Jatkoon tällä hetkellä ovat menossa kärkikaksikon lisäksi myös Steelers, Texans, Chiefs ja Dolphins. Heidän takanaan loppukiriä virittelevät Ravens, Titans, Broncos, Colts ja Bills. Tällä viikolla Chiefsillä, Steelersillä ja Dolphinsilla on mahdollisuus varmistaa jatkopaikkansa voitoillaan ja tarvittaessa muiden joukkueiden suotuisalla avustuksella.

AFC:n kärjen tilanne 19.12.2016

 1. Patriots (12-2)
 2. Raiders (11-3)
 3. Steelers (9-5)
 4. Texans (8-6)
 5. Chiefs (10-4)
 6. Dolphins (9-5)
 7. Ravens (8-6)
 8. Titans (8-6)
 9. Broncos (8-6)
 10. Colts (7-7)
 11. Bills (7-7)

Seahawks NFC West -divisioonan ykköseksi

Cowboys varmisti jo aiemmin oman divisioonansa voiton ja siten tiketin pudotuspeleihin vuoden tauon jälkeen. Joukkue sai viime viikolla seuraa, kun Seattle Seahawks nuiji Ramsin kotonaan ja varmisti NFC West -divisioonan voiton. Vuodesta 2010 lähtien vuosittain jatkossa nähty Seahawks pääsee näin yrittämään kauden 2013 mestaruutensa uusimista, mutta joutuu vielä viimeisillä kierroksilla tekemään parhaansa konferenssin kärkikaksikkoon yltääkseen. Falcons, Lions, Giants ja Redskins on myös kiinni jatkopaikoissa ja heistä Falcons ja Lions ovat vain puolikkaan voiton seattlelaisten takana. Buccaneers ja Packers kärkkyvät kärkikuusikon tuntumassa kohtuullisissa asetelmissa ja heidän takanaan vielä Vikingsillä, Saintsilla ja Panthersilla on teoreettiset mahdollisuudet jatkopaikkaan.

NFC:n kärjen tilanne 19.12.2016

 1. Cowboys (12-2)
 2. Seahawks (9-4-1)
 3. Falcons (9-5)
 4. Lions (9-5)
 5. Giants (10-4)
 6. Redskins (7-5-1)
 7. Buccaneers (8-6)
 8. Packers (8-6)
 9. Vikings (7-7)
 10. Saints (6-8)
 11. Panthers (5-8)

Joulu sekoittaa viikkorytmin

Ottelut jatkuvat ensi yön ottelun jälkeen torstaina, kun Eagles saa Giantsin vieraakseen. Joulun vuoksi suurin osa kierroksen otteluista pelataan jo lauantaina alkaen klo 20 Suomen aikaa ja Viasat tulee näyttämään tuttuun tapaansa useamman ottelun viikon varrelta.

Kansikuva: Getty