TK:n NFL Mock Draft 1.0 – erilainen skenaario eri silmin

Sampsa on julkaissut jo kaksi erilaista skenaariota varaustilaisuuden 1. kierroksen kulusta. Ennen kuin pääsemme julkaisemaan Faneille.comin virallisen arvion, otan katsauksen hieman eri silmin. Ykkösvaraus tullaan valitsemaan Suomen aikaa vappupäivän puolella ja näytöt tuohon tilaisuuteen alkaa olla jo esitelty. Seurat käyvät kuitenkin kilpajuoksua päivä päivältä hahmotellessaan tulevan kauden kokoonpanojaan, joissa myös varaukset esittävät omaa rooliaan.

1. Tampa Bay Buccaneers: Jameis Winston, QB

Tänä vuonna ei liene epäselvyyttä 1. varauksesta. Jameis Winston on vakuuttanut kaikki epäilijät ja tulee olemaan kova luu jo ensimmäisellä NFL-kaudellaan. Monipuolinen Winston sopii tuoreimpien QB-tähtien joukkoon, koska hän on näyttänyt pystyvänsä sekä johtamaan peliä että etenemään juoksemalla. Buccaneers ei voisi saada parempaa starttia kauteen kuin palkkaamalla Winstonin avauskokoonpanoonsa.

2. Tennessee Titans: Marcus Mariota, QB

Viime vuoteen verrattuna tarjolla on astetta laadukkaampia pelinrakentajia. Marcus Mariota oli yksi seuratuimmista pelaajista viime talvena ja hän onnistuikin lähes kaikessa, mitä teki. Palkinnoksi mies pokkasi ison läjän henkilökohtaisia pokaaleja, mutta ei aivan kantanut joukkuettaan voittoon finaalissa Ohio Statea vastaan. Jo viime kaudella hänelle olisi ollut kysyntää, mutta Mariota teki järkevän päätöksen jättäytyessään silloin pois draftista. Titans saa hänestä loistavan aloittavan pelinrakentajan nostamaan joukkueen vaikeuksista.

3. Jacksonville Jaguars: Dante Fowler Jr, OLB

Jaguarsilla on paljon näytettävää tulevalla kaudella. Kurssi on saatava nousemaan ja Dante Fowler voisi tuoda tarvittavan lisän muutenkin jo kohtuullisen hyvään puolustuslinjaan. Fowler näyttää pystyvän antamaan painetta vastustajan pelinrakentajalle ja se osa-alue Jaguarsilta on uupunut. Helppo valinta Jaguarsille.

4. Oakland Raiders: Kevin White, WR

Kevin White ja Amari Cooper käyvät taiston laitahyökkääjien ykkösvarauksesta. Kyse on viime kädessä henkimaailman asioista eli kummassa omistajat näkevät enemmän potentiaalia. Oma valinta osuu Whiten suuntaan ja Raiders, jos kuka, kaipaa laadukasta vastaanottajaa. Whitesta on miestä nousta jo ensi kaudella liigan kärkipäähän. Raidersissa hänellä on loistava tilaisuus nousta joukkueen arvokkaimmaksi pelaajaksi, mutta onko hän riittävän hyvä nostamaan joukkue suosta?

5. Washington Redskins: Leonard Williams, DE

Olisiko Redskinsin aika panostaa hieman puolustukseensa? Leonardo Williams olisi kuin nappi silmään, kun mietitään Washingtonin puolustuslinjaa. Mies pystyy pistämään tarvittavaa painetta vastustajan pelinrakentajalle ja hänessä on potentiaalia nousta J.J. Wattin ja kumppaneiden rinnalle yhtenä liigan vaarallisimpana puolustajana. Williams ansaitsisi ykkösvarauksen, mutta Redkins on varmasti parempi joukkue hänelle.

6. New York Jets: Shane Ray, DE

Loistavan kehityskäyrän omaava Shane Ray vakuutti viime kaudella Missourissa. Hän on kuin luotu metsästämään vastustajan pelinrakentajaa. Jetsillä lienee edelleen tilausta puolustuspäähän ja Ray kelpaa viime kauden perusteella ilman muuta siihen palapeliin.

7. Chicago Bears: Amari Cooper, WR

Bears kaipaa lisäuhkaa heittopeliinsä. Amari Cooper rikkoi lähes kaikki tärkeimmät laitahyökkääjien ennätykset viime kaudella Alabamassa. Kevin Whiten jälkeen, hän on varmasti seuraavana varattava ulompi laitahyökkääjä.

8. Atlanta Falcons: Vic Beasley, OLB

Viime kaudella Vic Beasley arvioitiin kakkoskierroksen varaukseksi. Mies kuitenkin päätti jatkaa yliopistouraansa vielä vuoden verran ja hän onnistuikin nostamaan osakkeitaan monien papereissa. Itse näen hänelle sopivaksi paikaksi Falconsin, joka kaipaa omaa ”säkitysjyräänsä”.

