Bellator 172: Fedor Emelianenko ja Matt Mitrione iskevät yhteen illan odotetussa pääottelussa

Bellator jatkaa isoilla panoksilla pelaamista ja pitää lauantaina 18.2. historiansa mielenkiintoisimman tapahtuman. Kaikkien aikojen parhaimmaksi vapaaottelijaksi tituleerattu Fedor Emelianenko saapuu kuuden vuoden tauon jälkeen takaisin Yhdysvaltojen maaperälle ottelemaan ja saa pääottelussa vastaansa erittäin kovanyrkkisen Matt Mitrionen.

Suluissa Unibetin kerroinasetelmat otteluun, nämä ja muut UFC- & MMA-kertoimet löydät Unibetin sivuilta.

Fedor Emelianenko vs. Matt Mitrione (2.10 – 1.67)

Fedor Emelianenko on ottelija, jolta ei ole voinut välttyä, vaikka seuraisikin ainoastaan UFC:n puolta. Vaikkei mies olekaan koskaan otellut kyseisessä organisaatiossa, on UFC:n presidentti Dana White vuorotellen haukkunut ja kehunut venäläisen alimmasta helvetistä täysin taivaisiin. Monen fanin harmiksi UFC ja Emelianenkon taustajoukot eivät ikinä saaneet sopimusta kasaan keskenään. The Last Emperor lempinimeä käyttävä Emelianenko on 40 vuoden ikään mennessä saavuttanut lähes kaiken. Mitaleja löytyy judosta, sambosta ja vapaaottelusta loputtomiin, eikä mies ole vieläkään valmis jättämään kehää ja häkkiä kokonaan seuraajilleen.

Kuitenkin iän karttuessa on Emelianenkon parhaimmista aseista lähteneet ne kaikkein terävimmät kärjet. Nopeus ei ole enää samaa luokkaa ja uudet nuoret raskassarjalaiset tulevat fysiikallaan ja uudella tietotaidolla ohi venäläisestä. Vaikka 41 ottelun mittaiselta uralta löytyykin vain kolme suoraa tappiota, sekä yksi kyseenalainen tappio, nähtiin kesällä, kuinka miehen olisi jo korkea aika ripustaa hanskat naulaan. Pietarissa järjestettävässä EFN 50 -otteluillassa vastaan saapui kevyemmästä sarjasta raskaaseen sarjaan nostettu Fabio Maldonado, joka oli UFC:n puolella vielä keskitason ottelija. Ottelun alkupuoli meni kuitenkin täysin brasilialaisen komennossa ja lopulta ainoastaan venäläinen tuomarityöskentely pelasti Emelianenkon tasapeliltä tai tappiolta.

Matt Mitrione liittyi Bellatorin riveihin viime vuoden puolella. Sen jälkeen mies on ehtinyt ottamaan kaksi tyrmäysvoittoa Bellatorin pyöreässä häkissä. Vaikka mies joutuikin testaamaan otteluiden aikana omaakin leukaansa, löytyy entiseltä NFL -pelaajalta kovien lyöntien lisäksi myös kykyä palautua ja kääntää hankaluudet voitoksi.

Erikoisinta kuitenkin tulevassa ottelussa on se, että Mitrione allekirjoitti ottelusopimuksen, tietämättä kuka on tulossa vastaan. Kun sermin takaa paljastui legendaarinen Fedor Emelianenko, oli yhdysvaltalainen yhtä hymyä, eikä ollut uskoa tilannetta todeksi.

Arvio:

Ottelu, jota ei mielellään haluaisi arvioida. Vaikka sympaattiselle ja kookkaammalle Mitrionelle ei toivoisikaan tappiota, haluaako kukaan nähdä Emelianenkoa tyrmättynä maassa. Joidenkin huhupuheiden mukaan Moskovasta lähdettiin hakemaan vaan nopeat ottelupalkkiot mukaan, mutta toivottavasti näin surulliseksi tilanne ei ole vielä mennyt. Jos ottelu menee aggressiiviseksi lyömiseksi, tulee ottelu olemaan viihdyttävä, mutta surullinen Emelianenkon osalta. Toivotaan siis, että leirissä on taktikoitu normaalia enemmän ja pääottelusta saadaan vähintään kaksieräinen kamppailu suuntaan tai toiseen.

Kortti täynnä muitakin korkean profiilin ottelijoita

Scott Cokerin sisääntulon jälkeen Bellator on luopunut turnaustyylisestä formaatista ja alkanut hyvien sponsorisopimusten ansiosta saamaan entistä enemmän kärkipään ottelijoita. Viimeisimpänä kiinnityksenä löytyy moninkertainen brasilian jujutsun maailmanmestari Rafael Lovato Jr, joka ottelee Bellator debyyttinsa maaliskuun alussa.

Lauantaisesta kortista löytyy pääottelun lisäksi myös toinen raskaan sarja ottelun, kun karateen ja Silatiin erikoistunut ranskalainen lihavuori Cheick Kongo kohtaa Englannin vahvimpanakin miehenä tunnetun ex-UFC ottelijan Oli Thompsonin. NäyttävääGround and PoundPeliä pelaava Kongo voi olla seuraava potentiaalinen haastaja Emelianenkolle, jos molemmat miehet poistuvat häkistä voittajina. Tämän lisäksi 10 vuotta UFC:ssä otellut ja The Ultimate Fighter -sarjan ensimmäisestä kaudesta tutuksi tullut Josh Koscheck ottelee uransa todennäköisesti viimeisimmät ottelunsa Bellatorin riveissä. Kevyessä sarjassa nähdään mielenkiintoista vääntöä, kun yksi Scott Cokerin lempilapsista Josh Thompson saa illan toiseksi viimeisessä ottelussa vastaansa kesällä mestaruudesta kamppailleen Patricky Freiren.

Kansikuva: Tomokazu Tazawa/Getty Images