Tänä yönä tehdään suomalaista vaparihistoriaa

Tulevana yönä kello 04.00 Suomen aikaa tehdään kotimaista vapaaotteluhistoriaa, kun maamme tuorein UFC-kiinnitys Tina Lähdemäki (5-0-0) nouse häkkiin Atlantic Cityssä. UFC lisäsi hiljattain ohjelmistoonsa naisten 115-paunan korsisarjan, ja ottelu on samalla sen historian ensimmäinen korsisarjan ottelu. Hyvinkään RNC:tä edustava Lähdemäki ei tule pääsemään ottelussa helpolla, sillä hän kohtaa ottelussa tappiottoman brasilialaisen Claudia Gadelhan (11-0-0).

Lähdemäki nousi unelmaorganisaation riveihin hieman yllättäen, ohittaen muun muassa naisten korsisarjan maailmanlistallekin rankatun Katja Kankaanpään (9-1-0). Lähdemäki, 26, solmi hiljattain kolmevuotisen managerointisopimuksen Control Master Managementin kanssa. Hyvinkääläisottelija nappasi keväällä myös vapaaottelun Suomen mestaruuden ja lunasti paikan amatöörien MM-kilpailuihin. Kansainvälinen vapaaotteluliitto ei kuitenkaan antanut Lähdemäelle ottelulupaa MM-kisoihin tämän B-säännöillä käymiin ammattilaisotteluihin vedoten. Vaikka amatöörien MM-unelma kariutui, on Lähdemäki nyt siellä missä jokainen vapaaottelija haluaisi olla.

Kahdessa edellisessä ottelussaan Lähdemäki on napannut kaksi komeaa lopetusvoittoa Karla Benitezistä ja Stephanie Pagesta. Invicta FC:n riveissä otellut Gadelha on äärimmäisen kokenut väkivahva BJJ-taituri. Brassi kuului myös siihen 11 Invicta-ottelijan ryhmään, joka sai vuodenvaihteessa UFC-sopimuksen ja kutsun kesällä kuvattavan The Ultimate Fighterin tuotantokauden kilpailijaksi. Hän kuitenkin jättäytyi pois kisasta, koska hän ei pystynyt pitämään kisapainoaan tv-sarjan vaatimalla tasolla.

Lähdemäki on nyt todella kovassa paikassa ja kaikkien tähtien pitää nyt olla kohdallaa, että suomalainen pystyy ottelun viemään. Oman kysymysmerkkinsä ottelun ylle heittää myös se, että Gadelha on otellut viimeksi vuosi sitten.