Cage Challenger Tampere -ennakko

Cage-promootio rantautuu viikonloppuna ensimmäistä kertaa Tampereelle. Suomalaisista kärkiottelijoista Pyynikin palloiluhallissa nähdään Mikael Silander ja Joni Salovaara.

Joni Salovaara vs. Nicolas Joannes

Espoon Kehähaiden Joni Salovaara (13-7) on eittämättä yksi eurooppalaisen vapaaottelun kärkinimistä ja viimeisissä otteluissaan Salovaara on kohdannut vain huippuvastuksia.

Espoolaisen isoin näytön paikka oli vuosi sitten keväällä, kun Salovaara kohtasi jenkki Jim Alersin Cage Warriors FC:n höyhensarjan titteliottelussa. Ottelusta tulleen tappion jälkeen Joni palasi voittojen tielle kuristamalla Fight Festivalissa, Tom Niinimäenkin kanssa täydet erät otelleen, Chase Beeben.

Cage-sopimusottelijan vuosi käynnistyi tappiolla Adam Wardille. Alku vuoden pienistä vammoista kärsinyt Salovaara on päässyt taas hajoittelemaan ehjänä ja kertoo olevansa huippuvireessä.

Ranskalaista Team Pythagorea edustava Nicolas Joannes (11-8-0) on kokenut pystyottelija. Ranskalaisen liike on häkissä hyvää ja ammattilaisuran kuudesta tyrmäysvoitoista peräti viisi on tullut otteluiden ensimmäisessä erässä.

Ranskalaisen heikkous on selvästi matto-ottelu. Salovaara puolestaan on erittäin monipuolinen ottelija vapaaottelun joka osa-alueella. Suomalaisottelija saa olla matsissa tarkkana, sillä villistä ottelutyylistään huolimatta Joannes on tarkka ja kovalyöntinen iskijä.

Tsekkaa ottelun vedonlyöntikertoimet täältä.

Mikael Silander vs. Dimitar Kostov

Salovaaran tiimikaveri Mikael Silander (11-3-0) matkaa kolmen ottelun voittoputkessa. Helmikuussa ”Mikki” pysäytti Vantaalla Espanjan Tony Caizedon korkeakaarisella heitolla ja huhtikuussa Turussa kaatui Dani Barez pisteillä.

Silanderin vastustajaksi Tampereelle haettiin alun perin saksalaista Andreas Bernhardia. Kun otteluhaaveet kariutuivat, tilalle löytyi Bernhardin bulgarialaissyntyinen harjoituskumppani Dimitar Kostov (2-1-0).

21-vuotiaan painitaustaisen Kostovin parasta osaamisaluetta ovat alasviennit. Silander ei hänkään ole mikään heittopussi painitilanteissa, sillä espoolaisen oma painitekniikka on huippuluokkaa.

Silander on ottelijoista selvästi kokeneempi ja kotikenttäetu suosii ottelussa suomalaista. Silander ei voi silti lähteä liian reippaasti Kostovin kimppuun. Bulgarialaisen hyvät alasviennit ja lattiaan liimaava painityyli voivat tehdä Silanderin ottelusta hankalan.

Tsekkaa ottelun vedonlyöntikertoimet täältä.

Kai Karar vs. Abdourahmane Seye

Ranskalainen Abdourahmane Seye (4-1-0) on vaarallinen vastus Tampereen Kai Kararille (2-3-0). Seye on tyrmäyshakuinen ottelija, jonka neljästä voitostaan peräti kolme on tullut vastustajan ”nukahdettua”.

Tulevaa ottelua ajatellen Kararin otteissa nähtiin pahoja ennusmerkkejä jo kevään Karkkila Fight Nightissa, missä miehen pystyottelu näytti jäykältä ja yksipuoliselta. Mikäli Karar sortuu viikonloppuna samanlaiseen esitykseen, päättyy ilta tamperelaisittain mollivoittoisesti.

Seyen mattotaidot ovat suuri kysymysmerkki. Uran toistaiseksi ainoa tappio tuli toukokuussa kuristuksella, mutta se ei välttämättä kerro miehen painitaidoista juuri mitään. Näkisin, että paineet tässä ottelussa kasaantuvat Kararin harteille, ura on saatava takaisin nousuun ja kotiyleisön edessä otteleminen saattaa lisätä jännitystä.

Saku Heikkola vs. Lamine Talbi

Valkeakosken Saku Heikkola (1-5-0, 1 NC) on otellut viime vuoden harvakseltaan. Valkeakosken körmy aloitti uransa jo vuonna 2007 ja kärsi ammattilaisdebyytissään tappion uransa alkutaipaleella olleelle Alexander Gustafssonille.

Team Shaolinin Lamine Talbi (1-3-1 NC) on ottelusaldoltaan ja -tyyliltään hyvin Heikkolan kaltainen ottelija – molemmat ovat pystyotteluhakuisia iskijöitä. Veikkaan, että tässä ottelussa mattotilanteet jäävät vähälle, mutta pystyssä vedellään enemmän kuin laki sallii.

Ville Heikkonen vs. Juhani Aho

Ville Heikkonen (2-1) kärsi helmikuussa Cagessa tappion Tampereen Mikael Nyyssöselle takakuristuksella. Vastapainoksi miehen ottelulistalta löytyvät nopeat ensimmäisen erän lopetukset Kai Kararista ja Patrik Kapasesta. Heikkonen on tyylillisesti enemmän mattomies kuin kiivasluontoinen pystyottelija.

Juhani Aho (2-2) on niin ikään enemmän mattomies kuin pystyottelija, mutta seinäjokelainen on Heikkoseen verrattuna ehkä hieman monipuolisempi vapaaottelija. Vaikka en mikään ennustaja olekaan, veikkaan että ottelu ratkeaa matossa.

Myös fyysiset ominaisuudet näyttelevät ottelussa isoa roolia. Heikkonen näytti helmikuussa erittäin hyväkuntoiselta, kun taas Aho väläytteli viimeksi kisakuntoaan kevään amatöörien SM-kisoissa. Tuolloin Ahon tie katkesi tappioon turnauksen toisella kierroksella, sarjan lopulta voittaneelle Patrik Pietilälle.

Janne Rantanen vs. Dan Gibbon

Janne Rantanen (4-10-2) pelaa otteluissaan aina upporikasta ja rutiköyhää. Rantanen joko pötkäyttää vastustajansa tai tulee itse tyrmätyksi. Ehkä juuri siksi Tempereen sähikäinen on kerännyt taakseen vankan fanijoukon. Varmaa on se, ettei Rantasen otteluista koskaan puutu vauhtia tai vaaratilanteita.

Englannin Dan Gibbonin (2-6) ottelusaldolle on Sherdog.comin mukaan kertynyt enemmän voittoja kuin tappioita, aivan kuten Rantasellenkin. Gibbon on urallaan joutunut tiukoille erityisesti mattossa, mutta listalta löytyy myös kaksi tyrmäystappiota.

Jos vanhat merkit pitävät paikkansa Rantanen lähtee villisti eteenpäin haastamaan vastustajaansa ja ottelua ei tulla käymään täyteen aikaan.