9. New York Giants: Brandon Scherff, OG

Brandon Scherff on mies, jota Giants kaipaa. Joukkueella on ollut isoja haasteita linjansa kanssa ja lienee sanomattakin selvää, että korkea varausnumero antaa hyvän mahdollisuuden vaikuttaa siihen.

10. St. Louis Rams: Ereck Flowers, OT

Giantsin tapaan myös Rams on ollut ongelmissa hyökkäyslinjansa kanssa. Jos Scherff ei kelpaa Giantsille tai jollekin muulle ennen Ramsia varanneelle, saa hän muuttaa St. Louisin alueelle. Oletettavaa kuitenkin on, että mies on jo tässä kohtaa poissa pelistä ja Rams saa etsiä vahvistuksensa toisaalta. Ereck Flowers on yksi hyvä vaihtoehto valinnaksi, vaikka mies onkin vielä aavistuksen raakile. Hyvä kehitys tuskin on jäänyt huomaamatta NFL-seuroilta ja siksi uskonkin Ramsin laittavan rahansa likoon hänen puolestaan.

11. Minnesota Vikings: Trae Waynes, CB

Vikings suorastaan janoaa Trae Waynesia, sillä hän sopii loistavasti joukkueen pelityyliin. Hänen nopeutensa tulee auttamaan Vikingsiä monessa tiukassa tilanteessa.

12. Cleveland Browns: DeVante Parker, WR

Browns on viime vuosina pyrkinyt luomaan vihdoin hyökkäyksensä sellaiseen iskuun, jolla noustaisiin pitkän hiljaiselon jälkeen pudotuspelitaistoon mukaan. Helppoa se ei tunnu olevan, mutta DeVante Parker olisi hyvä hankinta tukemaan nousua. Viime kausi meni Parkerilta pitkälti parannellessa loukkaantumistaan, mutta testitulosten perusteella mies on jo täydessä iskussa, kuten loppukauden ottelutkin antoivat ymmärtää.

13. New Orleans Saints: Bud Dupree, OLB

Tasaisen varmasti koko yliopistouransa pelannut Bud Dupree sopisi Saintsin puolustuslinjaan loistavasti. Mies on monipuolinen ja omaa vielä hyvän potentiaalin nykyominaisuuksiensa lisäksi.

14. Miami Dolphins: La’el Collins, OT

Dolpsinsilla on sopivan kokoinen pala purtavaksi, sillä he kaipaavat sekä laitahyökkääjää että vahvistusta hyökkäyslinjaansa. Koska parhaat laitahyökkääjät ovat tässä kohtaa varaustilaisuutta todennäköisesti jo menneet, päätynee Miami nappaamaan La’el Collinsin, jonka blokkaustaidosta joukkue saa vielä paljon apua hyökkäystensä rakenteluun.

15. San Francisco 49ers: Arik Armstead, DT

Oregon oli viime kaudella vahva, mutta syynä ei ollut pelkästään Mariotan johtama hyökkäys. Myös puolustus hoito työnsä esimerkillisesti ja Arik Armstead oli yksi tärkeä osa sitä. 49ers kaipaa pientä lisämaustetta peräpäähänsä ja Armstead on sopiva mies siihen.

16. Houston Texans: Breshad Perriman, WR

Texans on vailla tähtilaitahyökkääjää. Siihen ongelmaan haetaan varmasti kuumeisesti parannusta ja siitä syystä näen Breshad Perrimanin nousevan kiinnostuksen kohteeksi. Nopeana pelaajana hän on vaikea pideltävä ja sitä Texans juuri kaipaa.

on on

Georgian yliopistosta ponnistava Todd Gurley on piristysruiske, jota Chargers kaipaa (Getty)

17. San Diego Chargers: Todd Gurley, RB

Laadukkaita keskushyökkääjiä on vähän tarjolla tänä vuonna. Todd Gurley on oman pelipaikkansa isoin talentti tänä vuonna, mutta polvivammaan päättynyt viime kausi ei nosta liian korkeita odotuksia hänen varausnumerostaan. Chargersilla ei käytännössä ollut viime kaudella todellista juoksu-uhkaa lainkaan. Gurley olisi loistava lisä Branden Oliverin rinnalle tai jopa aloittavaksi keskushyökkääjäksi.

18. Kansas City Chiefs: Andrus Peat, OT

Ei liene kenellekään yllätys, että Chiefs kaipaa vahvistusta hyökkäyslinjaansa. Andrus Peat on yksi lahjakkaimmista jäljellä olevista linjamiehistä. Muitakin vaihtoehtoja Chiefsillä olisi, mutta Peat lienee varmin valinta.

