Pieni ja hento ote, siinä kaikki

Dave Lindholmin Pieni ja hento ote -biisi oli eilen kovassa soitossa Vetomiesten soittolistoilla Happee-Oilers -pelin päätyttyä. Yhtenä alkuvuoden parhaista kohteista pitämämme Happeen voitto kertoimella 2.25 oli jo tukevasti takataskussa Happeen karattua kolmannesssa erässä neljän maalin johtoon. Yläfemmojen läpsyvä ääni yhdistyi ’kamaa, boom ja sisäfilettä pöytään’ -huuteluun ympäri sosiaalisen median eri kommunikointikanavien. Sihisevien oluttölkkien ääni sekoittui ämyreistä pauhavaan Hirvivaara-kappaleeseen.

Ajassa 50.59 Janne Nurminen kaventaa lukemiksi 6–3. Tässä vaiheessa iloitsimme overinkin mahdollisesta osumisesta (vihje oli Twitterissä). Muutamaa minuuttia myöhemmin Hullu Hoikkanen jäähylle ja Markus Olkkonen kaventaa eron kahteen maaliin – tästähän tulee vielä peli (ja over osuu varmasti). Miksei Happee ota aikalisää?

Ajassa 56.46 Olkkonen iskee taas, ero yhteen maaliin. Eihän tämä voi sulaa, eihän? Homer-giffit esille ja musiikkia hiljemmälle. Viisikymmentäkuusi (56) sekuntia myöhemmin loukkaantumisista kärsinyt Sylvester Raikamo tasoittaa pelin. No, eihän tässä vielä peli ole ohi. Over kilahti juuri taskuun ja Happeella on mahdollisuus tehdä voittomaali. Katin pallit. Jatkoajalle lukemissa 6–6 ja Olkkonen täydentää Happeen sulamisen ajassa 62.28. Ihmeellistä on betsielämä.

Pienellä ja hennolla otteella laskimme olusemme pöydälle ja mietimme, miten v**** tuo voi olla mahdollista. Tyhjä, kalvava tunne hiipi puseroon, sillä olimmehan vihjanneet Happeen voiton täysin varmana seuraajillemme. Tässä vaiheessa ei voinut kuin toivoa, että kenelläkään ei ole panokset lähteneet laukalle ja pelitili kuivahtanut takiamme nollille.

Juurikin tällaisten tapahtumien takia on todella tärkeää suhteuttaa panokset pelikassan kokoon. Meitä houkutteli suuresti iskeä käytännössä koko pelitili kiinni Happeen voitolle, mutta menneet, vastaanvalaiset kokemukset ja niistä kerätty armoton vitutuskerroin oli opettanut meidät välttämään tämän. Siispä menimme maksimipanostuksellamme kolmella yksiköllä, ja selvisimme suhteellisen kuivin jaloin tästä(kin) farssista. Palautusprosentti on edelleen komeasti plussalla ja pelikassassa on enemmän euroja kuin tammikuun alussa.

Pitäkää pelikassastanne huolta, jooko? Pelikassa pitää aikanaan myös teistä hyvää huolta, kunhan pelaatte järkevästi. Ja siihenhän tässä pyritään.

Päivän vedot

Asiaan. Vihjasimme jo Twitterin puolella Kärppien voiton turkulaisesta palloseurasta kertoimella 1.72, ja siihen iskimme kahden yksikön panostuksen. Otamme lisäksi lavalle jälleen kerran SKA-ZSKA -matsin.

Sarja on nyt 3–0 vieraille ja tänään ZSKA:lla on mahdollisuus katkaista sarja. Me emme usko näin käyvän, sillä osittain hyvä tuuri pelasti ZSKA:n tappiolta edellisessä ottelussa. SKA oli niskan päällä varsinaisella peliajalla ja me uskomme, että ainakin vielä keskiviikkona pelataan Moskovassa.

Mikko Koskisen viides nollapeli kuuteen kotipeliin näissä karkeloissa ei siis riittänyt vielä, mutta Koskinen antaa taas tänään mahdollisuuden isännille voittoon. Jo nähdyn perusteella, sekä vahvasti todennäköisyyksiin luottaen iskemme tänään SKA:n voiton lapulle kertoimella 2.50.

Psst. Muistathan, että uusi viikko tuo mukanaan uuden 10€ ilmaisvedon? Lunasta vetosi tästä!

Vetovalinta

KHL, klo 19.30:

SKA-ZSKA 1 @ 2.50 1u

SKA-ZSKA

Kuva: Pekka Rautiainen