Tyhjätaskusta taivaisiin: Viikko 10

Jälleen on se päivä viikosta jolloin penkkiurheilijoita hemmotellaan koko yön kestävällä jenkkifutismaratonilla. Laji ei ole edelleenkään kaikille kovinkaan tuttu, joten osalle penkkiurheilijoista nämä sunnuntait eivät ole edelleenkään pyhiä päiviä niin kuin meille lajiin hörhähtäneille. Siksi vedonlyönti on oiva keino saada jännitystä myös näihin sunnuntai-iltoihin ja sitä kautta on helppo alkaa seuraamaan myös tätä ison veden takana lähes koko kansaa koskettavaa lajia. Perussäännöt lajista oppii jo yhden illan aikana ja lajin pienempiäkin hienouksia jo muutaman seuratun pelin aikana, joten jokaisen kannattaa antaa edes yhden sunnuntain kestävä mahdollisuus tälle hienolle lajille, joka varmasti tulee kiehtomaan jokaista kontaktilajeja rakastavaa penkkiurheilijaa. Eikä laji jätä varmasti kylmäksi myöskään niitä jotka rakastavat taktisia asioita, koska jenkkifutis on parhammillaan juuri kovia kontakteja ja taktisia nyanseja.

Jotta tämän viikon juttu ei menisi pelkäksi lajin markkinoinniksi niin mennäänpäs viimein oikeaan asiaan, elikkä vedonlyöntikohteiden läpikäymiseen.

Tyhjätaskun varma

20:00 Tennessee Titans +3.0 – Carolina Panthers 2 1.66 (Nordicbet)

Panthers on yllättänyt varmasti jokaisen lajia seuraavan hekilön voittamalla kaikki kahdeksan otteluaan. Titans taas ei ole vakuuttanut allekirjoittanutta tällä kaudella ollenkaan vaikka juuri edellisellä kierroksella joukkue yllätti hyvään vireeseen viime viikkoina yltyneen New Orleans Saintsin. Saintsin voitaminen onkin varmasti se asia, joka kummittelee monien mielessä tämän viikon kohteita mietittäessä. Allekirjoittanut ei usko Titansin pystyvän pelaamaan kahta todella hyvää ottelua putkeen. Viime viikon suoritusta kuitenkin siivitti Titansin tekemä valmentajan vaihdos, joka yleensä jenkkilässä toimii hetkittäisenä buustina joukkueelle. Panthers tuleekin ”nollaamaan” Titansin hyvän puolustuksensa avulla ja samalla joukkueen hyökkäys tulee hyödyntämään puolustuksen antamat mahdollisuudet armotta. Kohteeseen voi miettiä isompiakin tasoituksia, mutta allekirjoittanut tyytyy tällä kertaa suosittelemaan tätä ”varminta” vaihtoehtoa.

Tyhjätaskun rekkakohteet

20:00 Washington Redskins – New Orleans Saints 2 2.06 (Nordicbet)

MIKÄ TÄMÄ KERROIN ON? Siinä on kysymys, joka on vaivannut allekirjoittanutta jo muutaman päivän ajan. Syytä en ole vielä keksinyt ja siksi kohde lähtee allekirjoittaneen jokaiselle rekkalapulle mukaan.

20:00 Pittsburgh Steelers – Cleveland Browns: DeAngelo Williams Tekee touchdownin (Nordicbet)

DeAngelo Williams on ottanut itselleen Le’Veon Bellin loukkaantumisen jälkeen Steelersin aloittavan keskushyökkääjän paikan ja samalla myös vastuun siitä, että juoksuhyökkäys takoo touchdowneja. Olisi jopa jonkinlainen ihme jos Williams ei olisi tämän illan aikana kertaakaan maalialueella kumartamassa pallo kädessään keltaista pyyhettä heiluttavilla Steelers-faneille. Onhan Steelersin pakko keskittyä tänään juoksuhyökkäämiseen, koska pelinrakentajana todennäköisesti toimiva Ben Roethlisberger kärsii jonkinlaista jalkavammasta ja sitä kautta Steelersin pelikutsujen pitää hieman myös suojella pelinrakentajaa. Big Benin vakavampi loukkaantuminen voisi tuhota jopa koko Steelersin loppukauden.

Tyhjataskun hakukohteet

03:30 Seattle Seahawks – Arizona Cardinals 2 2.35 (Nordicbet)

Divisioonan sisäinen ottelu johon molemmat joukkueet pääsivät lähtemään kahden viikon huilin jälkeen. Ottelusta ei varmasti tule puuttumaan vauhtia ja hienoja suorituksia, joten jokainen yöllä silmäluomiaan auki pitävän kannattaa kääntää katseensa kohti Seattlea yön pikkutunneilla. Jos pelkkä katseen kääntö lähteen ei auta näkemään matsia niin avuksi voi hankkia Viaplay-palvelun ,joka näyttää tämän matsin kaikkien yön NHL-otteluiden lisäksi. Mitä sitten itse ottelun tapahtumiin tulee, niin niitä on ennakkoon vaikea tämän tarkemmin sanoa, mutta allekirjoittanut uskoo silti vierasjoukkueen suhteellisen tehokkaasti toimineen hyökkäyksen kääntävän ottelun vieraiden hyväksi. Puolustuksia vertailtaessa ei kuitenkaan niin isoja eroja saada, että ei Cardinals-hyökkäys pystyisi sitä kuromaan kiinni, koska Seahawks-hyökkäys on ollut koko alkukauden ajan todellisessa syväjäässä.

20:00 Philadelphia Eagles – Miami Dolphins 2 3.20 (Nordicbet)

Viime sunnuntaina allekirjoittanut uskoi Eaglesin voittavan ”kutinoiden” takia ja tänään allekirjoittanut uskoo Eaglesin häviävän ”kutinoiden” takia. Viime sunnuntaina nuo kutinat toivat voiton ja siksi niitä kuunnellaan myös tämän viikon kohteita mietittäessä. Mitään järkeviä perusteluja tälle kohteelle ei siis löydy, mutta jotenkin tämä ottelu vaikuttaa sellaiselta kahden sekavasti pelanneen joukkueen kohtaamiselta, jossa voi tapahtua ihan mitä vaan. Niinpä tuo yli kolmosen kerroin on sellainen, että ei ainakaan allekirjoittanut voi olla käyttämättä sitä. Eagles-hyökkäys on kyllä lämpenemässä, mutta puolustus taas on hieman kysymysmerkkien alla, koska viime viikon suoritus jätti paljon avoimia kysymyksiä. Nuo avoimet kysymykset ovatkin juuri sellaisia mihin Dolphins pystyy iskemään ja sitä kautta kääntämään ottelun itselleen. Allekirjoittanut ei tule suosittelemaan tätä kohdetta kenellekkään suurella panoksella pelattavaksi, mutta yhdeksi kohteeksi tätä voi miettiä esimerkiksi rekkalappuja pelattaessa.

Twitter: @tyhjatasku
Kansikuva: Getty