19. Cleveland Browns: Eddie Goldman, DT

Brownsilla löytyy useampi pelipaikka, johon kaivataan vahvistusta. Tämä varaus osuu kuitenkin puolustuslinjaan ja sitä kautta tasaisen varmaan Eddie Goldmaniin.

20. Philadelphia Eagles: Landon Collins, SS

Eaglesin puolustuksessa oli viime kaudella havaittavissa vuotoa pitkissä heittopeleissä. Landon Collinsista voisi olla ongelman tilkitsijäksi.

21. Cincinnati Bengals: Malcom Brown, DT

Malcolm Brown on vakuuttanut Texasissa taidoillaan ja on loistava pelaaja täydentämään Bengals puolustuslinjaa, joka ei viime vuonna täysin vakuuttanut.

22. Pittsburgh Steelers: Marcus Peters, CB

Steelersillä on selkeä aukko Polamalun lähdön vuoksi ja sen täyttäjäksi on jonossa useampikin peluri. Marcus Peters on saanut rauhassa kasvaa Marshawn Lynchin mentoroinnissa NFL-tason puolustajaksi. Steelers olisi hänelle oiva paikka matkalla tähtiin.

23. Detroit Lions: D.J. Humphries, OT

Vaikka Lions kaipaakin vahvistusta puolustukseensa, uskon 1. kierroksen varauksen osuvan hyökkäyspuolelle. Urheilullinen D.J. Humphries voi nousta 1. kierroksen mustaksi hevoseksi ja samalla auttamaan Lionsia ensi kaudella.

24. Arizona Cardinals: Eli Harold, OLB

Hyvää nousukuntoa yliopistossa esittänyt Eli Harold voisi osua Cardinalsin kiikariin varausnumerolla 24. Arizonan puolustuslinja ei ole vielä siinä iskussa, mitä siltä odotetaan ja Haroldin lahjakkuuden avulla joukkue saisi useammaksi vuodeksi tärkeän aseen.

25. Carolina Panthers: Cedric Ogbuehi, OT

Monien papereissa Cedric Ogbuehi löytyy huomattavasti korkeammalta sijalta, mutta itse näkisin hänet vahvistamassa parhaiten Panthersin hyökkäyslinjaa.

26. Baltimore Ravens: Melvin Gordon III, RB

464052642

11,0 sekunnin tuloksellaan 60 jaardin ennätyksen rikkonut Melvin Gordon III tulee nostamaan Ravensin juoksuhyökkäyksen takaisin Ray Ricen aikaiselle tasolle. (Getty)

Ravensin juoksuhyökkäys oli täysin näkymätön viime kaudella. Joukkue hakee ehdottomasti tulivoimaista keskushyökkääjää riveihinsä ja Melvin Gordon III lienee paras vahvistus. Gordon nousi etenkin viimeisellä yliopistokaudellaan jokaisen omistajan listoille. Yli kahden maalin keskiarvolla kautensa päättänyt mies kellotti myös 60 jaardin juoksuennätyksen varauskandidaattien mittaustilaisuudessa.

27. Dallas Cowboys: Kevin Johnson, CB

Keskushyökkääjä kelpaisi Cowboyseille, mutta helmet on tässä kohtaa jo menneet toisaalle. Varasuunnitelmana toimiva olisi vahvistaa kulmapuolustajaosasto Kevin Johnsonin avulla.

28. Denver Broncos: T.J. Clemmings, OT

T.J. Clemmings sopisi täydentämään loistavasti Broncosin hyökkäyslinjaa. Hänen rantautuessaan oikealle puolelle, pääsevät muut pelaamaan parhailla paikoillaan.

29. Indianapolis Colts: Jake Fisher, OT

Jake Fisher on musta hevonen, joka saattaa yhtä lailla kelvata Broncosille edellisellä vuorolla. Coltsille hän olisi loistava täydennys muutenkin jo kohtuullisen vakuuttavaan hyökkäyslinjaan.

30. Green Bay Packers: Jalen Collins, CB

Packerin kokoonpanossa on kulmapuolustajan mentävä aukko. Näen Jalen Collinsin vahvistamassa ensi kauden mestarijoukkuetta.

31. New Orleans Saints: Nelson Agholor, WR

Monipuolinen Nelson Agholor voisi nousta Saintsissa tärkeäksi ulommaksi laitahyökkääjäksi, mutta kultaakin arvokkaampi täydennys hänestä tulee potkujen palauttajana.

32. New England Patriots: Laken Tomlinson, OG

Viimeisenä ensimmäisellä kierroksella varaava Patriots napannee turvallisesti Laken Tomlinsonin hyökkäyslinjaansa.