Varmat Tiedot – UFC Fight Night 38

LukeBarnatt02

Lauantai-iltana hemmotellaan kamppailufaneja, ja miksei satunnaisempaakin urheilun ystävää, sillä UFC Fight Night 38 otellaan Lontoossa. Se taas tarkoittaa kotikatsomoihinkin häkkiviihdettä parhaaseen katseluaikaaa. Sen kunniaksi on syytä perehtyä illan tarjontaan.

Tarkempaa pohdintaa ja viisi syytä katsoa nämä lauantaitanssit kirjailin jo FightSportin sivuille.

Rahapelien ystäville muutama huomio, tällä viikolla tarjolla vaihteeksi suorastaan Varmat Tiedot.

Ensinnä illan kakkosottelu Michael Johnsonin ja Melvin Guillardin välillä. Tässä voi tapahtua mitä tahansa, mutta noin kaksi asiaa on varmaa. Ensinnä, tämä ottelu ei kestä täyttä aikaa, perustelut voi hakea kummankin herran tilastoista. Toiseksi, vaikka Guillard on UFC-historian tehokkaimpia lyöjiä, tämä ottelu päättyy kovakuntoisen Johnsonin voittoon.

Perusteluksi esitän kolme tilastollisesti ottelijan voittoprosenttiin merkittävästi vaikuttavaa seikkaa: Johnsonilla on selvähkö ulottuvuusetu (yhdistettynä pituusetuun), hän vasuri ja Guillard oikeakätinen, ja hän on selvästi Guillardia nuorempi.

Tältä pohjalta kehotan tarttumaan Michael Johnsonin voittoon, etenkin jos vielä vastaan tulee herralle altavastainkerrointa kahden pintaan (on jo tullut alas). Kelvollinen idea on pelata myös ottelun ennenaikaista päättymistä.

Iltaan mahtuu taas useita turhan selviä ennakkosuosikkeja, jotka pitkällä aikavälillä ovat voittavia kohteita, mutta kertoimet ovat realistiseen riskiin, saatavaan hyötyyn ja viihtymistarkoitukseen turhan olemattomia. Johnsonin kylkeen kelpaa kuitenkin edes puolentoista pintaan kapuavalla kertoimella tuupata Luke Barnatt (kuvassa), joka antaa selkäsaunan Ruotsin Mats Nilssonille.

Yllä olevasta juttulinkistä lisää tarinaa tästäkin matsista, mutta tässä jälleen tueksi muutama tilastofakta: tappiottomalla britillä on valtava pituusetu, sen myötä myös merkittävä ulottuvuusetu, hänkin on vastustajaan merkittävästi nuorempi ja lyöjänä vielä keskimääräistä tehokkaampi.

Sitten suunta lentokentälle UFC-skaban voittajien ja muun seurueen kanssa. Raporttia Lontoon valloituksesta myöhemmin.