UFC Fight Night 107: Lontooseen tähtäävällä Teemu Packalénilla hieno mahdollisuus

Unibetin Ylilyönti – suoraa puhetta kamppailu-urheilusta

UFC:n siirryttyä viime kesänä uusille omistajille suurella 4 miljardin dollarin kauppasummalla on bisnessuunnitelmaa väkisinkin uusittava siihen suuntaan, että rahoja alkaisi tulla entistä enemmän yhtiön omaan taskuun.

Dollarinkuvat silmissä UFC on alkanut pikkuhiljaa leikata turhaa henkilökuntaa ja muita kuluja. Lisäksi on ollut puhetta, että painotus siirtyisi entistä enemmän Yhdysvaltojen markkinoille ja Euroopan tapahtumia vähennettäisiin. Jos puheet pitävät paikkaansa, tarkoittaako tämä sitä, että eurooppalaisten ottelijoiden olisi jatkossa vaikeampi päästä sisälle suurimpaan organisaatioon? Entä miltä näyttää jo sisällä olevan Teemu Packalénin jatko?

Maaliskuun 18. päivä otellaan Lontoossa UFC: Fight Night 107. Vaikkei pääottelua ole vielä julkaistu, se on varmaa, että molemmat UFC:n palkkalistoilla olevat suomalaiset ottelijat hyppäävät häkkiin.

Teemu Packalén

Turkulaista itsevarmuutta huokuva Teemu Packalén pääsi sisälle UFC:n maailmaan vuoden 2015 heinäkuussa. Ranskalaisen Mickael Lebout etsi uutta vastustajaa Skotlannissa käytävään otteluiltaan ja Packalén tarttui tilaisuuteen 9 päivän varoitusajalla. Kesken peruskuntokautta ottelemaan lähtenyt turkulainen ei siis päässyt nauttimaan otteluun valmistautuvasta leirityksestä, eikä silloin räjähtävyys ja kunto ole aivan huipussaan. Itse ottelussa Packalén kuitenkin näytti suurta taisteluhenkeä ja näyttävää mattotyöskentelyä. Se ei Skotlannin illassa kuitenkaan riittänyt ja Lebout todettiin paremmaksi tuomariäänin.

Vuosi sitten Lontoossa Packalén pääsi toisen kerran häkin sisälle. Silloin vastassa oli monelle suomalaiselle tuttu ottelija, ranskalainen Thibault Gouti. Siihen aikaan voittamaton Gouti sai kokea mitä tarkoittaa, jos turkulainen huippulahjakkuus saa laitettua kaikki palaset kohdalleen ennen ottelua sekä ottelussa. Ottelua ehti kulua vain 24 sekuntia, jonka jälkeen FinnFighters’ gymin ottelijalla oli jo kädet ilmassa voiton merkiksi. Vakuuttava esiintyminen palkittiin vielä 50 000 dollarin Performance of the Night -bonuksella.

Ottelun jälkeen Packalén taustajoukkoineen näki parhaaksi hoitaa ennen ottelua syntynyt olkapäävaiva kuntoon. Vaikka itse harjoittelu jäi vähemmälle leikkauksen jälkeisellä kuntouttamisjaksolla, ehti mies parannella ja kuntouttaa pienempiäkin vammoja. Lopulta pitkän odotuksen jälkeen managerina toimiva ruotsalainen Mano Management, päävalmentaja Harri Niva ja Packalén saivat yhteistuumin sovittua seuraavan ottelun maaliskuulle 2017.

Lontoossa maaliskuun 18. päivä otellaan vuoden ensimmäinen Euroopan sisällä käytävä UFC. Melkein valmis ottelukortti näyttää suosivan ymmärrettävästi saarivaltion ottelijoita, eikä siis ihme, että Packaléniakin vastaan tulee englantilainen Marc Diakiese.

Voittamaton Diakiese oli viime vuonna ehdolla UFC:n vuoden tulokkaaksi. Vuoden 2016 lokakuussa organisaation palkkalistoille siirtynyt Diakiese ehti otella kahdesti loppuvuonna voittaen molemmat ottelunsa. Kova ja kotimaassa erittäin suosittu pystypainotteinen ottelija olisi Packalénille iso päänahka ja loisi erinomaiset lähtökohdat uutta sopimusta ajatellen. Eikä voitolle ole mitään esteitä. Hyvät tukijoukot ja sponsorit antavat miehelle hyvää taustaa rakentaa omaa peliään. Packalénin fysiikka on parantunut entisestään ja harjoittelemassa käydään Finnfighters’ gymillä ja ruotsalaisella Allstars training centerissä, jotka molemmat ovat Euroopan kärkitasoa. Lisäksi suomesta lähtee suuri joukko kannustamaan Packalénia paikan päälle, eikä yksikään turkulainen jätä tätä ottelua katsomatta reaaliajassa.

Packalénin itsensä mietteet

Koska loppuen lopuksi mies itse on paras kertomaan matkasta kohti tulevaa koitosta, päästetään Packalén ääneen Unibetin Ylilyönti-sarjan kolmiosaisen haastattelun ensimmäisessä osassa. Käy  muut osat Unibetin sivuilla!

Kansikuva: Paul Jacobs/WENN.com / AOP