UFC 179 Aldo vs. Mendes 2

UFC:n höyhensarjan mestarin Jose Aldon ja ykköshaastaja Chad Mendesin odotettu uusintaottelu isketään viikonloppuna UFC 179 –tapahtuman pääotteluna. Illan toisessa korkean profiilin kamppailussa vastakkain iskevät isäntämaan Glover Teixeira ja painijyrä Phil Davis.

Lähtökohdat tulevalle tittelottelulle ovat kutkuttavat. Kaksi ja puoli vuotta sitten Aldo kukisti Mendesin Brasiliassa ensimmäisen erän keskeytyksellä. Sen jälkeen mestari on puolustanut titteliään menestyksekkäästi kolme kertaa peittoamalla Frankie Edgarin, Chan Sung Jungin ja Ricardo Lamasin.

Team Alpha Malen Chad Mendezin Aldolle kärsimä tappio oli toistaiseksi miehen uransa ainoa. Sen jälkeen jenkki on esiintynyt häkissä ilmiömäisesti. Mendezin ottelusaldo on karttunut kahdessa ja puolessa vuodessa viidellä ottelulla, joissa jenkki on napannut peräti neljä tyrmäysvoittoa.

Oma veikkaukseni on, että tulevassa ottelussa sataa Alpha Malen laariin. Tiimi on ollut viimeisen vuoden hurjassa iskussa pitkälle valmentaja Duane Ludwigin ansiosta. Alpha Malen ykköskaartia koutsannut entinen vapaaottelija muovasi muun muassa TJ Dillshawista nopeasti mestariainesta ja tämä hiljensi vapaaottelukansan tyrmäämällä Aldon harjoituskaverin Renan Baraon kääpiösarjan titteliottelussa toukokuussa.

Jose Aldo ei missään tapauksessa ole helppo vastustaja Mendezille. Miesten välisessä ensimmäisessä kohtaamisessa Mendez ei kyennyt viemään Aldoa kertaakaan mattoon ja se koitui yhdysvaltalaisen tuhoksi. Jose Aldo on eittämättä yksi kautta aikojen parhaista vapaaottelijoista. Teknisesti ylivertainen brassi on nopea, monipuolinen ja armoton pystyottelija ja varsinkin ennen UFC-uraa Aldo tunnettiin pelottavana ihmislihasilppurina. Mestarin otteet eivät kolmessa viimeisessä ottelussa ole mielestäni olleet sitä, mitä uran alkupuolella. Matsit Ricardo Lamasia ja Frankie Edgaria vastaan olivat mestarille kovia ja molemmissa koitoksissa oli nähtävissä se, että ottelun edetessä Aldon kunto ei välttämättä ole täyttä rautaa.

UFC 179 –otteluillan muu tarjonta jää selvästi korkeaotkaanisen tittelitaiston varjoon. Kevyessä raskaassasarjassa iskevät Glover Teixeira ja Phil Davis ovat rankattu sarjan top 10 parhaan ottelijan joukkoon. Kun UFC hyllytti hiljattain kärkisijoilta löytyvän Anthony Johnsonin, tämän perheväkivalta syytösten taki, muuttuivat sarjan voimasuhteet selvästi. Johnson antoi Phil Davisille huhtikuussa sellaisen selkäsaunan, että mies oli takuu varmasti kahden ottelun päässä tittelitaistosta, mutta toisin kävi. Nyt sekä Teixeiran, että Davisin osakkeet ovat pykälän verran korkeammalla. Kummastakaan ei kuitenkaan ole todellista uhkaa mestari Jon Jonesille. Teixeira hävisi titteliottelun Jonesille huhtikuussa ja Phil Davis ei yksinkertaisesti ole riittävän monipuolinen, ollakseen todellinen uhka Jonesille. Oma veikkaukseni on, että Teixeira vie ottelun nimiinsä.

Alta löytyvällä videolla allekirjoittanut ja Häkkiradion Jami Kuparinen analysoivat tarkemmin UFC 179 -illan kahta pääottelua.