MMA-viikonlopun Varmat Tiedot

Martin Akhtar vs. Toni Tauru. Kuva: Dolly Clew/Cage Warriors

Martin Akhtar vs. Toni Tauru. Kuva: Dolly Clew/Cage Warriors

Viikonloppu on valtavan ruuhkainen kamppailu-urheilun ystäville etenkin vapaaottelun osalta. Bellator meni jo, tänään tarjolla Euroskenessä suomalaisväritteinen Cage Warriors ja Puolan KSW, sunnuntaina vielä Brasiliassa oteltava UFC Fight Night.

Hyvä uutinen on se, että kaikkiin on kertoimia tarjolla, joten rahapelien harrastajille on valinnanvaraa rutkasti. Seuraavaksi lyhyt katsaus siihen, mihin kannattaa kajota vaikkapa Betsafen tarjonnassa.

Lähdetään siitä varovaisesta näkökulmasta, että keskimäärin ennakkosuosikkeja kannattaa pitkän päälle pelata – kunhan muistaa vapaaottelun kaltaisen lajin riskit: lajin luonteesta johtuen altavastaajat aiheuttavat ”yllätyksiä” huomattavan usein. Tältä pohjalta saan syyn ottaa esille kuvan otteluparin eli sinivalkoisen ylpeytemme.

Cage Warriors: Martin Akhtar vs. Toni Tauru
Kouvolan mies on selvä ennakkosuosikki, ehkä liiankin selvä. Mutta luotto on kova kahdeksan ottelun voittoputkessa olevaan Dynamite-Tauruun. Suomalainen on selvästi monipuolisempi ja pystyosaaminen riittänee thainyrkkeilymestarin kyydissäkin. Pienikin kerroin on sopivan tunnepohjainen kivijalka isommalle lapulle.

Cage Warriors: Damir Hadzovic vs. John Maguire
Entien UFC-nimi Maguire on toinen selvä ennakkosuosikki, johon kannattaa puolentoista kertoimella tarttua. Lähtökohta on se, että Hadzovicin piti kohdata Maguiren velipoika Tommy, joka kuitenkin loukkaantui, ja John hyppäsi tilalle lyhyellä varoitusajalla, vain muutama viikko edellisen matsinsa jälkeen. Lähtökohdiltaan eri tason ottelijoita.

KSW: Jakub Kowalewicz vs. Sergei Grecicho
Suosikkien rivistöön jatkoksi suomalaisille hyvinkin tuttu Liettuan taitava painikonkari Segei Grecicho. Hän on aiheesta selvä ennakkosuosikki kokematonta puolalaista vastaan, mutta kerroin on kuitenkin siedettävä.

UFC: Norman Parke vs. Leonardo Santos
Kova on luotto myös Pohjois-Irlannin Stormin’ Normaniin. Kerroin on valunut alle puolentoista ja se on vähän vieraskehän ottelijalle Brasiliassa brasilialaista vastaan, mutta tämä painivääntö kääntyy Eurooppaan.

Suomalaistaistelija Mikael Silanderin Maxbet-vedonlyöntiprinsiipin mukaan ”kertoimien takia niitä vetoja lyödään”, joten otetaanpa kyytiin vielä pari rohkeampaa hakua.

Cage Warriors: Jussi Halonen vs. Frodi Hansen
Kotiinpäinvetäminen on rahalla pelatessa keskimäärin heikko ajatus, mutta tässä on suomalaisvoitolle oikeasti ideaa, kun Haloselle tarjotaan yli kahden kerrointa. Kotikehän tanskalainen on ennakkosuosikki huomattavasti pidemmän kokemuksensa turvin, mutta Hansen on otellut harvakseltaan viime vuosina ja on Halosen tavoin hävinnyt pari viimeistä matsiaan. CWFC:ssä hän lienee lähinnä managerinsa ansiosta. Luotetaan siihen, että Jussi löytää potentiaalinsa mukaisen tason matsitilanteessa, voitto musertavalla giljotiinilla Helsinkiin.

Cage Warriors: Robbie Olivier vs. Martin Svensson
Britti on Euroopan kehien kokeneimpia ukkoja, mutta ei ole viime aikoina tehnyt mitään mainittavaa. Aiemmin kovassa nosteessa ollut Svensson on hävinnyt viidestä viimeisestä matsistaan kolme, mutta näistä kaksi nykyisille UFC-ottelijoille. Svenski pisti esimerkiski CWFC-titteliottelussa väkevästi kapuloita rattaaseen Jim Alersille. Tästä altavastaajan kyytiin lähes kahden ja puolen kertoimella.

UFC: Fabio Maldonado vs. Gian Villante
Melko tasainen pari ennakkoon ja brassi Maldonado on kotikehässään lievä altavastaaja. Nuoremman ja ulottuvamman Villanten suosikkikertoimelle on perusteet (sekin oikein pelattava), mutta kahden surutta lyövän miehen kohtaamisessa painotettakoon sitä, että Maldonado on todella sitkeä tapaus, jota ei helpolla pistetä matsista pihalle. Aineksia Maldonadon pistevoittoon ja kerrointa sille yli kahden edestä.

Kirjotiin FightSportin sivuille sekä Cage Warriors -ennakon että UFC Fight Night -ennakon. Sieltä siis evästystä pidemmän kaavan mukaan muun muassa UFC-ennakkosikkeihin.