Tyhjätaskusta taivaisiin: Viikko 16

NFL:n runkosarja porskuttaa kovaa vauhtia kohti päätöstään ja samalla monien joukkueiden tuomionkellot alkavat soimaan. Yksi näistä ennakkoon tuomionkellojaan soittaneista joukkueista on Philadelphia Eagles, joka hävisi viime yönä Washington Redskinsille. Kyseinen ottelu oli ennakkoon jälleen yksi niistä joista allekirjoittanut ennakoi ainoastaan Tyhjätaskusta taivaisiin facebook-yhteisössä. Samaisella sivustolla olemme tehneet koko yhteisön voimin hyvää tulosta jo pidemman aikaa, joten jos voittaminen muulloinkin kuin sunnuntaisin kiinnostaa, kannattaa kysyinen sivusto ottaa Facebook seurantaan.

Toinen sivusto, joka jokaisen jenkkifutista seuraavan henkilön kannattaa ottaa seurantaan Facebookista on Ylipelimiehen sivusto. Kyseistä sivustoa seuraamalla kun voi voittaa matkan ensi helmikuussa San Franciscossa pelattavaan Super Bowl 50:een. Tarkemmat ohjeet matkan voittamiseen löydät Nordicbetin nettisivuilta, joilta löytyy myös toinen mahdollinen keino voittamiseen. Yhteensä Nordicbet jatkaa kyseiselle matkalla siis kaksi matkapakettia ja molemmat paketit jaetaan toisistaan erillisissä kisoissa/arvonnoissa.

Tyhjätaskun varma

20:00 Atlanta Falcons +5.5 – Carolina Panthers 2 1.79 (Nordicbet)

Tämä kohde perustuu yksinkertaisesti siihen, että Panthers tarvitsee edelleen yhden voiton voittaakseen runkosarjan. Tappiottoman Panthersin ykköspaikka kun ei ole vielä mitenkään varma, koska kahdella tappiolla Panthers voisi vielä tippua runkosarjan viimeisen kierroksen jälkeen Arizona Cardinalsin taakse NFC:n runkosarjan kakkospaikalle. Kyseinen skenaario ei ole kyllä kovinkaan todennäköinen, mutta olisi Panthersin kannalta järjentöntä antaa kyseiselle skenaariolle edes se pienen pieni mahdollisuus ennen runkosarjan päätösviikonloppua. Lisäksi Panthers haluaa varmasti säästellä viimeisellä viikolla aloittavia pelaajiaan, joten jo sen takia Panthers haluaa voittaa tänään.

Eikä kohteen osumista ainakaan yhtään heikennä se, että Falcons on ollut viimeiset 5-6 viikkoa aivan sekaisin ja samalla koko joukkueen pelaaminen on näyttänyt todella ponnettomalta. Tästä hyvänä esimerkkinä voidaan pitää joukkueitten edellistä kohtaamista kahden viikon takaa jolloin Panthers oli tänään isännän roolia ylläpitävää Falconsia parempi numeroin 38-0.

Tyhjätaskun rekkakohteet

20:00 Baltimore Ravens +8.5 – Pittsburgh Steelers 2 1.77 (Nordicbet)

Kyllä kyseessä on NFL:n kovin rivalry ja tasoitusten pitäisi olla sen takia inhimillisiä. Ottelun lähtökohdat kuitenkin ovat niin paljon vieraiden puolella, että allekirjoittanut uskaltaa suositella vierasjoukkueen pelaamista tuolla 8.5 pisteen tasoituksella. Steelers on nimittäin koko NFL:n kuumin joukkue juuri nyt ja sen on pakko pistää parastaan jotta paikka pudotuspeleistä aukeaa. Allekirjoittanut perustaakin tämän kohteen pelaamisen täysin panoksiin ja siihen, että tällä kaudella keskinkertaiseksi pudonnut Ravens ei pysty isojen loukkaantumisten myötä edes haastamaan vieraitaan.

23:25 Arizona Cardinals – Green Bay Packers +3 1 1.64 (Nordicbet)

Ennakkoon tiukin esille nostetuista otteluista, mutta silti täysin perusteltu kertoimestaan huolimatta. Packersin viime otteluiden voittosaldo kun valehtelee joukkueen pelillisestä tasosta hirvittävästi. Allekirjoittanut ei uskokkaan sekasortoisessa tilanteessa olevan Packers-hyökkäyksen pystyvän edes haastamaan Cardinalsin kurinalaista puolustusta. Packersin puolustuksen taas on vaikea uskoa kestävän koko ottelun ajan ja siitä syystä Cardinals tulee enemmin tai myöhemmin karkaamaan selkeään voittoon kotonaan. Lisäksi tätä kohdetta miettiessä tarvitsee ottaa huomioon se, että Cardinals voi varmistaa tämän iltaisella voitollaan ensimmäisen pudotuspelikierroksen vapaansa.

Kansikuva: Getty
Twitter: Tyhjatasku