Tyhjätaskusta taivaisiin: viikko 7

Tyhjätaskusta taivaisiin tekee paluun normaaliin systeemiinsä, koska NFL-kilpailu on saatu päätökseen ja ensi viikon Lontoon retkelle lähtijät ovat löytyneet. Tämän viikon pelilista näyttää huomattavasti viime viikkoa helpommalta ja sen vuoksi jo alkuillan otteluista löytyy 3 todella hyvää kohdetta.

20:00 Green Bay Packers – Carolina Panthers +6,5 1 1,84

Packers-puolustus on ollut todella hyvä heittoa vastaan ja puolustuksen ongelmat ovatkin olleet lähinnä juoksupuolustamisessa. Panthersin juoksuhyökkäys taas on kärsinyt viime otteluissa isoista loukkaantumisista ja sen varaan ei kannata laskea paljoakaan. Panthersin keskushyökkääjistä parhaassa kunnossa on ilmeisesti Jonathan Stewart ja hänkin on kärsinyt jonkinlaisesta polvivammasta viime viikkoina. Juoksuhyökkäyksen ontuessa puolikuntoisena joutuu pelinrakentaja Cam Newton jälleen todella kovaan paikkaan. Newtonin onneksi laitahyökkääjä Kelvin Benjamin on ilmeisesti pelikuntoinen ja sen vuoksi kentällä on edes yksi kohde jolle voi palloa heittää suhteellisen turvallisesti. Packersin selvää voittoa silti puoltaa joukkueen hyvässä vireessä oleva heittihyökkäys ja jo aiemmin mainittu heittopuolustus, joka on ollut tilastojen mukaan sarjan 5. tehokkainta.

20:00 Baltimore Ravens – Atlanta Falcons +6,5 1 1,88

Ravensin puolustus on ollut viimeiset viikot todella liekeissä ja ei hyökkäyskään ole huonosti rullannut, kun katsoo esimerkiksi viime viikon tilastoja. Falcons on alkanut muistuttamaan viime viikkoina jälleen sitä viime vuotista joukkuetta, joka pelasi enemmin hyvästä varausnumerosta kuin paikasta pudotuspeleihin. Lisäksi pitää muistaa Falconsin olevan aivan erinlainen joukkue vieraiskentällä kuin kotikentällään, jossa joukkue pääsee pelaamaan ottelunsa umpinaisella stadionilla. Falconsin hyökkääminen onkin yleensä huomattavasti vaikeampaa vieraskentillä, jossa se joutuu usein pelaamaan ulkona ja sääolosuhteet tekevät oman vaikutuksensa heittohyökkäämiseen. Vieraissa pelaava Falcons-hyökkäys tuskin pystyy tekemään yli 20 pistettä loistavassa vireessä olevaa Ravens puolustusta vastaan. Vastaavasti Ravensin hyökkäyksellä ei pitäisi olla ongelmia tehdä lähemmäs 30 pistettä Falconsin puolustusta vastaan, jos pelinrakentaja Joe Flacco pelaa edes puoliksi niin hyvin kun viime viikolla. Falcons puolustus on muuten päästänyt keskimäärin 28,3 pistettä ottelua kohden, joten 30 pistettä ei edes olisi kovin paljon yli joukkueen keskiarvon.

20:00 St. Louis Rams +6,5 – Seattle Seahawks 2 1,83

Kotijoukkueella on takanaan lyhyt viikko viimeisen tiistain vastaisen yön ottelun jäljiltä ja palautuminen tämän illan otteluun on ollut todella lyhyt. Vierasjoukkue Seahawks tulee otteluun ärsytettynä ja on todella vaikeaa kuvitella hallitsevan mestarin pelaavan kahta huonoa ottelua putkeen. Allekirjoittanut oletti kotijoukkueelle tulevan 10 pistettä tasoitusta ja sen vuoksi alle 7 pistettä tuntuu lahjoitukselta vedonlyöntitoimiston suunnalta. Viikon pankki!