Helsinki Fight Night valtaa Pasilan Urheiluhallin

Tulevana lauantaina 14. kesäkuuta isketään Pasilan Urheiluhallissa kotimaisen vapaaottelun kevätsesongin viimeinen otteluilta. Ennen kesälomia Helsinki Fight Night marssittaa lauteille suomivaparin ykköskentällisen ja illassa nähdään myös liuta kovan luokan thainyrkkeilyotteluita.

Ottelukortilla koettiin viime viikolla yksi iso peruuntuminen, kun Turun vaparijyrä Timo-Juhani Hirvikangas teloi kätensä ja joutui vetäytymään otellusta. Illan thainyrkkeilytarjonta on kotimaisittain parasta, mitä rahalla saa. Ehkä odotetuimmassa thaikkumatsissa kohtaavat Turun Pasi Luukkanen ja King of the Ringin Antero Hynynen. Katsastetaan nyt hieman tarkemmin läpi tulevan Helsinki Fight Nightin vapaaottelutarjontaa:

Anton Kuivanen (20-7-0) vs. Dakota Cochrane (16-5-0), USA

Hyvään otteluvireeseen palannut GB Gymin Anton Kuivanen saa Helsinki Fight Nightissa vastaansa kovan vastuksen. Yhdysvaltalaisella Dakota Cochranella on urallaan kukistanut monia taitavia ja kovaluonteisia ottelijoita. Cochrane kuristi pari vuotta sitten UFC-veteraani Joe ”Big Daddy” Stevensonin ja 2011 hän peittosi entisen WEC-mestarin Jamie Varnerin.

Viimeisessä ottelussaan Cochrane urakoi Resurrection Fighting Alliancen iltamissa voiton The Ultimate Fighter -sarjan voittajasta Efrain Escuderosta. Escudero puolestaan pöllytti hiljattain Suomen Juha-Pekka Vainikaisen pahanpäiväisesti Ruotsissa.

Cochrane on tyylillisesti enemmän mattomies, kuin kovalyöntinen pystyottelija. Jenkit parhaat aseet ovat hyvät alasviennit ja ankara mattolyöminen. Escudero-ottelussa Cochrane onnistui pakenemaan lukuisista lukkoyrityksestä hyvän matto-osaamisen turvin.

Anton Kuivanen viihtyy otteluissaan enemmän pystyssä. Vaikka miehen matto-otteleminen ei ole mitenkään huonoa, on Kuivanen joutunut urallaan kovimpiin paikkoihin juuri painipuolella. Kaksi peräkkäistä tyrmäysvoittoa ovat varmasti nostaneet helsinkiläisen itseluottamusta ja uskon, että Kuivanen lähtee hakemaan ottelusta kolmatta peräkkäistä keskeytysvoittoa lyönneillä.

Myös Escudero onnistui lyömään Cochranen mattoon miesten välisen ottelun kolmannen erän alussa. Sisukas Cochrane selvisi kuin ihmeen kaupalla ja nappasi ottelun voiton kaikin tuomariäänin. Jos Kuivanen lähtee hakemaan tyrmäystä väkisin on vaarana, että Cochrane pääsee viemään helsinkiläisen helposti mattoon.

Kuivasen iltapuhde ei ole helppo. Voitto Cochranesta olisi kova osoitus UFC:n suuntaan. Mikäli Kuivanen mielii takaisin jenkkiorganisaation riveihin on tämä ottelu voitettava. Myös Kuivanen tietää sen, joten ottelun voitto paineet ovat varmasti helsinkiläisen harteilla.

Kai Puolakka (11-4-0) vs. Davy Gallon (12-3-0), Ranska

Ranskalainen Davy Gallon on otellut suurimman osan otteluistaan kotimaassaan 100 % Fight -promootiossa. Kuuden ottelun voittoputkessa oleva Gallon on vahvimmillaan matto-ottelussa. Mies on napannut lähes puolet voitoistaan luovutusotteilla. Tuoreimman näytteen kunnostaan Gallon antoi huhtikuun alussa kukistamalla kovia otteluita urallaan ottaneen maanmiehensä Seydina Seckin.

Puolakka lukeutuu Suomen ehdottomiin välisarjan huippuihin. Helmikuussa Glenn Sparv katkaisi Puolakan neljän ottelun voittoputken pistevoiton turvin. Edellisen kerran Puolakka oli hävinnyt vuonna 2012 Ruosin Nicholas Musokelle, joka nousi nopeasti ottelun jälkeen UFC:n riveihin.

Ottelijoiden listat ovat hyvin saman kaltaiset. Puolakalla on kymmenestä viimeisestä ottelustaan kahdeksan voittoa ja ranskalaisella yhdeksästä viimeisestä ottelusta saman verran voittoja. Kumpikaan miehistä ei ole varsinaisesti mitään tyrmäyskoneita.

