Robert Helenius valmistautuu elämänsä otteluun sparraamalla Deontay Wilderin kanssa

Ahvenanmaalla perheineen asuva Robert ”Nordic Nightmare” Helenius, 37, on ollut pitkään Suomen raskaansarjan ammattilaisnyrkkeilyn keulakuva.

Useista vammoista uransa aikana kärsinyt kaksimetrinen jätti on aina tullut takaisin ja pääsee lopultakin 9.10. Las Vegasissa elämänsä otteluun, jonka seurauksena hän voi päästä raskaansarjan MM-tittelin haastajaksi. Hän on voittanut ammattilaisurallaan 33 ottelua ja hävinnyt kolme.

Vastassaan Heleniuksella on New Yorkin Brooklynissä 7-vuotiaasta lähtien asunut puolalainen Adam ”Babyface” Kownacki, 32, jonka ammattilaissaldo on 20-1. Kownackin ainoa tappio tuli juuri Heleniukselle, kun miehet kohtasivat New Yorkissa 2020 maaliskuussa. Tuolloin Kownacki oli ottelun ylivoimainen ennakkosuosikki, mutta Helenius päihitti hänet jo neljännessä erässä teknisellä tyrmäyksellä.

Revanssiottelua on yritetty järjestää useaan otteeseen. Nyt se lopultakin toteutuu Las Vegasissa 20 000 katsojan T-Mobile-areenalla kuuden ottelun superillassa. Heleniuksen uran tärkein matsi nähdään juuri ennen illan pääottelua, jossa ennakkosuosikki Tyson Fury, 33, puolustaa WBC-liiton MM-vyötään amerikkalaista Deontay Wilderia, 35, vastaan. Jos Helenius voittaa ottelunsa, hänellä uskotaan olevan hyvä mahdollisuus päästä suoraan seuraavaksi MM-haastajaksi.

Helenius on ollut jo pitkään kysytty maailmanmestareiden sparrausvastus. Hän on treenannut vuosien varrella mm. Tyson Furyn, Vladimir Klitshkon, 45, ja Anthony Joshuan, 31, kanssa. Hän on parhaillaan viimeistelemässä kuntoaan Yhdysvaltojen Alabamassa, jossa hän on muun muassa sparrannut useita eriä Deontay Wilderin kanssa. Kownackin päällekäyvää nyrkkeilytekniikkaa vastaan hän on valmistautunut sparraamalla samaa tyyliä edustavan brittiläisen Nathan Gormanin, 25, kanssa. Myös Gorman on kovan tason iskijä, sillä hänen ammattilaistilastonsa on 18-1.

Kownackia vastaan Helenius on rankattu edellisestä voitostaan huolimatta jälleen selkeäksi altavastaajaksi. Mr Greenin kerroin Heleniukselle on 3.20, kun Kownackille se on vain 1.35. Helenius vakuuttaa olevansa nyt uransa parhaassa kunnossa, joten lähtökohdat otteluun vaikuttavat suomalaisittain erinomaisilta.

Tyson Furyn ja Deontay Wilderin pääottelun arvioidaan alkavan noin kello 06–07 Suomen aikaa sunnuntaina 10. lokakuuta, joten Heleniuksen matsi alkanee pari tuntia aiemmin. Koko nyrkkeilyilta on katsottavissa Viaplaylta maksullisena PPV-lähetyksenä.

Kertoimet: Robert Helenius vs. Adam Kownacki

Robert Helenius  3.20

Adam Kownacki  1.35

Pelikohde: Mr Green