Puolakan kova fysiikka on varmasti yksi tämän ottelun ratkaisun avaimista. Tosin hiljattain GB Gymin suunnalta on kuulunut huhuja, että Puolakka on valmistautunut otteluun selkävaivaisena. Selän kuvauksissa oli löytynyt kolme lievää välilevytyrää, joten on hyvin vaikea tietää millä tavalla selkävaivat ovat vaikuttaneet Puolakan valmistautumiseen.

Juho Valamaa (6-2-0) vs. Johan Vänttinen (10-4-0)

Porvoon Fight Factoryn Johan Vänttinen nuiji edellisessä ottelussaan Olli-Jaakko Uiton keskeytyskuntoon alapotkuilla heti ottelun ensimmäisessä erässä. Sitä ennen Pikku-Vänttisen ura oli hieman hakusessa. Kolmesta edellisestä ottelustaan Vänttinen oli hävinnyt kaksi ja ottanut yhden tasurin.

Porvoon suunnalta kerrottiin, että Johan otti tappioiden jälkeen opikseen ja valitsi uuden suunnan harjoitteluun. Uusi tekeminen myös näkyi ottelussa Uittoa vastaan.

Juho Valamaa on ikävä vastustaja aivan kenelle vain. Kovaa prässäävä turkulainen on rutinoitunut mattomies ja kuudesta voitetusta ottelustaan Valamaan on napannut peräti viisi luovutusotteilla.

Valamaan pitää varoa tässä ottelussa erityisesti Vänttisen kovia potkuja. Vänttisen raajoista irtoaa tuhovoimaista tehoa ja siitä syystä Valamaa ei voi vain kävellä porvoolaisen syliin ja viedä tätä mattoon. Jos ottelu kuitenkin päätyy jossain kohdassa mattoon näkisin, että Valamaa on siellä vahvempi.

Mika Hämäläinen (5-0-0) vs. Murad Zeinulabidov (6-1-0), Venäjä

GB Gymin voittamaton Mika Hämäläinen on aiemmissa otteluissaan ollut todella vakuuttava. Hyvän painitaustan omaavan Hämäläisen ottelutaktiikka on tappavan tehokas – vastustaja mattoon ja kuristus tai jalkalukko kohdalleen. Hämäläisen kaikki voitot ovat tulleet vieläpä otteluiden ensimmäisessä erässä.

23-vuotias Murad Zeinulabidov on itselleni hieman tuntemattomampi ottelija. Marraskuussa Venäläinen hävisi Ukrainassa Sergej Grecicholle, joka lukeutuu Euroopan ykkösnimiin. Grecicho on voittanut muun muassa Espoon Kehähaiden Joni Salovaaran, mutta hävinnyt esimerkiksi Tom Niinimäelle ja tämän Berliinissä kukistaneelle Niklas Bäckströmille.

Väittäisin, että Hämäläinen tekee jälleen sen, missä hän on parhaimmillaan. Ainakaan ottelulistan perusteella ei voi veikata sitä, millainen pystymies venäläinen on, mutta Hämäläinen alasviennit ovat varmasti tehokkaat.

Timo Suhonen (12-1-0) vs. Cheik Kone (10-3-0), Ranska

Espoon Kehähaiden keskisarjalainen Timo Suhonen (12-1-1) nähdään jälleen tositoimissa kesäkuun Helsinki Fight Night –tapahtumassa, kun “Raivaria” vastaan asettuu ranskalainen Cheik Kone.

Suhonen oli loukkaantumisten vuoksi yli kolme vuotta tauolla, mutta palasi kehiin onnistuneesti viime syksyn Fight Festivalissa takoen nopean keskeytysvoiton Dimitri Anghelousta. Ammattilaisuransa ainoan tappion Suhonen on kärsinyt vuonna 2007 Mikko Suvannolle.

Kone on vapaaottelijana selvästi tuoreempaa laatua, mutta hän on parivuotisen ammattilaisuransa aikana kerryttänyt kokemusta huimalla tahdilla. Ranskalainen on jo tänä keväänä takonut kolme voittoa kotimaansa kehissä.

Hurjalla ottelutahdilla tahkonnut Kone on otellut 13 ammattilaisottelua vajaassa parissa vuodessa. Koneen ottelurutiini on Raivariin verrattuna ihan toisella tasolla. Ennen loukkaantumiskierrettään Suhonen tahkosi parissa vuodessa kovia voittoja. Syksyn Fight Festivalissa saatiin pieni näyte espoolaisen nykykunnosta, mutta todellinen kisakunto jäi vielä hämärän peittoon.

Ranskalainen viihtyy paremmin pystyottelussa, eikä juuri ota taka-askelia. Se puolestaan sopii Raivarille kuin nenä päähän. Suhonen lähtee otteluissaan aina lyömään vastustajaltaan päätä irti. Suhosen pommien osuessa nukkumatti kyläilee varmasti ranskalaiskulmauksessa.